N(euro)otjes moestuin

Ondanks aanstormende problemen in verband met een aantal knie – operaties die ik dit jaar zal moeten ondergaan, ben ik toch druk bezig geweest met het plannen van de moestuin. Want als er één favoriete manier is om en te besparen op boodschappen en gratis lichaamsbeweging te krijgen, is het toch wel moestuinieren. Om het mezelf niet al te moeilijk te maken dit jaar heb ik vooral veel vaste planten ingepland en komen er geen klimmende planten in. Het werk moet enigszins te doen zijn voor Man en ik wil hem niet ontmoedigen….

Sommige van die vaste planten staan er al jaren, zoals aardperen, Egyptische ui, crosnes,  Indianenaardappel, rabarber, bessenstruiken, frambozen en dergelijke.  Andere soorten zijn nieuw in de tuin en zijn ook onbekend op ons bord. Wel eens matrozensla gegeten? Of mimosaboontjes?  Andere zijn wel bekender zoals eeuwig moes en zuring maar wilde citroen of een vorstbestendige peperplant zal dan weer niet in iedere tuin staan. Een groot deel van de moestuin zal dus gevuld worden met veel vaste en meerjarige planten zoals kardoen en artisjok zodat er nog maar  11 bedden overblijven voor de een-jarigen.  En daar zijn dit jaar dan geen klimmers bij, dus geen spekbonen,  capucijners of snijbonen.

Wel veel bladgroenten; we zijn dol op sla, andijvie, groenlof, snijbiet en dergelijke. Met een beetje geluk moet het te doen zijn. Mijn planning klopt in ieder geval. Nu de praktijk nog…

De kippen verhuizen binnenkort naar de oude kruidentuin. Zij krijgen daar een ruime buitenren met directe toegang tot een groot deel van de tuin. Ook dat wordt daardoor een stuk makkelijker bij te houden, zelfs voor een kruk met krukken….

We gaan het zien, het tuinseizoen 2015….

 

 

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. madelief
  Feb 13, 2015 @ 17:43:39

  he, wat akelig die knie problemen. heel veel sterkte gewenst.

  Beantwoorden

 2. Henriette
  Feb 13, 2015 @ 20:32:59

  Allereerst sterkte met de komende operatie’s en misschien een idee , waarom geen stok snijbonen , Die blijven laag en vragen minder werk.

  Beantwoorden

 3. VeggieMo
  Feb 14, 2015 @ 07:54:56

  Sterkte met al die operaties en hopelijk volgend jaar weer weer als een jonge meid in de moestuin!

  Beantwoorden

 4. Teunie
  Feb 14, 2015 @ 12:24:07

  Suc6 met de knieperikelen, straks. Ik ben wel benieuwd waarom hooggroeiers meer werk zouden zijn voor je man dan lage gewassen?
  Groetjes, Teunie

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Feb 17, 2015 @ 08:48:46

   @Teunie: dat heeft er voornamelijk mee te maken dat onze bamboe stokken zo’n beetje versleten zijn. We moeten dus eerst de bamboe bij de vijver gaan uitdunnen om weer nieuwe stokken te hebben want kopen doe ik niet met zo’n voorraad in de tuin. Man is dol op die bamboe en vindt het vreselijk om het te moeten uitdunnen….. Buiten dat vindt hij het gewoon geen leuk werk dus ik hou het simpel voor hem 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: