N(euro)otje geeft geld uit om te besparen

Soms is dat handig. In de gezamenlijke bijkeuken van de twee Vrekkenhuishoudens staan nu nog drie losse vrieskasten met elk drie lades. Deze zijn  alledrie een beetje oud, van een ervan sluit de deur niet meer zo goed en een vriest zelfs door de bovenkant heen, zo ontdekten ze toen ze er onlangs een kussen oplegden dat vastvroor….

Dus hebben ze nu één hele grote vriezer besteld, met meer inhoud dan de drie kleintjes bij elkaar, no-frost-systeem en, op zeer dringend verzoek van Zoon, een ijsblokjesmachine… Waar een vrekkenkindhart toch al niet sneller van kan gaan kloppen… Deze vrieskast met acht lades is breder en dieper dan de gemiddelde vrieskast en wordt voor gezamenlijk gebruik. Moeders, de kleinste en de meest kreupele in Huize Vrek, mag kiezen welke lades voor haar het prettigst in gebruik zijn. De Vrekken weten uit (inmiddels 21 jaar) ervaring dat het gezamenlijk gebruik van een apparaat of een deel van het huis geen problemen oplevert. Ze wonen al 21 jaar samen onder één dak, delen de voordeur, de trap, de bijkeuken, de tuin en de wasmachine en dus zal dit ook wel goed gaan.

Maandag wordt het gevaarte bezorgd. Ze laten de nieuwe vriezer een dag of twee acclimatiseren en gaan dan lekker alles overhevelen. De oude vriezers krijgen waarschijnlijk een nieuw leven als fruitopslagplaats in de schuren. Die tip kregen ze gisteren van de logerende vrienden. Misschien geen gek idee…

De nieuwe vriezer gebruikt volgens de fabrikant 2 kWh per week. Dat gebruiken de drie kleine vriezers ook zo ongeveer,  en misschien inmiddels wel meer dus de verwachting is dat er op energie bespaard gaat worden.

Advertenties

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lot
  Mrt 30, 2014 @ 09:45:02

  Fijn een grote vriezer. Ik heb 7 lades en in documentje in WORD gemaakt met de inhoud die ik tot nu toe netjes bijhoud.

  Beantwoorden

 2. izerina
  Mrt 30, 2014 @ 10:40:55

  Laat eens weten,of je iets van besparing bemerkt.

  Beantwoorden

 3. dezuinigestudent
  Mrt 30, 2014 @ 13:57:56

  Als je oude vriezers niet goed meer sluiten kan het niet anders dan dat de nieuwe vriezer een besparing gaat opleveren in het energieverbruik.
  Leuk om te lezen hoe jullie samen met de oudere generatie onder één dak leven.

  Beantwoorden

 4. nada surf
  Mrt 30, 2014 @ 18:19:31

  2kw per week vindt erg rooskleurig zeker voor een vriezer met zoveel laden en een ijsblokjesmachine want dat kost ook extra stroom.

  Mijn voorkeur zou echt gaan naar een vrieskist vaak groter en zuiniger en goedkoper in aanschaf 🙂

  Beantwoorden

  • liesbet
   Mrt 30, 2014 @ 22:17:23

   Klopt dat een diepvrieskist zuiniger is in energieverbruik of een diepvrieskast maar eens je ouder wordt, is het niet zo makkelijk om het gerief dat onderaan in de vrieskist ligt te nemen. Wij hebben nu een diepvrieskast én ene grote diepvriesbak en als de diepvriesbak kapot is, wordt hij zowiezo vervangen door een nieuwe diepvrieskast

   Beantwoorden

 5. meisjevantoen
  Mrt 31, 2014 @ 10:40:24

  oude vriezers en koelkasten kun je ook verf en kit vorstvrij in bewaren wij hebben al jaren twee koelkasten daar voor staan omdat we in de schuur niet stoken … veel plezier gewenst met jullie nieuwe aanwinst.

  Beantwoorden

 6. Huisvlijt
  Apr 01, 2014 @ 11:21:09

  Klinkt goed! Is het een kist of een kast? Een kast lijkt mij fijner, maar zelf hebben we een kist omdat daar meer in kan. Maar ik vind het altijd zo’n gezoek!

  Beantwoorden

 7. Margreet
  Apr 03, 2014 @ 20:27:03

  Fijn een vrieskast.Vroeger heb ik ook een vrieskist gehad,maar ik kon niet bij de spullen op de bodem komen. Veel plezier met je nieuwe aankoop en hoop dat je op deze manier nog meer kunt bezuinigen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: