N(euro)otjes budget

In de laatste week van april sloegen de Vrekken aardig in en gaven ze meer dan 150 euro uit. Er is veel voor de voorraad gekocht (frisdrank voor Zoon en zijn vrienden die hier veel bivakkeren) maar in dit bedrag zitten ook planten voor de tuin, zoals hanggeraniums, viooltjes, eenjarige kruidenplanten, een fors aantal zakken potgrond een kaartje en een cadeautje voor Ouders die 52 jaar getrouwd waren en een kaartje voor Grote Vriendin. Met deze ‘boodschappen’ronde zaten ze op het randje van hun maandbudget van april. De ervaring leert dat dankzij de moestuin, er in de loop van het seizoen  steeds minder boodschappen gehaald hoeven worden. En groenten en fruit die ze niet zelf op de tuin hebben staan, halen ze graag bij een aantal boeren in de buurt. Voor de komende tijd weet N(euro)otje dat ze ruimschoots met het budget uit zal gaan komen.

Ook tanken ze een stuk minder. De afgelopen winter kwamen de roosters van N(euro)otje en haar collega’s niet altijd overeen waardoor zij veel heeft moeten rijden. Dan moet ze ook wel één keer in de week tanken. Nu de roosters weer een beetje gelijk lopen, kan ze toe met één keer in de twee weken tanken. Natuurlijk tanken ze in Duitsland. De benzine prijs in het dorp is momenteel 1.709 euro. In Duitsland tankt ze niet voor meer dan 1.579 euro. En dan zijn ze duur uit… Wanneer ze maar één keer in de twee weken hoeft te tanken, doet ze natuurlijk ook maar één keer in de twee week boodschappen in Duitsland.

Minpuntje aan de komende periode is de APK die in juni valt. Het is voor het eerst dat de Vrekken twijfelen of de auto er wel doorheen gaat komen. Gelukkig hebben ze ook voor het onderhoud van de auto een budget waarvoor ze elke maand een vast bedrag naar de spaarrekening overschrijven. Maar volgende maand hebben ze de auto drie jaar en ze wisten bij aankoop al dat de uitlaat vervangen moest worden. Er is in de afgelopen drie jaar steeds weer wat gelast door de buurman maar dat houdt een keer op natuurlijk. En die keer is zeer waarschijnlijk nu. De uitlaat begint weer erg sportief te klinken… Een gevalletje uitstel waar helaas geen afstel van kan komen…

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. WG
  Mei 08, 2014 @ 10:57:58

  Zelf een uitlaat vervangen is vaak niet heel moeilijk en scheelt véél geld. Samen met manlief wel eens gedaan terwijl het eten op het gas stond. Toen we klaar waren met de uitlaat hadden we nog tijd over om de tafel te dekken voor alles gaar was. 🙂

  Beantwoorden

 2. spaarmoeder
  Mei 08, 2014 @ 13:54:53

  Misschien valt het mee met de kosten voor de auto! Ik hoop het voor jullie!
  En ja, de tuin is ideaal.

  Beantwoorden

 3. Margreet
  Mei 08, 2014 @ 20:21:05

  Dat is inderdaad een flinke uitgave, normaal zit je qua uitgaven zo laag! Fijn dat er al veel in de moestuin staat, dan heb je die uitgaven niet!
  Succes met de auto! Wij hebben die van ons nu ook 3 jaar en zelf denk ik ook dat het het laatste jaar is, man denkt van niet…. we zien wel!

  Beantwoorden

 4. Debby
  Mei 13, 2014 @ 09:08:13

  Och, auto’s .. praat me er niet van. Het is al jarenlang kantjeboord. We hebben hem dit jaar 16 jaar overgaande op 17 en dat merken we. Hij heeft ons al twee keer in de steek gelaten en dat voelen we in de portemonnee. Maar tot nog toe is het nog steeds goed gegaan. En voor de reperatiekosten koop je geen nieuwe auto.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: