N(euro)otjes boodschappen

Week 7 was een goedkoop weekje. We hebben geen boodschappen gedaan. Was niet nodig. We hebben de restjes groenten van de week daarvoor opgemaakt. We hadden nog een pompoen liggen die het einde van de houdbaarheid begon te naderen. Twee dagen (overheerlijke) pompoensoep waren het resultaat. Nog één pompoen en dan is het op.

Deze week hebben we de auto volgetankt in Duitsland en meteen weer een paar boodschapjes gedaan voor 29,27 euro. Verder rijden we deze week langs de boerenbedrijven in de buurt voor de groentjes en een paar kilometer bij ons vandaan staat een kaasboerderij waar we eens kaas van willen proberen. De kippen zijn na een streng dieet weer aan de leg (eindelijk! We hebben ruim een half jaar geen ei kunnen rapen. Ze waren te dik gevoerd door Vaders maar nu ze op ‘dieet’ zijn, leggen ze gelukkig weer….) en de eerste groenten voor de eigen kweek zijn alweer gezaaid en voorgezaaid.

Deze week blijven we dus ruimschoots onder het budget. Nu het tuinseizoen weer in de startblokken staat zullen we met 50 euro per week alles moeten kunnen halen wat we nodig hebben. En met het overlijden van Sam hebben we ook geen hondenvoer meer op de boodschappenlijst staan….

Ach, die Sam….. Ouders hadden een matje in de hobbykamer neergelegd. Man stond ervoor en het harige matje in de kleur van Sam…. Nou ja, vul maar in, het was zo’n moment van even de adem inhouden. Gewoon even in de war. Het lijkt dan net of hij daar ligt. Maar dat kan niet meer. Dat zal nog even duren. In de Duitse Lidl mijden we krampachtig het schap met de hondenkoekjes…. Misschien doen we daarom ook wel zo snel en goedkoop boodschappen op het moment. Hoe eerder we de winkel weer uit zijn, hoe beter…

Het zal een keer wennen… Nu eerst maar eens puzzelen op het weekmenu…

 

 

 

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Vlijtig Liesje
  Feb 20, 2015 @ 09:21:12

  Fijn zo’n weekje waarin je ruim onder budget blijft. Hier wil het op het moment maar niet lukken. Sinds januari blijft het geld maar uit mijn portemonnee vliegen!

  Beantwoorden

 2. Margreet
  Feb 20, 2015 @ 20:43:32

  Heerlijk zo van die goedkope weken!
  En natuurlijk is het lastig dat jullie maatje er niet meer is. Afscheid nemen doet altijd pijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: