N(euro)otjes uiterlijke verzorging

N(euro)otje maakt wel eens het grapje tegen Man dat hij toch maar weinig onderhoudskosten aan haar heeft. Ze koopt weinig kleding en schoenen (nu moet ze wel want alle schoenen lijken gelijktijdig totaal versleten te zijn; het ene paar na het andere verdwijnt de laatste weken in de vuilnisbak omdat er niets meer aan te redden valt…), en ze besteedt hoegenaamd een minimaal bedrag per jaar aan de uiterlijke verzorging.

Zo gebruikt ze zuiveringszout in plaats van shampoo en deodorant.  Haar gezicht maakt ze tweemaal per dag schoon met een beetje olijfolie. Dag- of nachtcrème gebruikt ze helemaal niet. Vroeger at ze heel wat lippenstiften op per jaar maar dat is ook al een dikke vijftien jaar geleden…. Ze gebruikt ze helemaal niet meer. Het enige waar ze niet buiten lijkt te kunnen is mascara. Ze gebruikt er zeker drie per jaar, van nog geen drie euro per stuk. En ze verft haar haren met henna. Azijn wordt gebruikt in plaats van crèmespoeling en antiklitmiddel, en bij de kapper komt ze nooit.

Doordat ze minstens anderhalve liter water per dag drinkt, zichzelf nooit met zeep wast en af en toe lekker insmeert met verdunde olijfolie, heeft ze geen last van een droge huid waarvoor overigens ontelbare dure bodylotions in de handel verkrijgbaar zijn…

Aan antirimpelcremes heeft ze geen behoefte. Wanneer ze kijkt naar vrouwen die zich volsmeren met dure middeltjes, ziet ze het er niet aan af. Rimpels horen bij het ouder worden, er valt niets tegen te doen. Je kunt smeren wat je wilt, het valt niet tegen te houden. De enigen die er beter van worden, zijn de fabrikanten van al die smeerseltjes. Een schoonheidsspecialiste die ze ooit sprak, lachte hartelijk om het verschijnsel ‘vochtinbrengende crème’. Het is gewoon onmogelijk dat je huid vocht opneemt. Dan zou je immers bij het badderen opzwellen als een waterballon…

Kortom, N(euro)otje laat zich niet gek maken en gaat gewoon haar eigen weg.

Veel van haar kennissen hebben een badkamerkast vol met potjes, flesjes en tubetjes. Zelfs mannen worden tegenwoordig getorpedeerd met reclames voor gezichtscremes…. Misschien komt dat wel omdat steeds meer N(euro)otjes het spul niet meer willen kopen. De omzet moet toch ergens vandaan komen, dus dan zoek je een nieuwe doelgroep… 😉

Maar, de grote vraag van vandaag: Gebruiken jullie crèmes en lotions? En ben je er tevreden over? Want dat kan natuurlijk ook hè,  dat het je gewoon heel erg bevalt…

 

 

 

 

 

 

20 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Huisvlijt
  Apr 11, 2014 @ 09:03:13

  Ik ben net als jij heel onderhoudsarm. Het enige dat ik gebruik is doucheschuim. Verder geen cremes of zo.

  Beantwoorden

 2. Vanessa
  Apr 11, 2014 @ 09:29:38

  Ja ik smeer en creme. Ik ben dan ook niet spaarzaam. Wat wel prima hwl

  Beantwoorden

 3. Vanessa
  Apr 11, 2014 @ 09:31:01

  Ja ik smeer en creme. Ik ben dan ook niet spaarzaam. Wat wel prima werkt tegen rimpels? Botox. Nu had ik maar 1 rimpel en dat was een frons. Maar die is nu weg.

  Beantwoorden

 4. izerina
  Apr 11, 2014 @ 09:51:56

  Al meer dan 35 jaar gebruik ik tot volle tevredenheid een paar produkten van W.eleda. Gezichtscreme,reinigingsmelk en bodyolie.

  Beantwoorden

 5. hetlevenenik
  Apr 11, 2014 @ 09:59:16

  Ik koop verzorgingsproducten van Lavera en Traay en was mijn haar met een blok olijfoliezeep. Met zo’n blok zeep doe ik bijna een jaar. En met zes flesjes body lotion en zo doe ik bijna drie jaar. Dus qua kosten valt het zo bezien nog wel mee. Ik vind het gewoon fijn en lekker om een geurend lotionnetje op te kunnen smeren. je mag best wat aandacht aan jezelf besteden hoor. Het hoeft niet perse altijd allemaal zo spartaans.

  Beantwoorden

 6. Siebrie
  Apr 11, 2014 @ 10:11:58

  Shampoo, conditioner en iets om mijn krullen in bedwang te houden. Die eerste 2 om-en-om het allergoedkoopste (39 cent van Kruidvat, of hotelflesjes) en wat betere, die laatste 25 euro per fles waar ik 2 jaar mee doe.

  Verder heel af en toe een geurtje, bijna nooit bodylotion, bijna nooit gezichtscreme (Vichy-monsters, als ik ze kan krijgen), douchegel goedkoop/aanbieding/hotelflesjes/zeep.

  Ik heb laatst van mijn werk een verhuisdoos (!) vol hotelzeepjes, -douchegel, -conditioner, -badslippers, -wattenschijfjes, -wattenstaafjes, -douchemutsen, -nagelvijltjes, -naaisetjes, -schoenpoetsdingen gekregen, dus we kunnen weer even vooruit.

  Beantwoorden

 7. sillie
  Apr 11, 2014 @ 10:40:59

  Hm ik was mijn haar echt bijna nooit ( een enkel keertje omdat ik die geur van dat speciale honingshampo flesje uit frankrijk wat ik nergens anders ooit kon vinden zo lekker vind, staat al zeker 3 jaar in de badkamer) en ehm soms wat mascara ( feesten en partijtjes) soms was zelfgemaakte lippenbalsem( van bijenwas enzo gemaakt) als in de koude wintermaanden de lippen op barsten staan ( vind ik altijd echt vervelend) en soms in de zomer smeer ik daar mijn onderbenen ook mee in.
  Als deo heb ik zo’n aluincristal van de tuinen ook al jaren….(meestal gebruik ik geen deo). En soms vind ik het idd gewoon lekker mijn gezicht eens lekker in te smeren met een goede creme….als ik mijn 2 maandelijkse tut-avond heb zeg maar, maskertje op mn gezicht, de voeten lekker in een badje, benen epiladyen, teennagels lakken ( in de zomer ).

  Beantwoorden

 8. Opnieuw Beginnen
  Apr 11, 2014 @ 11:38:55

  Met het stijgen van de jaren, wordt er flink gesmeerd. Goede mascara, niet altijd lippenstift, maar zeker als ik uit ga.
  Mijn wenkbrauwen laat ik regelmatig bij de Turkse goede kapper bijwerken.
  Vitamine D zit nu standaard un het pakket, wist ik veel dat ik dat nodig ging krijgen, nog wat tegen de Artrose, o se wiese wose en veel vis eten.
  1 x per 6 weken naar de kapper voor knippen, nu ik niet meer werk is 1 x per 7 – 8 weken ook genoeg,
  Nog steeds haren verven maar wel een lichtere kleur. Haren verven we, kennisje en ik samen,

  Beantwoorden

 9. Riet
  Apr 11, 2014 @ 12:00:00

  Ik ben spaarzaam met allerlei producten, maar gebruik wel elke dag een creme met bescherming tegen de zon. Ik zie in mijn naaste familie zoveel ellende met melanomen in het gezicht, dat wil je niet meemaken. Volgens de artsen allemaal opgebouwde schade van de zon. En op je 93 voor de derde keer een huidtransplantatie op je neus (zoals mijn moeder) is bepaald geen lolletje

  Beantwoorden

 10. Petra
  Apr 11, 2014 @ 12:27:35

  Ben gek op vaseline, hierin. Griekenland heb je een soort met een lekker geurtje. gebruik het voor decolleté , handen, voeten, als geweldige lipgloss en een pietsie op de haarpuntjes vervangt alle dure haar middeltjes. Het enige waar ik echt een duurdere variant van gebruik is van de zonnebrand. Want ondanks dat ik me aanpas aan het Griekse gebruik om vooral altijd de schaduw op te zoeken, wordt ik toch nog rood. Verder zweer ik bij een goede olijfzeep. Oooooo nog een perfecte tip: ik gebruik de restjes van oude lipstick, je weet wel, dat wat onderin blijft zitten, om door vaseline te roeren. Je hebt in een wip een geweldige lipgloss!

  Beantwoorden

 11. inrustigvaarwater
  Apr 11, 2014 @ 13:37:52

  Ja, ik smeer wel 2 x per dag. Het moet lekker smeren en fijn ruiken, ben dus niet gebonden aan een merk. Ik vind het fijn (dat smeren) en met mijn 53 jaren, krijg ik vaak te horen dat ik nog zo’n gaaf gezicht heb. Maar dat komt écht niet van het smeren…, denk ik. Erfelijkheid waarschijnlijk, mijn pa heeft nagenoeg ook nog geen rimpel, als 82 jarige.

  Beantwoorden

 12. Margreet
  Apr 11, 2014 @ 20:28:09

  Haren worden niet zo vaak met shampoo gewassen, wel regelmatig uitgespoeld.
  Ik smeer wel, met dure creme. En mijn huid en ik merken echt wel verschil! Gelukkig is het zuinig in gebruik. Huid van mijn lijf smeer ik in met olie en nog is hij droog. Ik gebruik zo’n deocreme die je maar 1x in de week hoeft te gebruiken, aangezien ik snel ruik doe ik het 2x. Ook zonnebrand creme gebruik ik al snel.

  Beantwoorden

 13. gerrie
  Apr 11, 2014 @ 21:05:50

  Ik koester mijn grijze haren en rimpels. Ik heb ze verdiend met LEVEN (70). Haren wassen met water/zuiveringszout en azijn toe. Het wordt geknipt door een prima kapper. Gezicht veel water en iets zuiveringszout. Als creme heel dun uiercreme. En ik zorg er wel voor dat “heksenharen” geen kans krijgen. Als deo ook zuiveringszout. Voeten insmeren met uiercreme. Ik heb een duur geurtje wat ik sporadisch gebruik. (Altijd als ik op bezoek ga naar mensen met slecht zicht, dan herkennen ze me aan mijn geurtje) En voor de rest; NIETS. Maar ik heb wel het geluk van weinig rimpels en een gezonde kleur. En voor de zon?? Mijn eega werkte in de bouw, iedereen had een bloot bovenlijf en toen kwam huidkanker niet voor. Toen men begon met smeren toen begon de ellende.

  Beantwoorden

 14. Go
  Apr 12, 2014 @ 12:07:03

  Beste Neurootje,

  Ik gebruik wel shampoo van natuurvoedingswinkel en deo (maakte eerst zelf deo met baking soda, maar na een tijdje werkt het niet meer) en verder voor mijn huid olie van de bodyshop. Make-up, elke dag wat concealer stick voor de wallen en mascara. Maar ik ben zo benieuwd hoe jij er uit ziet, door alle blogs over kleding en een aantal dingen over uiterllijke verzorging, kun je niet toch eens een foto van jezefl laten zien?

  Beantwoorden

 15. Sherita Lief en Leed
  Apr 12, 2014 @ 14:00:05

  Sinds een tijd gebruik ik nog maar weinig drogisterijproducten. Vele malen beter!

  Beantwoorden

 16. Moneypenny
  Apr 12, 2014 @ 14:52:43

  Ik heb eigenlijk gewoon een hekel aan smeren. Bodylotion gebruik ik alleen als ik verga van de jeuk vanwege de droogte als ik zwanger ben. Gezichtscreme maak ik zelf. Kun je water met bakingsoda mengen en bewaren als shampoo of neem je gewoon een beetje in je hand en meng je het?
  En ontharen? Hoe doen jullie dat?

  Beantwoorden

 17. Margreet
  Apr 12, 2014 @ 20:13:45

  Ontharen … electrisch.

  Beantwoorden

 18. danielle
  Apr 16, 2014 @ 22:01:32

  kokosolie!

  Beantwoorden

 19. Clarien Cornelisse
  Mei 01, 2014 @ 00:48:16

  Leuk onderwerp! Ik gebruik ook haast niks. Alleen tandpasta. Wassen met koud water en 1x per week kort douchen. Tegenwoordig zeepkruid voor het wassen van kleding. Ga daar ook een keer mijn haar mee wassen.

  Beantwoorden

 20. Albert
  Jun 20, 2015 @ 02:00:05

  De basis voor een goede en goedkope huisverzorging is: alleen met koud water douchen.Het is bovendien een uitstekende oefening voor je bloedvaten. Het koude water dat je huisgenoten laten wegstromen om de douche warm te laten worden gebruik jij! Het schijnt ook heilzaam te zijn voor spataderen! Gebruik zeep alleen om vuile handen te wassen en nooit op de rest van je lijf.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: