N(euro)otje jubileert

Ik was het bijna vergeten! En maar bedenken waar ik eens over zou gaan schrijven, vergeet ik gewoon dat mijn blogje deze week zeven jaar oud is!

Op 26 februari 2008 stuurde ik mijn eerste berichtje de wereld in. Nooit gedacht dat ik zeven jaar later nog steeds zou bloggen. Niet meer op dagelijkse basis, wat ik uiteindelijk niet volhield,  maar toch.

Er is in die zeven jaar niet zo heel veel veranderd. Ik probeer nog steeds te bezuinigen, het kan niet meer met van die reuzenstappen maar het lukt nog steeds, en we zijn er nog steeds tevreden mee.

Daar hadden Man en ik het laatst nog over: de rust die we hebben omdat we simpelweg gelukkig en tevreden zijn met wat we hebben en kunnen en niet (meer) kijken naar wat buiten ons bereik ligt. Ons huis blijft een gewilde pleisterplaats voor heel veel mensen, ook jongelui en dat is veel belangrijker dan spullen. En het maakt niemand wat uit, ons al helemaal niet, op wat voor bank er daarbij neergeploft kan worden.

Nu ik het toch over die bank heb, ik geloof dat ik twee of drie jaar geleden al schreef dat die aan vervanging toe begon te raken. Je raadt het waarschijnlijk al, de banken staan er nog steeds. Als je snel kijkt zie je niet hoe groezelig het is geworden en de sleetse plekken kun je niet zien als je erop zit… Echt, het lijkt nog aardig wat. Maar ik ben degene die de kussens keert en schoonveegt en ik zie dus alles. En daar zit ’t ‘m voornamelijk. Eigenlijk valt het reuze mee. Dus heb ik een beetje zitten zeuren over die bank. Vind ik zelf. En we vinden ‘m ook nog steeds leuk. We zijn nooit van die trendhoppers geweest die alles wat nieuw in de winkel staat weer leuker vinden dan wat ze thuis hebben. Onze bank uit ik meen 1999 maar het kan ook ’98 zijn, is nog steeds leuk. Voor ons. Een paar maanden geleden hadden we op internet DE ultieme bank gevonden. Stond te koop bij een winkel in Groningen dus we hadden er makkelijk naar toe kunnen gaan om te proefzitten (of is het nou proef te zitten; geen idee meer, mijn griephoofd zit een beetje vol, denken doet zeer…..). Maar we hanteren de regel dat we eerst rustig, liefst een paar dagen, over zoiets nadenken. In die paar dagen ebt de wens meestal wel enigszins en soms zelfs helemaal weg. Een paar dagen later lagen we ’s avonds lekker vergenoegd elk op onze eigen bank (jawel…. 🙂 ), Sam schuurde zijn vettige vachtje nog even lekker langs de onderkant van de beide banken en op dat moment besloten we dat het waanzin was om geld uit te geven aan een nieuwe bank. En we hebben het er daarna ook niet meer over. We zijn allebei tevreden met de beslissing. Gisteren begonnen we er toevallig wel weer over maar het was meer het uitzetten van een wens. Dat werkt echt: als je iets wilt hebben of nodig hebt en je hebt het geduld om te wachten  tot het je vanzelf in de schoot geworpen wordt, liefst gratis natuurlijk, moet je gewoon tegen zoveel mogelijk mensen en passant daarover vertellen. Iedereen die ervan hoort schijnt zo’n mededeling ergens in de diepe krochten van zijn geheugen op te slaan totdat…… iemand iets murmelt over een bank die weg moet omdat -ie niet meer bij het nieuwe dressoir past of zo. Als er dan iemand in de buurt is met die opgeslagen wens van jou, komt -ie op dat moment bovenborrelen. De standaard opmerking zal dan zoiets zijn als “ik weet nog wel iemand” en voila,  je wens is al zo goed als onderweg.

Wij hebben onze ‘nieuwe’ bank gisteren voor het eerst uitgezet. De ervaring leert dat het lang kan duren maar dat geeft niet. We zitten nog prima 😉

Advertenties

22 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Feb 28, 2015 @ 08:51:59

  Ik weet nog,dat ik een keer met googelen op jouw blog terecht kwam. Er ging een wereld voor me open. Ik wist niet van het bestaan van consuminderen,laat staan blogs daarover.

  Beantwoorden

 2. grandma
  Feb 28, 2015 @ 09:02:01

  Ging me net zo Izerina 🙂 Neurotje , jij , kniepertie en Teuni zijn mijn eerste liefdes in blogland . Hoop dat je nog lang zult bloggen.
  Succes met hengelen naar een goede bank, goede vangst .

  Beantwoorden

 3. hetiszoalshetis
  Feb 28, 2015 @ 09:27:04

  Proficiat met 7 jaar bloggen, wat een tijd al!

  Beantwoorden

 4. Lot
  Feb 28, 2015 @ 12:13:39

  Gefeliciteerd met dit jubileum, ik heb geen idee hoelang ik al mee lees, wel lang.
  Sommige blogs blijven je jaren volgen omdat ze leuk, divers en interessant zijn, anderen maar paar maanden en dan ben je wel uitgelezen.

  Beantwoorden

 5. Teunie
  Feb 28, 2015 @ 14:50:21

  Gefeliciteerd! Wij schelen maar een paar maandjes :-). Wist ik eigenlijk niet. En wat je zegt over de bank klopt helemaal. Precies als we écht een andere bank nodig hebben, komt er één onze kant op. De ene keer vinden we hem wat mooier dan de andere keer en de ene keer zit de bank lekkerder dan de andere keer. Maar ook wij storen ons niet aan zulke dingen. We zijn altijd weer blij met de ‘nieuwe’ bank op het juiste moment 🙂

  Beantwoorden

 6. Zuinigaan
  Feb 28, 2015 @ 19:25:41

  Proficiat met je jubileum! Je schrijft leuke blogjes, dus ik wil graag blijven lezen bij jou! Jouw blog is maar een beetje jonger dat mijn blog. Vorig jaar augustus ben ik mijn 7 jarig jubileum vergeten. Helemaal niet aan gedacht!

  Beantwoorden

 7. Gewoon Vlijtig
  Feb 28, 2015 @ 21:48:43

  Van harte gefeliciteerd. Mijn man zegt altijd als ik aan het lezen ben, maakt niet uit op welke blog. Ben je weer wie dit leest is vrek aan het lezen? haha. Jij bent voor mij ook één van de eerste blogs die ik ontdekt heb. Inmiddels is mijn lijst enorm uitgebreid de laatste jaren, maar jij blijft.

  Beantwoorden

 8. betjesonnetje
  Mrt 01, 2015 @ 09:04:14

  Gefeliciteerd, N(euro)otje!
  Je bank: op die manier ben ik aan veel van mijn spullen gekomen, en ook aan mijn kat. Je vertelt gewoon aan iedereen dat je eenkat wilt, en op een bepaald moment is er iemand die een nestje weet. Of een kat die om een of andere reden weg moet.
  Mijn bank komt bij mijn oma vandaan. Oma overleed zo’n 35 jaar geleden. De bank is nog prima. Ouderwetse kwaliteit 😉

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Mrt 02, 2015 @ 09:39:39

   @betjesonnetje: dankjewel! Vroegaaaah maakten ze inderdaad nog kwaliteit hè. Onze bank is nog niet zo oud maar als het niet zo duur was om ‘m opnieuw te laten bekleden, ging -ie ook nog wel wat jaren mee. Wat constructie betreft is de bank nog prima. De stof begeeft het alleen. Hoewel het misschien nog wel jaren duurt voordat de gaten erin vallen….

   Beantwoorden

 9. petra
  Mrt 01, 2015 @ 09:15:28

  al 7 jaat feli u heeft een leuk blogje ik lees het altijd anoniem maar nu moest ik even reageren

  Beantwoorden

 10. Cellie Citroen
  Mrt 01, 2015 @ 15:21:17

  Mooi jubileum. Komt tijd, komt bank!

  Beantwoorden

 11. siebrig bisschop zuidema
  Mrt 02, 2015 @ 12:44:09

  Kijk zeker 2x per week of je weer wat nieuws hebt geschreven. Krijg al tijden veel inspiratie van je. Petroleumstel staat hier ook weer standaard op het aanrecht.
  Ga zo door.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: