N(euro)otje over het weer….

Vannacht heeft het hier (zuid-oostgroningen) twee graadjes gevroren. Man moest voor het eerst dit seizoen krabben en het dak ziet wit…. Toch staan alle deuren en ramen nu wagenwijd open. Dit doe ik elke dag, om te voorkomen dat het vochtig wordt in huis. Na een half uurtje alles weer dicht,  de thermostaat 2 graden omhoog en het is zo lekker.

Het is natuurlijk wel een beetje jammer dat de temperatuur dit weekend weer omhoog gaat. (Hebben we de tuinset niet te snel naar binnen gezet?) Ik kijk met een beetje scheve ogen naar de VS waar in delen van Buffalo, New York,  een metersdik pak sneeuw ligt…. Nou is dat misschien een beetje te veel van het goede maar toch. Een metertje minder en ik ben nog steeds stikgelukkig 😉

Het eerste prikje hebben we dus gehad. Heerlijk. Nu de rest. Ook dit jaar staat en ligt alles al klaar. Warme laarzen, thermosokken,  thermoleggings, thermoshirtjes,  sjaals, mutsen en handschoenen, van die spike-dingen voor onder de schoenen en sinds gisteren hebben we er van die jaszakverwarmertjes bij. Handig toch?

We hebben een andere auto moeten kopen en ook die is meteen bijna helemaal winterklaar gemaakt. Man is ermee naar een garage gegaan voor een wintercheck.  We moeten er alleen nog winterbanden voor hebben. Voor het vrekkendeel van dit weblog voel ik me genoopt te melden dat het natuurlijk een tweedehands auto is, die we contant betaald hebben, zonder geleende centjes. We sparen ons te pletter en het is een heerlijk gevoel dat we zo’n aankoop kunnen doen zonder er nachten van wakker gelegen te hebben. We hebben in het verleden wel anders gezeten….

Over de voorraad hoef ik het niet meer te hebben…. Het mag duidelijk zijn dat die op peil is. Hoewel we gisteren in Duitsland de verleiding niet konden weerstaan en nog een extra hoeveelheid potten groenten hebben gehaald. Het is een beetje proppen in de koude kast maar het gaat nog…. Overigens hebben we ook meteen getankt (we hebben weer een benzineauto gekocht) voor 1,439 euro per liter. Vorige week reden we in Leeuwarden langs een pompstation waar de benzine 1,729 kostte.  Bij een pompstation even verderop was de prijs iets lager maar toch ook nog altijd 1,629. Hier in de buurt ligt de prijs gemiddeld wel iets lager maar het haalt het natuurlijk niet bij de pomp aan de andere kant van de grens.

Hoe dan ook, wij zijn klaar voor de winter. Jullie ook? Laat dan maar komen!

 

 

 

Advertenties

12 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Nov 21, 2014 @ 08:45:23

  Ik ben winterklaar. Maar de tuistoel staat voor het pakken. Want een halfuurtje in de zon bij temperaturen ver boven nul is ook heerlijk

  Beantwoorden

 2. grandma
  Nov 21, 2014 @ 08:52:29

  Onze tuinset staat nog buiten , ik denk dat ik die gewoon laat staan want dat lijkt zo mooi als er een pak sneeuw op ligt 🙂 Verder klaar voor de winter. Het hamsteren gaat hier ook gewoon door hoor.
  liefs

  Beantwoorden

 3. Huisvlijt
  Nov 21, 2014 @ 08:57:10

  Hier heeft het ook gevroren! Toen ik vanmorgen ging hardlopen was het behoorlijk wit van de kou. Ik wist niet dat de temperaturen morgen alweer omhoog gingen!

  Beantwoorden

 4. loes
  Nov 21, 2014 @ 09:30:16

  Ik was ook blij verrast toen ik vanochtend naar buiten keek, zo mooi de mist en het witte laagje op de grond.
  De zon probeert er nu door te komen en het was hier gisteren ook prachtig weer. Heel wat anders dan in het westen en zuiden van Nederland, we reden hoofdzakelijk door nevelig en donker weer maar hoe meer we richting Duitsland reden, hoe mooier het werd.
  Of we winterklaar zijn? De winterbanden zitten om de auto’s (verplicht in Dld) en voorraad voor een aantal dagen heb ik sowieso. Komende week gaan we de garage en de berging opruimen en dan gaan de tuinmeubels naar binnen.
  Onze honden zijn gek op sneeuw dus van mij mag het nu ook gaan gebeuren!

  Beantwoorden

 5. Janneke
  Nov 21, 2014 @ 09:47:23

  Dan heb je aan de verkeerde kant van Leeuwarden gereden want hier staat de onbemande op 1,559 en dat al een aantal weken. Maar dan zijn jullie in Dtsl nog altijd goedkoper natuurlijk. Nou hier geen winter hoor, geen zin in. Maar mijn voorraad begint aardig op peil te komen. En wij moesten hier vanochtend ook krabben. Ben blij dat ik niet in de VS woon in dat deel, brrr…

  Beantwoorden

 6. madelief
  Nov 21, 2014 @ 10:01:42

  Ik kan me in de zomer al verheugen op jouw winterblogjes! ze dragen zeker bij aan mijn blije wintergevoel 😉 gr madelief

  Beantwoorden

 7. johmar
  Nov 21, 2014 @ 10:16:18

  mijn voorraadje is voor elkaar, maar toch hoop ik niet dat het een strenge winter word, aangezien ik geen auto heb en dus per dag 2 uur fietsen moet om op mijn werk te komen. ik zou smorgens eventueel wel met de bus kunnen maar dan moet ik eerst een flink stuk lopen om naar de bus halte te gaan en de bus ook niet dicht bij mijn werk stopt en ik daar ook nog een flink stuk moet lopen, savonds werk ik elders en dan kan ik wel heen met de bus ,maar terug rijd er geen bus meer en dan zou ik ruim een half uur moeten lopen naar een andere bushalte en ook weer een stuk moeten lopen als ik weer uit de bus stap ,want ook die bushalte ligt een flink stuk van mijn huis. bovendien word het dan ook een dure grap ,want ik krijg geen reiskosten vergoeding omdat de woon werk afstand berekend word naar de afstand per auto en niet per bus,

  Beantwoorden

 8. rubystar2014
  Nov 21, 2014 @ 11:34:38

  Redelijk winterklaar, een minivoorraadje omdat alles nu echt opgegeten is, maar nu met de juiste producten opbouwen.

  Heerlijk zo dicht bij de grens te wonen en te tanken (wat zeg ik, ik woon zelf nog geen 20 minuutjes rijden van de Belse grens, maarjah dan moet je wel een auto hebben 😉 )
  Soms mis je alleen daarom die auto, want zelfs hier zijn sommige dingen goedkoper over de grens.

  Maar jah bij deze, geniet er van! En fijn weekend alvast

  Ruby

  Beantwoorden

 9. Henriette
  Nov 21, 2014 @ 16:11:43

  Ook wij zijn winter klaar en hebben ook al vetbollen in huis voor de vogels , gaan we binnenkort ophangen en de winterbanden die zitten al onder de auto. We gingen door duitsland en dan is het beter om te doen.Goed weekend

  Beantwoorden

 10. Margreet
  Nov 21, 2014 @ 20:27:53

  Hier heeft het ook gevroren en dat voelt heerlijk! Bovendien ziet het er in de ochtend zo heerlijk zonnig uit en zo lekker licht! Beter dan die donkere saaie dagen waarbij het bijna niet licht lijkt te worden!

  Beantwoorden

 11. Stapstories
  Nov 21, 2014 @ 21:27:29

  Ik weet niet of je indertijd mijn blog over winterbanden gelezen hebt, maar wellicht heb je er wat aan. http://stapstories.blogspot.nl/2014/11/kosten-bandenwissel-winter-zomerbanden.html . Ik heb je overigens op m’n blog gelinkt.

  Beantwoorden

 12. C. Bijman
  Dec 11, 2014 @ 00:44:10

  I
  OPROEP:
  VOOR TV PROGRAMMA EYEWORKS:

  We doen het dagelijks; boodschappen halen, koken en eten. Iedereen heeft zijn eigen eetgewoontes, favoriete recepten en budget. Zo kan de inhoud van een karretje voor elk gezin een wereld van verschil zijn.

  In een nieuw en spannend eet-experiment voor SBS6 gaan twee gezinnen de uitdaging aan om gedurende één week te ruilen van menu. In hun eigen huis nemen ze het recept en de ingrediënten over, maar ook hoe en wanneer er wordt gekookt en gegeten.

  Ben jij of ken jij zo’n gezin die dit eet experiment wel aan durft te gaan en ben je nieuwsgierig wat en hoe andere gezinnen eten of wil je graag met jouw boodschappenbudget of eetgewoontes andere gezinnen overtuigen? Geef je dan nu op via info@bijstandsgerechten.nl

  Welke budgetkanjer laat Nederland zien hoe het moet!
  Is dit iets voor jou Neurootje?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: