N(euro)otjes boodschappen

Voor die enorme sneeuwstorm die na de kerst verwacht werd en waarvan in eerste instantie het zwaartepunt in het noorden van Nederland kwam te liggen, hebben we natuurlijk onze boodschappen ingeslagen. Want je moet toch wat hè,  als je ingesneeuwd dreigt te raken…. 😂

We haalden onze waren bij de oosterburen, gooiden daar meteen de benzinetank vol voor 1 euro 27 per liter en gingen vergenoegd op de sneeuw zitten wachten. Die inmiddels voor dit stuk van Nederland niet meer op de kaarten was terug te vinden… Nou hadden we om nog een andere reden wat meer gehaald dan anders en dat had met mij te maken. Na een operatie aan mijn knie waardoor ik nog niet echt lekker liep, vond ik één supermarktronde wel voldoende. We gaven in die week bijna ons hele maandbudget uit maar teren er nu nog op. Lekker rustig want ik heb de laatste week van het oude jaar en de eerste twee weken van het nieuwe jaar geen supermarkt van binnen gezien…

Overigens las ik vandaag op internet dat steeds meer Nederlanders hun boodschappen over de grens halen. En wat mij altijd weer opvalt in berichtgeving omtrent het fenomeen “boodschappen doen over de grens”, is dat het negatief benaderd wordt. Vorig jaar viel er al eens te lezen dat we daarmee de staatskas benadelen, in het bericht van vandaag wordt weer gemekkerd dat er veel omzet weglekt naar de supermarkten in Duitsland. En dat de pomphouders  aan de Nederlandse kant in de grensstreek niet blij zijn, is ook al langer bekend.

Toch voelen wij ons nog steeds niet schuldig. Het is onze portemonnee en ons budget en onze mazzel dat we zo dichtbij die grens wonen.  We zouden een dief van onze eigen portemonnee zijn als we daar niet naartoe zouden gaan…

Je kunt dus wel al raden waar je ons vanmiddag tegen kunt komen. Jawel, in Duitsland. Beetje boodschapjes doen, beetje tanken… Enne,  ik geloof dat er weer een beetje sneeuw op de kaarten staat………… ⛄⛄⛄

11 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. grandma
  Jan 15, 2015 @ 10:17:23

  ha daar ben je weer! Fijn dat het goed gaat met je knie.
  Hoewel we dicht bij de grens wonen gaan we niet vaak over de grens boodschappen doen. Niet omdat ik wél een dief van mijn eigen portemonnee zou zijn maar om de eenvoudige reden dat ik nauwelijks naar de supermarkt ga, af en toe naar de j.umbo of AH voor dingen die ik echt nodig heb of te duur zijn in de biowinkel. Wc papier haal ik bij Lidl of denaldi. Zou ik moeten leven van de wat de supermarkt op het dorp verkoopt dan kwam k om honger.
  Ik begreep dat bio-spul in Duitsland wel goedkoper is,ook een groter.assortiment? Weet jij over welke supermarkt ze het dan hebben?

  Beantwoorden

 2. Lot
  Jan 15, 2015 @ 10:39:27

  Gisteren nog sneeuw gehad? In Zeeland lag er volgens de buienradar sneeuwkaart het meeste wij hadden 15 cm, heel mooi en veel foto’s gemaakt.

  Beantwoorden

 3. Christina
  Jan 15, 2015 @ 11:22:25

  Wij wonen ietsje verder van de grens, maar wij doen het ook hoor. Kattevoer, tuinbenodigdheden, groenten en vlees van de biologische boer. Het scheelt eens lok op een borrel. LPG dan weer niet, maar die 2x per jaar dat wij benzine tanken gebeurt dat ook in Duitsland. Ik ben liever een dief van de staatskas (grote onzin natuurlijk, die dief is altijd degene die neemt, niet degene die spaart) dan van mijn eigen portemonnee.

  Beantwoorden

 4. izerina
  Jan 15, 2015 @ 11:40:23

  Hoe redt de staatskas van Duitsland het dan met die belastingen?

  Beantwoorden

 5. mmiirraah
  Jan 15, 2015 @ 12:37:26

  Hmmm… misschien moet ik me daar toch eens in verdiepen, in welke boodschappen nu echt goedkoper zijn in Duitsland… Voor ons ook maar 20 minuutjes rijden immers. Op LPG, dus daarvoor hoef ik het niet te doen…

  Beantwoorden

 6. Henriette
  Jan 15, 2015 @ 13:41:07

  Ik miste je stukjes al. Ik hoorde het ook van het boodschappen doen in Dld. maar dat is rendabel voor de mensen die in of vlakbij de grensstreek wonen en niet zoals wij in de randstad.

  Beantwoorden

 7. Gewoon Vlijtig
  Jan 15, 2015 @ 14:11:42

  Fijn dat je er weer bent. Zodra er sneeuw in de lucht zit denk ik aan je. haha. Ik haal alles wat goedkoper is in Duitsland ook daadwerkelijk daar. Laat ze maar praten. Ze zullen mijn portemonnee niet extra vullen als wij het daar niet halen. Benzine 20 cent per liter goedkoper, wijn, bepaald soort vlees, toiletartikelen halen wij altijd daar.

  Beantwoorden

 8. Margreet
  Jan 15, 2015 @ 15:51:09

  Fijn dat je er weer bent Neurootje! En dat het beter gaat met je knie! Je moet het toch helemaal zelf weten waar je je boodschappen haalt! En als je dicht genoeg bij de grens woont en er veel voordeel van hebt … helemaal fijn! Je hoeft echt geen dief van je eigen portemonnee te zijn. Als ik dichtbij die grens woonde deed ik hetzelfde!

  Beantwoorden

 9. Margreet
  Jan 15, 2015 @ 15:51:59

  p.s. doe mij maar vrieskou en zon, deze herfst hebben we al genoeg gezien nu!

  Beantwoorden

 10. Nadine B
  Jan 15, 2015 @ 18:52:10

  Is zo’n supermarkt voordeliger dan een Nederlandse Lidl of Aldi? Of hebben ze een ander assortiment? Ik heb eens brood gekocht in Duitsland en schrok behoorlijk van de prijs, bijna 5 euro voor een halfje volkoren. Misschien heb ik het niet getroffen?

  Beantwoorden

 11. Huisvlijt
  Jan 16, 2015 @ 08:57:02

  Ik hoorde het ook op de radio. We geven heel veel geld uit in Duitsland. Meer dan in België. Ik vraag me soms af of er nog een stevige winter komt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: