N(euro)otjes boekenkast

Meer dan 20 jaar geleden kochten we een mooie boekenkast in de bekende blauw met gele winkel. De kast was niet goedkoop en dat was dan ook de reden dat we er geen twee van kochten. Maar we hadden er wel heel graag twee gehad.

Ondertussen slibde de kast dicht, rijen boeken stonden dubbel geparkeerd, de kleine pockets lagen op planken onder het dak van de woonkamer en de rest was verdeeld over meerdere kleinere boekenkasten door het hele huis heen.

We zochten al een paar jaar bij vlagen naar zo’n zelfde kast, op MP. Maar de paar keer dat we er eentje vonden, was het altijd aan de andere kant van het land en wilde men er soms wel 200 euro voor hebben. Ja, je kunt er natuurlijk de hoofdprijs voor willen vragen… Die vraagprijs stond echt niet meer in verhouding tot nieuwprijs en leeftijd van de kast. Een poosje geleden vonden we er weer een. Voor de zeer schappelijke prijs van 35 eurootjes. Man moest ook voor deze kast wel het hele land doorrijden maar hij ging met de diesel en ook met die kosten erbij bleef het een mooie koop.

En nu staat onze nieuwe aanwinst gebroederlijk naast onze eerste kast. Voor één van de oude stalramen. Maar dat maakt niet uit, er zijn nog genoeg ramen over… De nieuwe moest wel op maat worden gemaakt want die muur is niet hoog genoeg maar dat heeft Man heel mooi gedaan. Nu lijkt er alleen een raar hoekje over te blijven tussen de kasten maar dit is bewust gedaan. We hebben namelijk het plan opgevat om door te zoeken naar kast nummer drie. Die kan Man dan mooi op maat maken tussen de kasten in zodat we een aaneengesloten boekenhoek krijgen. Er staan nog altijd kleinere boekenkasten door het hele huis heen maar dat is niet erg. Boeken zijn gezellig.  In elke ruimte.  Dus ook op de overloop.

Kijk maar:

 

20150530_140157Doordat onze woonkamer een schuin dak heeft, zijn de buitenmuren al wat aan de lage kant. Doordat ook de verwarmingsbuizen daar nog eens onderdoor lopen, past zo’n hoge kast helemaal niet meer. Maar zo is het mooi opgelost. En het eruit gezaagde deel heeft Man gebruikt in de kast zelf om de buizen daar aan het zicht te onttrekken.

20150530_143245

 

 

20150530_141925

 

20150530_141939

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. immieswereld
  Mei 31, 2015 @ 10:27:40

  Oh wat wonen jullie leuk! Wat mooi met al dat hout. 🙂 En die boekenkasten zijn ook prachtig. Heel gezellig zulke rijk gevulde boekenkasten. Eens een ander geluid in plaats van al die minimalisten die al hun boeken weg flikkeren. Veel plezier ermee!

  Beantwoorden

 2. johmar
  Mei 31, 2015 @ 14:33:15

  ik zou ook graag zoveel boeken willen bewaren,maar heb er helaas gewoon de ruimte niet voor, dus beperk ik mijn voorraad tot een aantal favoriete schrijvers en onderwerpen, voor andere boeken geld , voor elk boek wat er inkomt gaat er weer een ander uit, jammer vind ik, maar door ze weer aan een andere boekenliefhebber te geven die ze op zijn beurt ook weer doorgeeft worden de boeken wel meerdere malen gelezen en dat voelt ook wel weer goed.

  Beantwoorden

 3. Klaske
  Mei 31, 2015 @ 21:13:27

  Mooie kast. Wij hebben dezelfde. Met het uitschuifbare plankje. Wil ik hem kwijt, dan mail ik je

  Beantwoorden

 4. Margreet
  Jun 02, 2015 @ 19:50:46

  Wat fijn dat jullie nu eindelijk de tweede kast erbij hebben kunnen vinden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: