N(euro)otje ruimt op.. en op… en op…

Tja, een paar weken geleden blies ik het concept om tien dingen per dag de achterdeur uit te schuiven, nieuw leven in. Inmiddels is Man ook aangestoken door het opruimvirus.  Niet dat het hier nou een troep is, daar heb ik een grondige hekel aan, maar in elk laatje en kastje zit wel iets wat weg kan of moet.

En we hebben nog een kamer die verbouwd moet worden en waar al langere tijd van alles ‘even’ in weggezet werd. Even werd lang…

Na bijna 120 dingen uit laatjes en kasten te hebben weggedaan, kreeg die kamer een magnetische werking. Twee hele leuke houten kisten, ooit gebruikt voor het opbergen van speelgoed, stonden daar. Leeg, gelukkig.  Dat dan wel. Een kist staat nu onder de trap. Nog steeds leeg maar hij staat er wel leuk. De andere kist heeft Man gebruikt om een verzameling goede snoeren en kabels in op te bergen. Ter compensatie smeet hij een heleboel niet zulke goede snoeren en kabels weg. En onderdeeltjes van onderdelen. En onderdeeltjes waarvan geen mens meer weet waar ze ooit bij hoorden of in zaten.

En dan mijn persoonlijke grootste ergernis, waar ieder huishouden in Nederland, zelfs een abonnementsloos huishouden als dat van de Vrekken, vrijwel wekelijks mee wordt overspoeld: papier. Oude polissen en andere papieren met persoonlijke gegevens erop in de kachel gemikt , verpakkingsdozen en een kilo of twintig aan tijdschriften bij het oud papier gezet. In een van de schuren staat nog een houten bank met opbergruimte die ook vol zit met tuin- en woontijdschriften. Want in de zomer willen we nog wel eens een stapeltje doorneuzen om ideeën op te doen en zo. Dachten we toen we een paar jaar geleden al die (gekregen) tijdschriften in de bank legden. Binnenkort liggen ze aan de weg. We controleren ze niet meer op geweldige ideeën.

En we gingen verder het huis door. Oude bollen wol, een rieten mand met deksel die vol houtworm bleek te zitten…., oude speelgoedjes, agenda’s, een stuk of dertig oude wegenkaarten…., tassen en mandjes. Noteerde ik eerst nog wat ik wegdeed, uiteindelijk was dat geen doen meer. Er zijn vele honderden dingen en dingetjes afgevoerd. Er staat ook nog het een en ander klaar voor de kringloop en we zitten zelfs te twijfelen of het zinvol is om eens een kleedje op straat neer te leggen met Koningsdag.

Ook Ouders raakten aangestoken door het Grote-Ontrommelvirus en gingen dingen weggooien die ze al tientallen jaren met zich meesleepten. Ook daar verdwenen heel wat kilo’s papier en oude spulletjes waarvan ze niet eens meer wisten dat ze die hadden.

Overigens vonden we ook iets wat we al een tijdje zochten: de kassabon van onze lekkende keukenkraan waar nog garantie op zit. Alle garantiebewijzen zitten keurig bij elkaar in een map en je raadt het al, juist deze ene die we nodig hadden,  zat er niet bij. Tijdens het Grote Ontrommelen kwam de bon tevoorschijn uit een mandje waar we nog wat meer keukendingetjes in hadden gedaan. De rest van de inhoud van dat mandje kon weg en het mandje zelf ook. Maar met die bon zijn we wel blij.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Barbara Verhoeve
  Feb 26, 2015 @ 11:59:33

  heerlijk dat opruimen en wegggooien, ik had er voorheen heel veel moeite mee, dat kan ik nog wel gebruiken… maar het wordt steeds beter. Zo zalig als je een opgeruimde …..hoek …hebt..maar ik ben er nog ;lang niet. Iedere dag een steekje..is een hemdsmouw in het jaar zeiden ze vroeger toch?

  Beantwoorden

 2. Lidy
  Feb 26, 2015 @ 19:55:19

  inmiddels heb ik 60 kilo Allerhandes ongezien in de papiercontainer op ons volkstuincomplex gestort. Ik had meer dan 30 jaar staan. Vanaf 2000 is het weg, nu de rest nog.
  Lidy

  Beantwoorden

 3. Vlijtig Liesje
  Feb 27, 2015 @ 09:16:14

  Wat fijn zeg dat je dat garantiebewijs hebt terug gevonden. Dat is een prettige bijkomstigheid van opruimen. Je vindt nog eens wat!

  Beantwoorden

 4. Margreet
  Feb 28, 2015 @ 20:52:40

  Fijn dat je je garantiebewijs terug hebt gevonden en dat er inderdaad nog garantie zit op de kraan!! Meestal gebeurd zoiets na de garantie periode…..
  Heerlijk dat ontrommelen…. ik ben ook al steeds bezig! Heerlijk al die ruimte!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: