N(euro)otjes weekmenu

In Huize Vrek zijn we nog steeds dol op weekmenu’s.  Het is makkelijk met boodschappen doen omdat je precies weet wat je nodig hebt, hierdoor bespaar je op je boodschappen en als je je er netjes aan houdt, gooi je ook minder weg. Win-win-win.

We doen de boodschappen meestal op donderdag, vandaar dat ons weekmenu donderdag als eerste dag heeft.

Donderdag – ik ga deze eens uitproberen: Marokkaans stoofpotje

Vrijdag – op z’n Indiaas: bloemkoolcurry.

Zaterdag – is hier meestal soep met brooddag.  Deze keer pompoensoep met veel Indiase kruiden en een Turks brood. En natuurlijk de eventuele kliekjes…

Zondag – het is weer eens tijd voor een lekkere simpele uienpizza… Misschien is er nog wat soep over….

Maandag – op z’n Hollands, boerenkool. Voor mezelf een vegaburger erbij, de mannen krijgen een stukje vlees.

Dinsdag – Mexicaans: chili sin carne.

Woensdag: als Zoon niet thuis is, hutspot (daar houdt hij niet zo van, hoewel hij het buitenshuis altijd braaf op zal eten. Maar van zijn moeder verwacht hij wel een beetje begrip…). Als hij wel thuis is, wordt het spinazie met aardappeltjes. Altijd lekker! Voor mijzelf weer een zelfgemaakte vegaburger, voor Manlief een stuk rookworst als het hutspot is en anders een balletje gehakt bij de spinazie.

Al met al ziet het weekmenu er weer lekker internationaal uit. Met de nadruk op lekker!

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. mmiirraah
    Jan 22, 2015 @ 07:14:32

    Ziet er inderdaad lekker en divers uit. Ik zie soms zulke saaie weekmenu’s langskomen….!

    Beantwoorden

  2. izerina
    Jan 22, 2015 @ 08:43:24

    Omdat ik één keer per week groenten koop,heb ik soms vreemde combinaties. Dan moet er iets opgemaakt worden.

    Beantwoorden

  3. Loes
    Jan 22, 2015 @ 10:08:55

    Ziet er heel lekker uit, dat Marokkaanse stoofpotje, ga ik ook proberen.
    Gisteren nog (N)euro)otjes pompoensoep gemaakt, ook altijd een succes!

    Beantwoorden

  4. Margreet
    Jan 22, 2015 @ 19:49:00

    Hier ook altijd een weekmenu…. scheelt in tijd en in geld en… in weggooien van groenten ed! Heerlijk praktisch. We gooien de menu’s ook wel om als het beter uitkomt. Ik kijk natuurlijk altijd eerst wat er nog in de vriezer is of op voorraad en daarna wat in de aanbieding is…. 😉

    Beantwoorden

  5. Vlijtig Liesje
    Jan 23, 2015 @ 09:03:43

    Leuk zo’n internationaal menu! Ik werk ook met weekmenu’s. Dat geeft rust!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: