N(euro)otje leeft ook mee met de nabestaanden

Ik schrijf niet zo snel iets over actuele gebeurtenissen, of ze moeten iets met het thema van het blog te doen hebben. Maar wat er gisteren is gebeurd, is zo verschrikkelijk…. Het is gewoon niet mogelijk om vandaag een gezellig of een grappig blogje te produceren. 189 Nederlanders zijn omgekomen toen hun vliegtuig verongelukte boven Oekraïne.  Misschien zelfs neergeschoten. En dat dan misschien per ongeluk.

Ook wij leven mee. Het eerste wat we vanmorgen dachten, toen we wakker werden na een  nacht niet zo lekker geslapen  te hebben van de warmte, dat er vele honderden mensen zijn in Nederland die de afgelopen nacht helemaal niet geslapen hebben. Hele gezinnen zijn omgekomen. Honderden nabestaanden zijn in rouw. En wat kun je dan anders dan je medeleven betuigen….?

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Ineke
  Jul 18, 2014 @ 19:43:02

  Wat ik persoonlijk niet zo goed begrijp is dat de meeste mensen het alleen maar over de Nederlanders hebben. Natuurlijk is dat dichter bij huis maar die arme mensen dan die een andere nationaliteit hebben. Verdienen die niet ook medeleven?

  Beantwoorden

 2. N(euro)otje
  Jul 18, 2014 @ 19:59:20

  @Ineke: uiteraard. Je hebt helemaal gelijk. Ik heb ze niet benoemd, maar we leven mee met alle slachtoffers. Dit voelt alleen zo dichtbij. Kennissen van ons maakten onlangs diezelfde vlucht.

  Beantwoorden

  • Ineke
   Jul 19, 2014 @ 17:18:19

   Uit het dorp van mijn zusje ook twee mensen omgekomen. Vliegen is zo veel veiliger dan autorijden blijkbaar maar als dit soort dingen gebeuren begin je daar toch ernstig aan te twijfelen….

   Beantwoorden

 3. johmar
  Jul 18, 2014 @ 22:31:59

  diep en diep triest en doet je maar weer eens beseffen hoe kwetsbaar een mens is en dankbaar dat ik de mensen om wie ik geef nog steeds kan koesteren , sterkte aan iedereen die tijdens deze ramp een verlies geleden heeft.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: