N(euro)otje doet mee aan Earth Hour 2015

Zaterdag 28 maart is het weer zover. Dan doen wereldwijd zoveel mogelijk particulieren, bedrijven en gemeenten de lichten uit. Gemeenten doven de verlichting van overheidsgebouwen,  bedrijven doen hun reclameverlichting uit en particulieren zetten bijvoorbeeld de tv en de lampen uit en gaan rummikubben bij kaarslicht. Bijvoorbeeld. Er zijn ook weer tal van plaatselijke en regionale initiatieven. Zoals een kookworkshop volgen en vervolgens dineren bij kaarslicht. Overdag is het WNF-Regioteam Groningen van 10:00 tot 13:00 uur  en van 14:00 tot 17:00 uur te vinden bij de IKEA in Groningen.  Kinderen en volwassenen kunnen energiegerelateerde proefjes doen en hun ecologische footprint laten berekenen. Vanaf 20:30 uur ’s avonds kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht door de IKEA en zal een poppenspeler zijn kunsten laten zien. In Nijmegen kun je vanaf 17:00 uur in De Klinker windlichten maken.

Voor veel meer inspiratie kun je op de site terecht: Earth Hour 2015.  Alle evenementen  in het land kun je hier vinden.

Wij hebben ons eigen mini-initiatiefje: we krijgen visite. En die mogen naar de koffiemelk en de suiker tasten in het donker.

Nee hoor, grapje. We hebben zoveel olielampen en kaarsen in huis dat we genoeg licht kunnen maken om de krant bij te lezen. Maar visite weerhoudt ons niet om mee te doen. Dus: de waxinelichtjes, lucifers en olielampen staan klaar. En voor de achtergrondmuziek zal ons bezoek zich uit mogen leven op de (niet-elektrische) instrumenten die we hebben.

Iedereen alvast heel veel plezier toegewenst aankomende zaterdag!

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. johmar
  Mrt 23, 2015 @ 13:08:43

  Ah, gelukkig dat je er een berichtje over plaatst, want ik was vergeten dat dat al op 28 maart is. en natuurlijk doe ik mee. ook ik krijg visite die helemaal niets met milieubewust en energie zuinig bezig zijn heeft,maar ja hij zal dit jaar toch mee moeten doen , want visite of niet , ook ik doe gewoon mee.

  Beantwoorden

 2. Ren mama, ren!
  Mrt 24, 2015 @ 12:22:44

  Het lijkt me ook nog gezellig met zo’n olielamp ook!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: