N(euro)otjes boodschappen

Deze week had N(euro)otje weer  niet zoveel geld nodig voor de boodschapjes. Bij de A.ldi in Nederland haalde ze voor 21,01 euro wat kipfilet om apart te bakken  bij de roti (zie weekmenu…), een groot blok kaas, 2 liter volle yoghurt, 2 liter verse halfvolle melk, 2 liter houdbare halfvolle melk, 1 liter vanillevla, 1 galia meloen, 1 verzameling blikjes leverpastei, knoflook, 20 eieren, en een paar zakken chips…

Ook werd er nog wat lekkers gehaald voor de weekend-broodmaaltijden: verse Italiaanse bollen, afbakbroodjes en diverse vleeswaren. Totale uitgave: 16,85 euro. Lekker onder budget dus met nog geen 40 euro in totaal…

Voor wie denkt: waar is de groente en het fruit?: de groenten staan nog op de tuin en liggen in de vriezer. Op de tuin staat nog prei, boerenkool en savooiekool, in de vriezer en in de weckkast zijn nog spek-, snij- en tuinbonen te vinden.  Met de aardappels, uien, tomaten en pompoenen die er nog zijn, moet daar toch een weekmenu van te maken zijn. Verder zijn de appels nog niet op en liggen er nog een paar bananen.

Er wordt nu met de inwoning van Dochter en Schoonzoon wel anders ingekocht. Zij hebben natuurlijk ook hun wensen en betalen bovendien mee aan de boodschappen. Wanneer ze over een paar weken weer op zichzelf zijn, zal het boodschappen doen er in Huize Vrek weer heel anders uit gaan zien. Terug naar de iets simpelere basis. N(euro)otje en Man vinden dat prima, voor de kinderen gaat het wel eens net een stap te ver. Ieder zijn ding dus.

Deze week zijn N(euro)otje en Man niet in Duitsland geweest. Er zit nog genoeg benzine in de tank om het te redden tot dinsdag. Dan is N(euro)otje weer een dag vrij en rijden ze even de grens over voor voor boodschapjes en benzine.

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. inrustigvaarwater
  Feb 09, 2014 @ 09:26:54

  Netje hoor. Mazzel dat jullie vlak bij de oostergrens wonen. Scheelt een beste hap in de portemonnee!
  Fijne zondag.

  Beantwoorden

 2. inrustigvaarwater
  Feb 09, 2014 @ 09:27:26

  Netje=netjes

  Beantwoorden

 3. Maia
  Feb 09, 2014 @ 10:59:26

  Heerlijk om nog groente in de tuin te hebben! Zo is het ook makkelijker onder budget te blijven!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: