N(euro)otjes honden

Vorig jaar overleed een van de honden in Huize Vrek. Ze was vrij plotseling heel ziek geworden, en na een paar maanden medicatie die niet hielp, hebben N(euro)otje en de anderen besloten dat het klaar was. Het was een moeilijke beslissing maar voor Floor was het het beste. En het enige dat overbleef.

De oudste hond van de roedel leeft nog steeds. Eind dit jaar wordt hij zestien en behalve dat hij steeds vaker verkreukeld en met kramp in de poten uit zijn mand rolt, gaat het eigenlijk nog heel goed met hem. Soms trekt -ie zelfs nog een sprintje…

Oudste is ook de duurste. Hij heeft een vacht waarmee hij in de natuur niet oud zou zijn geworden want die groeit maar door en gaat klitten en op de huid vervilten. Hij moet dus regelmatig naar de trimmer. Dan wordt -ie lekker geschoren en gewassen en wordt -ie helemaal geparfumeerd afgeleverd. Nu dat hij ouder is, wordt de vacht wel moeilijker en geeft het steeds meer werk. Want ook tussen de trimbeurten door moet het haar rond de ogen en de bek bijgehouden worden en ook de vacht aan het achterwerk moet regelmatig geknipt worden. Maar vandaag krijgt hij de grote parfumeerbeurt.  Toen Floor nog leefde verloor N(euro)otje nog wel eens haar dominante karakter uit het oog en zag ze net te laat hoe Floor over de naar bloemetjes ruikende Sam heen stond te plassen. “Zo, die ruikt weer naar mij”, leek ze te willen zeggen als ze daarna met opgeheven staart weer wegliep. En dan die beteuterde toet van Sam! En vervolgens liep -ie weer tijdenlang met zo’n grauwe pisvlek op zijn rug….

Tegenwoordig is er niemand meer die over hem heen wil plassen en blijft hij toch een paar dagen heel onhonds lekker ruiken. Als hij straks thuis komt, na zijn poedelbeurt,  staat -ie al vol verwachting voor de bank in de woonkamer. Want dat is vaste routine: als hij zo schoon is, mag hij ook op de bank. De zuchten die die hond kan laten als hij daar zo lekker opgekruld ligt te genieten, zijn goud waard.

Het zal niet zo heel lang meer duren want zeg nou zelf, hoeveel honden worden er nou zestien. Of ouder? Voorlopig ziet het er prima uit maar ook hij kan heel plotseling iets krijgen. De Vrekken hebben zich wel voorgenomen om de grote beslissing niet weer zo lang uit te stellen. Ja, het is moeilijk maar voor de hond in kwestie is het dat ook.  En hij kan niet zeggen dat hij niet meer verder wil…. Dus dat is dan de nare taak die je je als verzorger van een dier op de hals hebt gehaald. Maar nogmaals, zoals het er nu uitziet, is het bovenstaande voorlopig gelukkig nog niet aan de orde. Straks ligt -ie weer innig tevreden op de bank hele diepe zuchten te slaken…

Advertenties

13 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Mei 15, 2014 @ 08:15:58

  Geniet maar van deze “extra “tijd met jullie oude hond.

  Beantwoorden

 2. Teunie
  Mei 15, 2014 @ 08:23:55

  O, heerlijk, zo genieten van je ouwe trouwe makker! Veel plezier nog met en van hem. Zou je trouwens ooit weer opnieuw een hond/honden nemen? Mijn schoonzus had ook een hond die ruim 16 werd. Daarna besloten ze niet weer aan een nieuwe pup te beginnen. Maar dat hebben ze nog geen jaar uitgehouden ;-). Inmiddels loopt er weer een gezellig jong hondje rond :-).

  Teunie

  Beantwoorden

 3. marion
  Mei 15, 2014 @ 08:30:00

  Heerlijke 16 jaren dus, fantastisch, onze bulldog werd 10, ook best oud voor een bul.
  Nu hebben we een franse bulldog van 3 sinds vorige week, heerlijk om weer een hond te hebben!

  Beantwoorden

 4. Geliza
  Mei 15, 2014 @ 08:42:13

  Ik heb nu een logeerhond, van de buren, en het beestje is net 15 geworden. Echt actief is hij niet meer, maar daarom wel net zo gezellig!

  Beantwoorden

 5. loesje
  Mei 15, 2014 @ 08:44:20

  Geniet van jullie oude hond. Hier ook drie oudjes met stramme poten haha.
  Echt genieten, dat verzaligde zuchten he…Ik hoop dattie nog lang mag blijven zuchten bij jullie.

  Beantwoorden

 6. Thea
  Mei 15, 2014 @ 09:00:09

  Wat ’n leuk hondenverhaal! De onze (Friese Stabij) is ruim 17 geworden, nu al jaren dood, maar ik mis haar nog steeds. Nee, er komt geen andere hond, de situatie is teveel veranderd!

  Beantwoorden

 7. vlijtig met zuinigheid
  Mei 15, 2014 @ 09:50:08

  haha, wat een leuk verhaal. Als die van ons van de kapper afkomt ruikt hij ook zo onhonds. blehh vind het eigenlijk niet lekker ruiken.
  Fijn dat jullie sam al 16 is.

  Beantwoorden

 8. Cisca
  Mei 15, 2014 @ 10:31:15

  Heerlijk verhaal.1 Van mijn honden werd 16,5 jaar. Ineens was het op. De hond die ik nog had ging kapot van ellende. Dus vrij snel weer een pup erbij genomen. Dit werkte gelijk als verjongingskuur. De oudste hond is nu ongeveer 15 jaar. Hij was 8 toen ik hem zwaar verwaarloosd en mishandeld in huis nam.Hij wordt oud van lijf en leden maar is nog jong van inborst.En heeft ontzettend veel lol. Hij krijgt bulten die in de gaten worden gehouden. Als hij echt pijn krijgt of zwaar ziek wordt,hoeft hij geen lijdensweg te krijgen.Het kan zomaar per dag omslaan op deze leeftijd. Fijn dat je honden zo kunnen genieten van de dingen van het leven.Als hier de jongste van de kapper komt wordt hij door de katten gemeden als een stinkzwam

  Beantwoorden

 9. De Zuinige Student
  Mei 15, 2014 @ 15:34:52

  Wat een lief en ontroerend blogje.
  Hondjes op oude leeftijd genieten van het leven zolang ze nog een redelijk goede gezondheid hebben.
  Mijn poedeldametjes hebben ook allemaal inmiddels een respectabele leeftijd bereikt.
  Vorig jaar juli werd mijn grote poedel van 11 jaar midden in de nacht ineens heel erg ziek. Ik heb meteen de dierenarts gebeld. Daar stonden we midden in de nacht. Toen dacht hij aan een maagtorsie. Maar het ging ’s nachts heel erg achteruit. De volgende morgen weer met hem naar de dierenarts. Daar bleek na een echo dat ze niets meer voor hem konden doen. Na een innig afscheid is hij vredig in mijn armen ingeslapen. Ik mis hem nog steeds.

  Beantwoorden

 10. loesje
  Mei 15, 2014 @ 18:11:48

  … en bij zichzelf te denken ‘kreeg ik maar elke maand zo’n sopbeurt’ 😉

  Beantwoorden

 11. Margreet
  Mei 15, 2014 @ 19:17:27

  Ha Neurootje wat heerlijk he, die huisdieren… maar wat moeilijk als je er echt afscheid van moet nemen! Onze hond wordt dit jaar ook al 11 jaar. En als hij geplukt is denkt ook iedereen dat het een pup is waar we mee lopen… dat is zijn karakter ook een beetje. Als hij naar de trimsalon is geweest ruikt hij ook weer heerlijk, eventjes onhonds idd. Die van ons mag wel vaker op de bank, maar dan alleen op zijn kleedje… dat weet hij precies als wij er bij zijn… 😉
  Als deze terriër gaat hemelen komt er geen andere hond meer, dat weet ik nu al zeker. Toen we vorig jaar onze perzische kat hebben moeten laten inslapen… die was ook 16 jaar geworden. Nu loopt er weer 1 rond van een half jaar oud: zo leuk!
  Geniet nog maar lekker van jullie ouwetje!!! Het is toch heerlijk zo!

  Beantwoorden

 12. Judith de Vries
  Mei 16, 2014 @ 07:50:13

  Ja, dit snap ik helemaal.
  Ik heb in het verleden een aantal malen een stokoude kat uit het asiel gehaald waardoor we die beslissing nogal vaak moesten nemen. Dat is echt niet leuk.

  Beantwoorden

 13. Huisvlijt
  Mei 16, 2014 @ 09:00:05

  Wat lief dat hij weet dat hij dan op de bank mag, en dat ook graag wil!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: