N(euro)otje werkt in de tuin en krijgt hulp

De laatste tijd viel het niet mee om de boel bij te houden. Vaders kreeg na zijn  herseninfarct in oktober nog een lichte er overheen in februari en kan nog steeds niet zoveel. Hij knapt wel op maar blijft erg moe en heeft last van duizelingen waardoor hij regelmatig ergens valt. Moeders is ook verre van gezond en kan ook steeds minder. N(euro)otje had het druk om samen met Man de boel draaiende te houden maar heeft daarbij ook een baan met wisselende werktijden en chronische rsi klachten waar zelfs een operatie geen soelaas bood. Daardoor heeft ze wel een groot deel van het huishouden van Ouders nu aan de thuiszorg overgelaten.  Er blijft nog genoeg werk voor haar over en natuurlijk helpt ze waar ze kan met het heen en weer rijden, boodschappen doen en ach, verzin het maar. Het leven werd er alleen niet overzichtelijker op en N(euro)otje zag steeds meer op zich af komen waar ze niet meer doorheen kwam.

Dat was gelukkig ook het moment dat een paar vrienden doorkregen dat het een beetje teveel aan het worden was. Vorige maand waren er een paar Vrienden een weekend gekomen en hebben geholpen de nieuwe voortent aan de caravan van Ouders te hangen (die caravan staat gewoon in de tuin en is het vaste vakantieadres van Ouders want hier bivakkeren ze graag in de zomer. De dertig jaar oude voortent was alleen inmiddels zo gaar dat het binnenin bijna net zo hard regende als buiten…). Hiervoor moest wel de hele caravan naar achteren verplaatst worden want de nieuwe tent is een stuk dieper en daarvoor moesten er een paar takken van de bomen erachter worden gesnoeid en er moesten nog wat tegels voor de caravan bijgelegd worden. Ondertussen verhuisde vriendin de aardbeien van het ene naar het andere bed en werd en passant de betonnen barbecue verplaatst. Ze komen nog terug om Man te helpen met het omzagen van een paar dode bomen en één boom die forse stormschade had opgelopen.

Vorig weekend waren er andere vrienden. Hij, gediplomeerd elektricien met enkele tientallen jaren werkervaring,  heeft geholpen met een electraprobleem in de tuin. Bij een forse regenbui was er steeds kortsluiting, waardoor ook een deel van het huis zonder stroom kwam te zitten…. Het probleem is verholpen. Zij hielp ondertussen met het opknappen van de bijkeuken wat zoveel inhield dat ze heeft geholpen met het in elkaar zetten van nieuwe kasten, ter vervanging  van de oude kasten die letterlijk in elkaar begonnen te storten.

En vandaag komt er een meute jongelui, vrienden van Zoon, Dochter en Schoonzoon, helpen in de tuin. De zon schijnt, gelukkig! En voor Ouders zal het komen als een complete verrassing want ze weten nog helemaal van niks. Gisteren was hun trouwdag, ze zijn 52 jaar getrouwd, dus dit is wel een leuk cadeautje.

De Vrekken zijn van die mensen die nooit hulp zullen vragen en als het aangeboden wordt, beleefd afslaan. Maar Vriendin die met de bijkeuken hielp had daar een heel eenvoudige reactie op: je geeft mensen zelfs niet de kans om Nee te zeggen.

En nu hebben de Vrekken dus eens Ja gezegd tegen de aangeboden hulp. Ze zullen zelf natuurlijk net zo hard meewerken. Grote Vriendin die hier vorige maand was en de aardbeien verhuisde, meldde later enorm van het weekend genoten te hebben. Zo ging het bij haar vroeger thuis ook. Haar vader hielp iedereen met klussen aan de auto,op voorwaarde dat zij dan iets voor hem in de tuin deden; de familie was vrijwel geheel zelfvoorzienend en er was dus altijd wel wat te doen. Ook N(euro)otje hielp als kind mee in de enorme moestuin en genoot ervan. Haar liefde voor het moestuinieren is daar geboren.

Vandaag dus met een hele ploeg aan de slag. Ondertussen gezellig samen eten en drinken. Want de innerlijke mens behoeft natuurlijk ook enige verzorging 😉

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. spaarolifantje
  Mei 03, 2014 @ 10:22:54

  Heel veel plezier vandaag, en ik hoop dat je dan morgen op een geslaagde “werk”dag terug zult kunnen kijken.

  Beantwoorden

 2. sillie
  Mei 03, 2014 @ 10:56:58

  Oh heerlijk als je eens een dag flinke hulp hebt zodat er bergen verzet kunnen worden! Geniet er maar van! En sterkte voor/met je ouders.

  Beantwoorden

 3. izerina
  Mei 03, 2014 @ 12:27:43

  Vaak hebben de mensen die helpen even veel plezier,als degene die geholpen wordt.Fijn weekend met je groep “werkers.”.

  Beantwoorden

 4. Jennie
  Mei 03, 2014 @ 20:59:01

  Geniet van de hulp, en samen daarna gezellig eten is toch genieten van alles samen. Geniet van een goede dag met zijn allen.

  Beantwoorden

 5. spaarmoeder
  Mei 03, 2014 @ 22:17:20

  Wat een leuk idee zo samen! Alle partijen genieten.

  Beantwoorden

 6. Pien
  Mei 04, 2014 @ 09:05:49

  Wat zou de wereld er een stuk aangenamer uitzien,als dit in meer straten,gezinnen,zou gebeuren! tegenwoordig zijn mensen vaak zo met zichzelf & hun eigen behoeftes bezig,dat ze voor de wereld om zich heen weinig oog meer hebben.En wat goed dat je de hulp ook aanvaard!Jullie zijn voor mij echt een voorbeeld van een prettig no nonsens leven!
  Geniet vandaag!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: