N(euro)otjes kippen zijn broeds…

Een paar maanden geleden werd één van onze kippen vermoord door waarschijnlijk een vos. Daarmee kwam het aantal kippen op vier. Een beetje te weinig als je zoveel mogelijk zelfvoorzienend probeert te zijn op eiergebied… Een week of twee geleden gingen er twee van de resterende kippen aan de wandel. Gezellig de opkomende planten uit de grond krabben en rond etenstijd keurig voor de deur van de ren gaan staan. Want eruit vliegen is geen punt; terug naar binnen vliegen is het probleem… Bij het blijkbaar noodzakelijke kortwieken miste er toch weer één. En ze bleef weg. Na een paar dagen zoeken bleek mevrouw een nest tussen de bamboe gemaakt te hebben, pal naast de omheining van de ren. Dertien eieren had ze daar gedeponeerd. Omdat dit niet in onze planning stond verhuisden we de dertien eieren naar het keurige leghok binnen. Maar van de kip geen spoor. Eén van de andere kippen ging op de eieren zitten en we gaven het zoeken voor die dag maar op.

Dagenlang waren we kip vier nog kwijt. We hadden ons er al zo’n beetje bij neergelegd dat ze ten prooi was gevallen aan Reinaart, toen er nog een kip verdween. Pas na twee dagen zagen we de twee rond voedertijd bij de ren rondhangen. In het leeggehaalde nest tussen de bamboe lagen weer een paar eitjes. Maar de twee kippen verdwenen in  verschillende richtingen wat ons het idee gaf dat er misschien nog een tweede nest is.

Het is een zoekplaatje. Maar ze liggen er echt:

Soms moet je de natuur maar gewoon zijn gang laten gaan en wachten op het moment dat je twee trotse moederkloeken met elk een sliert kuikentjes erachteraan je keizerskronen om zeep ziet helpen.

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. izerina
    apr 12, 2012 @ 08:00:13

    Wat een prachtig verhaal. Groeten Izerina

    Beantwoorden

  2. marion
    apr 12, 2012 @ 08:20:19

    Ach, wat leuk!!!
    Mooi verteld en ach die keizerskronen…. straks heb je allemaal mooie kippetjes terug:) dat maakt een hoop goed. toch?

    groetjes Marion

    Beantwoorden

  3. Debby
    apr 12, 2012 @ 09:32:12

    De natuur laat zich vaak bedotten, maar zoals je merkt …. niet altijd. Gelukkig weten de kippendames precies wat ze willen. Hopelijk levert het een gezonde en gezellige kakelfamilie op.
    Groetjes Debby

    Beantwoorden

  4. kniepertie
    apr 12, 2012 @ 12:37:06

    Hou Reinaerde tegen en je hebt binnenkort weer een heul grote kipfamilie
    groet

    Beantwoorden

  5. Eilish
    apr 12, 2012 @ 13:36:02

    En zo geraakt het tekort aan kippen vanzelf opgelost !

    Beantwoorden

  6. petra
    apr 12, 2012 @ 14:46:02

    Wat leuk , echt lente zo! Ik denk dat je graag een deel van je beplanting opgeeft ten behoeve van de gezinsuitbreiding……….(tenminste als je een haan hebt dan)….

    Beantwoorden

  7. loesje
    apr 12, 2012 @ 18:48:06

    straks weer nieuwe kippen voor de eitjes en haantjes voor in de soep.

    Beantwoorden

Plaats een reactie