N(euro)otje doet vanavond mee aan Earth Hour

Vanavond is het zover: Earth Hour 2014. Om een beetje bewustzijn te kweken voor alle energie die dagelijks gebruikt wordt, heeft men bedacht om eenmaal per jaar een uur lang het licht uit te doen. Een mooi moment om eens wat leuks te doen zoals een spelletje bij kaarslicht of gewoon lekker vroeg naar bed te gaan.

N(euro)otje en Man gaan in ieder geval heel gezellig een spelletje doen. Eigenlijk hebben ze heel regelmatig een soort Earth Hour in Huize Vrek. Maar dan nog is het leuk om aan deze speciale versie mee te doen. De Vrekken wonen zelf in een plattelandsdorp en krijgen er verder niet veel van mee maar voor wie in  de stad woont kan het leuk zijn om het effect te bekijken. Veel gemeenten doven tijdens Earth Hour alle niet-noodzakelijke verlichting van gemeentelijke gebouwen. In Parijs bijvoorbeeld doven ze de lichten van de Eiffeltoren.

Het is echt leuk om te zien. En bedenk eens hoeveel energie zo’n uurtje bespaart…

Verder is het misschien een idee om Earth Hour te combineren met dat andere dat vandaag ingaat: de zomertijd… De klok gaat weer een uur vooruit en als je daar even niet op let wordt het een kort nachtje…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: