N(euro)otjes rotirecept

Ze zijn er gek op, in Huize Vrek. Roti. Dit is de naam van de pannenkoekjes. De saus erbij bestaat uit sperziebonen of bij voorkeur kousenband, kip, aardappelen, ei en massala. Natuurlijk maakt N(euro)otje een aangepaste, vegetarische versie. Ook die is prima te eten.

De roti maakt ze altijd zelf. Het is niet zoveel werk als het lijkt, het is lekkerder en er zit geen rommel in, zoals conserveermiddelen, smaakversterkers en dergelijke. Misschien dat de verse roti van een toko ook prima zijn maar toko’s zijn hier dun gezaaid en bovendien vindt ze het leuk om het zelf te maken…

Roti dus. Zo maakt N(euro)otje ze:

  • 500 gram aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • rood pepertje
  • 500 gram bloem met schepje zuiveringszout of 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • ongeveer 275 ml. lauwwarm water
  • paar schepjes bloem voor het rollen
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • olie
  • zout

De aardappels gaar koken. Peper van zaadjes ontdoen, knoflook fijnhakken en dit samen met de aardappels, komijn en zout naar smaak fijnstampen.

Dan van bloem en water een stevig,  niet plakkerig deeg maken. Hiervan bolletjes maken ter grootte van een ei.

Met je duim een holletje in een bolletje drukken en daar een schep van het aardappelmengsel in doen. Bolletje weer dichtvouwen en met de vouw naar beneden een paar minuutjes wegleggen. Als alle bolletjes klaar zijn ga je ze uitrollen tot dunne pannenkoekjes, op een met bloem bestoven werkblad.

Je bakt de roti in een koekenpan eerst zonder olie aan één kant lichtgeel. Dan draai je de roti om en bestrijk je die licht gebakken kant met wat olie. Dan draai je de roti weer om en bestrijk je de andere kant ook met olie. Vervolgens bak je beide zijden nogmaals tot ze goudgeel zijn en wat bol gaan staan. Je kunt de roti na het bakken, tot gebruik dubbel of in vieren vouwen.

Je kunt ze serveren met gekookte kousenband of sperziebonen en dit kruidige mengsel:

  • 1 tofu blok, in stukjes
  • 4-5 teentje knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 7-8 aardappels, gaar gekookt en in vieren gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rood pepertje, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
  • olie
  • zout en peper
  • 4 eetlepels Surinaamse massala
  • 3-5 dl. water
  • 5 eieren, hardgekookt

Uien samen met de peper en knoflook in de olie bakken. Ondertussen apart hiervan de blokjes tofu bakken in de olie. Bij het uienmengsel massala doen en goed doorroeren. Water, aardappelen en laurierblaadjes toevoegen aan het uienmengsel. Voorzichtig met het water, het moet niet te dun worden. Zachtjes laten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn en dan de gebakken tofublokjes en de gekookte eieren toevoegen. Op smaak maken met zout en peper. Dit kan trouwens ook prima zonder de tofu met alleen de eieren.

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Thuisblijf Mommy
    Feb 06, 2014 @ 07:39:29

    Lekker zeg!
    Dank je voor het delen van je recept 🙂

    Wij zijn ook fan van echt eten zonder extra ingrediënten die je er niet in wilt hebben

    Beantwoorden

  2. Franca
    Feb 06, 2014 @ 08:06:05

    Ik maakte pas de vega roti van Karin ( uit zonder pakjes en zakjes 2).
    En die was ongelooflijk lekker!

    Beantwoorden

  3. Maia
    Feb 06, 2014 @ 09:13:56

    Klinkt goed!

    Beantwoorden

  4. vlijtig met zuinigheid
    Feb 06, 2014 @ 11:09:37

    Ik was al benieuwd naar het recept. Weet je hoe ze die bij ons in Limburg noemen? Riefkeuk. Heerlijk met stroop.

    Beantwoorden

  5. DWZI
    Feb 06, 2014 @ 17:28:16

    Dank je wel!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: