N(euro)otje kookt

Niet van woede of zoiets hoor… Gewoon boerenkool. Maar op dagen dat ze ’s avonds moet werken, is het wel heel handig dat ze het eten ’s morgens vroeg al kookt. En zo stond ze dus vanmorgen om half zeven al de aardappels te koken voor de boerenkool van vanavond. Lekker makkelijk voor de Mannen die vanavond alleen thuis zijn en lekker voor N(euro)otje want die neemt haar eigen portie mee naar haar werk. Het is soms even plannen maar dan heb je ook wat.

Meteen een goed moment om het huidige weekmenu te plaatsen:

Maandag – vrij dus lekker gekokkereld: spinazielasagne. Meteen de gehaktballen voor dinsdag klaargemaakt:

Dinsdag – aardappelen met snijboontjes uit de vriezer en voor de vleeseters een balletje gehakt. Omdat N(euro)otje zelf pas laat thuis zou zijn maar niet op het werk zou eten,  had ze de aardappels ’s morgens al geschild en klaargezet, de snijbonen stonden in een ander pannetje te ontdooien, ook de gehaktballen hoefden alleen nog opgewarmd te worden en er lagen een paar uitjes klaar: klein gesneden en bruin gebakken heerlijk door de snijbonen!

Woensdag – boerenkool

Donderdag – weer een latertje voor N(euro)otje; dat wordt ’s morgens vroeg macaroni maken

Vrijdag –  vegetarische roti met zelfgemaakte roti’s

Zaterdag – pompoensoep met zelfgemaakt Turks brood

Zondag – pizza, ook zelfgemaakt

Advertenties

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Vanessa
    Feb 05, 2014 @ 09:17:49

    Toevallig stond ik iets later (7 uur) precies hetzelfde te doen

    Beantwoorden

  2. Janne
    Feb 05, 2014 @ 10:18:44

    Vraagje: kunnen de mannen zelf niet koken?

    Beantwoorden

  3. DWZI
    Feb 05, 2014 @ 10:41:27

    Goedemorgen N(euro)otje,
    Je weekmenu klinkt heerlijk. Hoe graag ik ook wil consuminderen, ik kan nooit de discipline verzamelen om elke dag van de week een gezonde maaltijd te koken.
    Mag ik vragen wat je recept is voor de roti´s? Wij eten graag roti, maar enkel als ik bij de toko ben geweest om de vellen uit het vriesvak te halen, en dat is helaas maar een paar keer per jaar.
    Groetjes,
    DWZI

    Beantwoorden

  4. Maia
    Feb 05, 2014 @ 10:57:35

    Klinkt als een goede planning! Het scheelt veel tijd, geld en gestress om dit allemaal vooraf goed geregeld te hebben, super!

    Beantwoorden

  5. G Dijkstra
    Feb 05, 2014 @ 12:35:51

    Volgens mij is het beter voor de kwaliteit van ingevroren voedsel als je het bevroren opzet. Heb ik wel eens gelezen.
    Geartsje

    Beantwoorden

  6. grandma
    Feb 05, 2014 @ 14:51:38

    Fijn joh. Ik hou er ook van om alles wat te plannen van te voren.

    Beantwoorden

  7. Margreet_B
    Feb 05, 2014 @ 16:52:09

    Heel ander vraagje: Maak je de röti-pannekoekjes zelf? En hoe doe je dat????

    Beantwoorden

  8. Margreet
    Feb 05, 2014 @ 20:15:35

    Helder altijd een weekmenu, doe ik zelf ook altijd! Scheelt veel tijd en energie om weer naar de winkel te kleppen…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: