N(euro)otjes koelkastloze leven in de hitte

Het is echt zomer! Het afgelopen weekend hadden de Vrekken het druk en waren ze nauwelijks thuis. Ze hebben heel wat lopen zweten… Maar het blijft toch heerlijk hoor, die zomerse temperaturen. In Nederland zit je het grootste deel van het jaar binnen door het weer, dus dit is helemaal fantastisch. Dan maar zweten.

De Vrekken doorstaan de temperaturen nog steeds zonder koelkast. Er moet wel bij verteld worden dat de temperatuur in de koude kast nu ook niet meer geweldig is, hoewel de pilsjes nog steeds een goede drinktemperatuur schijnen te hebben. Daarom hebben ze nu een koelbox in de kast staan, waar zeker twee maal per dag nieuwe koelblokken in gestopt worden. Hiermee houden ze bederfelijke waar goed koud. De boerderij blijft verder lekker koel. In de keuken is het op dit moment 22 graden, de hoogste temperatuur was van het weekend 24 graden.  Op de deel is het net 20 graden. Nu staan alle ramen en deuren nog lekker tegen elkaar open dus de temperaturen zullen nog wel een klein beetje zakken.

De verwachting is dat het voorlopig wel zulk goed weer blijft. Het advies van N(euro)otje: ervan genieten, zo lang het kan. Voor je het weet, is het weer herfst…

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Maia
  Jul 22, 2014 @ 06:58:23

  Hier gaat het ook prima zonder koelkast, maar ik speel misschien ook een beetje vals. Wij eten momenteel vooral plantaardig, dus geen melk, boter, kaas en (bijna geen) vlees. Daarnaast heb ik wel zelfgemaakt hummus enz. staan. Net als jij gebruik ik hiervoor een koelbox met element, wat ik een keer per dag ververs.

  Beantwoorden

 2. liesbet
  Jul 22, 2014 @ 07:56:03

  Ik zie ons niet leven zonder koelkast : we hebben geen kelder of andere koele berging waar voeding fris in bewaard kan worden. Ik zou in onze garage een paar frigoboxen kunnen zetten waar verse voeding in gestockeerd kan worden maar dan stel ik me wel de vraag of er dan in de winterperiode, als de verwarming aanligt, niet teveel warmteverlies zou zijn door, elke keer ik iets uit de frigobox nodig heb, de keukendeur en de garagedeur zou moeten opendoen.
  Deuren openen naar de onverwarmde hall betekent elke keer warmteverlies en twee keer per dag de frigoboxelementen vervangen en terug in de diepvries steken, betekent ‘koudeverlies’ door het openen van de vriezer en het opnieuw laten bevriezen van het koelboxelement.
  In mijn ogen levert een koelkastloos bestaan niet echt veel voordelen op….

  Beantwoorden

 3. hetlevenenik
  Jul 22, 2014 @ 08:06:29

  Hier in mijn flat was het van de week 28 graden. Nee, met een koelbox gaan zitten modderen lijkt mij dan drie keer niks. Ik houd het maar bij mijn koelkast met drie vriesladen. 🙂

  Beantwoorden

 4. Vlijtig Liesje
  Jul 22, 2014 @ 09:43:23

  Wat slim om op die manier de kast te koelen! Onze woonkamer blijft ook wel redelijk koel, maar onze keuken zit aan de kant waar de zon de hele dag op staat. Ik snap nu helemaal waarom mijn oma de keuken vroeger aan de andere kant van het huis had! Waar wij de woonkamer hebben.

  Beantwoorden

 5. Margreet
  Jul 22, 2014 @ 21:02:05

  Tuurlijk genieten van het mooie weer! Maar dan wel met een koelkast. Ik vind het knap dat jullie het redden zonder, ook al “speel je nu een klein beetje vals” … Het blijft toch behelpen met een koelbox.Met kamperen vind ik dat niet erg, maar thuis…nee.
  Fijn dat het bij jullie zo redelijk koel blijft! Hier liep de warmte aardig op, maar niet boven de 27 in de kamer die op de zonzijde ligt. Ach, in de winter hebben we daar weer voordeel bij!

  Beantwoorden

 6. Nicole
  Jul 23, 2014 @ 09:47:07

  wauw dat doe je goed die temperatuur hier in ons kleine rijtjeshuis was het binnen gewoon 30 graden pfffffffffffff niet zo lekker maar verder genieten we heerlijk van de buitenlucht hmmmm

  groetjes,

  Beantwoorden

 7. Eurootje
  Aug 02, 2014 @ 19:52:32

  Neurootje waar bevries je dan de koelblokken? Doe je dat bij je ouders aan de andere kant van het huis?

  Weet je wat wij heel lang hebben gedaan toen we geen koelkast hadden?
  Een oude zinken vuilnis bak in de grond graven met het deksel boven de grond.
  Deze vuilnis bak vulde we met water en hier in deden we limonade, bier etc 😉 dat bleef goed koel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: