N(euro)otjes tuin

Er is een hoop werk verzet het afgelopen weekend. Vorig jaar waren de Vrekken al voorzichtig begonnen met het wegscheppen van de buxusstruiken van de kruidentuin maar ze waren niet verder gekomen dan de binnenste cirkel. Nu is de hele kruidentuin…. weg. Foetsie! Dat is een kleine 30 of 35 vierkante meter moestuin erbij…. Jammer dat ze dit jaar zo weinig tijd heeft voor de moestuin…..

Op een hoek van die moestuin  werd een hele grote groenblijvende kamperfoelie weggehaald. Prachtige plant maar door de schaduw en immer overhangende uitgroeisels nam die een 1,5 meter van het aardbeienbed weg. En die ruimte was toch wel nodig voor de aardbeienplantjes.

Al met al is er weer een hoop gedaan. De Vrekken zijn erg dankbaar voor de hulp en de hulptroepen hebben het reuzegezellig gevonden. N(euro)otje kan vanaf dit punt wel weer verder. De kruiden die gered konden worden, zijn inmiddels verhuisd  naar het stuk moestuin bij de muur. Daar staan ze in de zon en in de luwte van de muur. Eigenlijk stom dat ze de kruiden niet jaren eerder daar heeft neergezet.  Het is een veel betere plek, alleen wel kleiner. De kruidentuin nam heel wat vierkante meters in beslag, dat haalt het stuk bij de muur niet. Aan de andere kant namen de paadjes in de kruidentuin  en de hagen zelf ook heel wat ruimte in. Maar in de hoogtijdagen zag het er prachtig uit. Gelukkig hebben ze er foto’s van….

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Margreet
  Mei 05, 2014 @ 19:52:23

  Soms moet je keuzes maken…je hebt nu wel weer heel veel grond erbij voor andere zaken! Fijn dat je hulp kreeg! Hier staan de kruiden ook dicht bij een muur op de zuidkant en lekker dicht bij de keuken. Als ik aan het koken ga kan ik zo van alles uit de tuin knippen! Lekker vers.

  Beantwoorden

 2. Thuisblijfmommy
  Mei 05, 2014 @ 21:14:41

  Klinkt als een zeer succesvolle actie.
  En als ik dat zo hoor hebt je er inderdaad een flinke smak moestuin bijgekregen zeg. Top!

  Beantwoorden

 3. Huisvlijt
  Mei 06, 2014 @ 08:53:12

  Wij hebben het gras gemaaid!

  Beantwoorden

 4. Nietzomaarzo
  Mei 07, 2014 @ 15:59:42

  Bij het BBC programma Gardener’s World hebben ze toevallig ook alle buxusstruiken weggehaald in een gedeelte van de tuin.
  Ik ga nog maar weer een stukje snoeien in mijn eigen tuintje 🙂

  Beantwoorden

 5. Debby
  Mei 13, 2014 @ 08:51:40

  Tussen de druppels door pogen wij ook om actief te zijn / worden. Wij hebben voor onze dochter (8jr) een stel kweekkasjes opgestart, deden het prima …. totdat ze het teveel aan water niet meer aankonden. Nu vingers gekruist en hopen dat onze red-actie zich zal laten gelden. Groetjes

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: