N(euro)otjes boodschappen

Ook de afgelopen week bleef het weer ruim onder budget bij het boodschappen doen. Bij twee winkels werd er respectievelijk 11,51 euro en 11,79 euro uitgegeven. Het valt simpel te verklaren: Dochter en Schoonzoon wonen niet meer in en Zoon was het grootste deel van de week niet thuis. Deze drie zijn de frisdrankdrinkers. Nu wordt dat vrijwel niet meer ingeslagen en dat scheelt aanmerkelijk. Zoon at deze week bovendien vrijwel elke avond bij vrienden… N(euro)otje mag zijn kostgeld wel gaan verlagen op deze manier… 🙂

Ook heeft ze weinig verse groenten gehaald, alleen een zak spruiten en een prachtige bloemkool. Voor de rest staat er nog steeds wat op de tuin en zijn ze een beetje de bevroren groentjes uit de vriezers aan het opmaken. En wel veel fruit, peren, appels, bananen, mandarijntjes…, lekker! En dan haalt ze natuurlijk ook elke week iets voor de voorraad. Want deze voorraad wordt uiteraard goed gebruikt. Alles wat nieuw gekocht is, wordt achteraan of onderop gezet zodat alles goed rouleert. Dat kan van alles zijn: een zak koffiebonen, gedroogde peulvruchten, een zak rijst of een berg pasta.

Ook deze voorraad werkt mee aan het laag houden van het vrekkenbudget. Immers, veel daarvan is iets groter ingeslagen tijdens een aanbieding. En dan helpt het om aan de hand van de voorraad, het seizoen en de aanbiedingen in de winkels een weekmenu op te stellen.

Al met al dus lekker weinig uitgegeven deze week. En nu gaat N(euro)otje zitten broeden op het volgende weekmenu 😉

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. vrek29
  Mrt 16, 2014 @ 12:36:31

  Hallo N(euro)0tje,

  Mooi dat je dik binnen budget blijft! altijd goed. Leuk dat je het FIFO systeem hanteert met je voorraad. (first in first out) doen ze in de horeca ook. Ons huishouden is ook eigenlijk net een bedrijf en zo moeten we het ook zien als je het goed draaiende wilt houden 😉

  Kom ook eens kijken op mijn site? http://vrekkenvoordetoekomst.wordpress.com

  Fijne zondag!

  Beantwoorden

 2. vrek29
  Mrt 16, 2014 @ 12:37:31

  En succes met je weekmenu! misschien ook wel leuk om te posten? 😉

  Beantwoorden

 3. De Zuinige Student
  Mrt 16, 2014 @ 12:38:33

  Zo doe ik het ook altijd. Voor de voorraad koop ik veel producten in de aanbieding. Soms hoef ik dus alleen de verse spullen bij te halen.
  De laatste tijd doe ik een keer in de twee weken de grotere boodschappen en dat bevalt prima en scheelt geld en tijd.

  Beantwoorden

 4. Nina
  Mrt 16, 2014 @ 14:42:35

  als wij voor €15 boodschappen hebben ingeladen dan staan we vaak nog op de groente afdeling. Maar ja, geen eigen groentetuin maar wel 4 konijnen die leven van bijna alleen groente en hooi. Dus dat is 2 keer per week een tas vol inslaan, want ze krijgen 2 x per dag groenvoer en dat is 8 soorten per dag. Het e.e.a. wordt ook veroorzaakt door het feit dat ze van ons geen afval krijgen, dat eten we zelf ook niet dus de nijnen ook niet. Maar ja: twee goede salarissen en geen kinderen (behalve 4 nijnen)…. dan kan je dat ook wat anders aanpakken dan in menig ander huishouden.

  Beantwoorden

 5. Lara
  Mrt 16, 2014 @ 15:07:16

  Echt knap dat sommige mensen voor zo weinig geld boodschappen kunnen doen, ik haal dat echt bij lange na niet. Heb geen groentetuin, dat scheelt natuurlijk wel maar toch… Eten jullie eigenlijk veel biologisch n(euro)otje?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: