N(euro)otjes boodschappen

De Vrekken deden deze week weinig boodschappen: 10,10 euro bij de L.idl en 6,16 bij de A.ldi. Er moeten nog wel een paar zakken patat gehaald worden want Zoon krijgt een hele meute vrienden op bezoek dit weekend, maar dat is het dan ook. Lekker goedkoop weekje dus. De laatste groentjes van de tuin worden nu zo’n beetje opgegeten. De moestuin moet leeg want het nieuwe seizoen is begonnen! Peulen, de vroegste sla, radijsjes en snijbiet zijn allemaal al gezaaid. Andere groeten zijn of worden voorgezaaid en worden, zodra het kan, uitgezet in de tuin. Man zorgt ervoor dat dit weekend de tuinbonen, doperwten en capucijners ook de grond in kunnen. Dat is zo leuk aan tuinieren: elk seizoen herhaal je alle voorgaande stappen en het verveelt nooit. Het blijft geweldig om straks de eerste verse sla te kunnen knippen en van die eerste sla krijg je ook niet gauw genoeg. Zo lekker! En dan straks die peultjes! Een dure groente als je die in de winkel haalt maar goedkoop als je ze zelf zaait. Maar het allerleukste blijft het om het groen uit de grond te kijken… Elk jaar weer šŸ™‚

Volgens zeggen loopt de natuur een week of zes voor. Dat is ook wel te merken aan verdwaalde groentjes die her en der al te vinden zijn in de tuin en aan kruidenplanten die al veel verder zijn dan normaal rond deze tijd. Het zou zonde zijn om deze voorsprong niet te benutten. En wordt het alsnog wat kouder, helpt het om de jonge plantjes die daar niet zo goed tegen te kunnen, af te dekken.

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Thuisblijfmommy
  Mrt 07, 2014 @ 13:08:56

  Dat zijn leuke bedragen voor de weekboodschappen šŸ™‚

  Fijn dat je zoveel zin hebt in de moestuin. Het gonst in blogland van de enthousiastelingen die niet kunnen wachten (mijzelf inclusief).
  Veel plezier!

  Beantwoorden

 2. De Zuinige Student
  Mrt 07, 2014 @ 15:36:10

  Heerlijk al die verse groenten uit eigen tuin. Leuk om te lezen, geeft me nostalgische gevoelens.

  Beantwoorden

 3. steven
  Mrt 07, 2014 @ 15:38:51

  Veldsla! Vorig jaar een paar plantjes op het balkon en nu staat het overal in de tuin. Nuttig onkruid.

  Beantwoorden

 4. Barbara
  Mrt 07, 2014 @ 19:08:28

  Voor 10 euro kun je heel vel kopen bij de Lidl en als je de basisdingen hebt, rijst pasta , en aardappelen, dan kun je al veel doen. Ik maak veel soep, goed voor 3 tot 4 dagen, met aardappels erin, ui, knoflook en een bouillonblokje. Heerlijk. Cougette soep bijvoorbeeld, of je koopt een zak soepgroenten voor 0,73 dent.. Voor 10 euro kun je dus heel veel kopen.

  Beantwoorden

 5. Margreet
  Mrt 07, 2014 @ 20:32:26

  Heerlijk, de moestuin! Hier ook al van alles voor gezaaid en zo langzamerhand komt er wat op. De eerste radijs zaailingen staan hier in de tuin en doen het goed!
  Heerlijk dit seizoen!
  Jij bent wel heel goedkoop uit met je boodschappen, knap hoor hoe je dat elke keer weer doet!
  Succes met jou moestuin en je zaailingen!

  Beantwoorden

 6. Huisvlijt
  Mrt 11, 2014 @ 10:46:19

  Ik heb gisteren ook voor weinig geld boodschappen gedaan. 19,95 bij de Aldi omdat ik een fiets met te kleine fietstassen bij me had. Een goede manier om te bezuinigen blijkt zo’n fiets te zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: