N(euro)otjes boodschappen

Vorige week haalden de Vrekken aan boodschappen: helemaal niets… N(euro)otje moest extra werken,  had ook tussendoor geen tijd en er was nog genoeg in huis. Lekker goedkoop weekje dus!

Maar gisteren gingen ze weer naar Duitsland: er moest hoognodig getankt worden. Wat ze hebben gehaald: hondenvoer staat standaard op het lijstje, 9 blikken deze keer. Verder haalde ze onder andere bananen voor 99 cent per kilo, 1 kilo biologische penen voor 65 cent, 4 biologische citroenen voor 99 cent, 5 kilo vastkokende aardappels voor  1,99, 30 eieren (99 cent per 10, de eigen kippen zijn nog niet volledig aan de leg…),  12 pakjes vruchtenyoghurt, diverse soorten vleeswaren , 1 pond half-om-half gehakt, 4 schnitzels, wc-papier, 2 tubes tandpasta, tandenborstels, 2 flessen badschuim, 2 pakken spaghetti, blikje maïs, 3 pakken koffiemelk, 5 pondspakken smeerboter, diverse pakken koek, heel veel zaaigoed vanaf 19 cent per zakje , kaas, wattenpads, 3 zakken amandelen, bosuitjes en voor Ouders een voorraadje wijn en een fles whiskey.  Verder had ze een grote glazen voorraadpot nodig. Die zijn daar heel wat goedkoper en bovendien krijgt ze er een heleboel augurken bij 😉 Zo doet ze dat ook met glazen flessen die ze gebruikt voor zelfgemaakt sap. Gewoon een keer een glazen fles met melk halen. Goede fles met draaidop en een liter goede melk er zomaar bij! Al met al waren ze wel boven budget met 85 euro.

Maar er was ook een domper: de pomp was gesloten. Onderhoud… Heel vervelend. Maar ja, ze wilden ook wel weer eens een keertje naar Bunde, tanken ze aankomend weekend de auto daar maar vol. 

Advertenties

13 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. loesje
  Jan 31, 2014 @ 09:47:56

  Op het gevaar af vervelend te worden :)…wij verhuizen 1 maart naar Duitsland en ik ben benieuwd waar jij de biologische groenten koopt…

  Beantwoorden

 2. spaarmoeder
  Jan 31, 2014 @ 09:54:19

  Klinkt als een goede deal en veel plezier ook. Jammer dat dan juist de pomp dicht is.

  Beantwoorden

 3. kniepertie
  Jan 31, 2014 @ 10:04:53

  @ loesje, de lidl in Duitsland verkoopt, nog meer dan in NL, biologische groenten en fruit maar ook de aldi is daar ‘groener’ dan hier.

  In Bunde kan je ook nog ’s naar de Nix wie hin, (even googelen )
  groet

  Beantwoorden

 4. Maia
  Jan 31, 2014 @ 10:49:33

  In Großwolde zit ook een mooie bio-hofladen, hier vind je meer info:
  http://www.hofladen-bauernladen.info/adressen/hofladen-albert-schmid-westoverledingen__4116.php

  En als dat te noordelijk is, zit er ook nog een in Börger:
  http://www.hofladen-bauernladen.info/adressen/bioland-hof-georg-langen-boerger__1211.php

  Ik vind het een groot voordeel dat de lidl in Duitsland ook bio melk en boter verkoopt. Toch vind ik bio vlees nog wat slecht voorhanden bij de lidl en aldi. Ze verkopen enkel bio half om half gehakt. Bij de kaufland heb je dan toch wat meer keus.

  Beantwoorden

 5. loesje
  Jan 31, 2014 @ 11:20:30

  Dank jullie wel!

  Beantwoorden

 6. Mariëlle
  Jan 31, 2014 @ 13:42:01

  Zaadgoed ook aangevuld bij de Real en de Lidl. Real heeft iets luxere zaden. Dus daar de meer aparte zaden gekocht. Verder bestel ik ieder jaar “rare” zaden en plantgoed bij Vreeken, denk aan aparte koolsoorten, aardappelrassen etc.
  Tanken doe ik sinds kort in België. Ik ga er 1 x in de week naar school. En er liggen onderweg naar school maar liefst 3 tankstations. Scheelt €0,20 per liter. Dus zo’n € 8,- per tank.

  Beantwoorden

 7. Vlijtig met zuinigheid
  Jan 31, 2014 @ 15:27:47

  Zo leer ik weer wat. Bunde ligt hier ook in Limburg. Ik dacht al, N(euro)otje woont toch in Groningen? haha. Zo zie je maar.

  Beantwoorden

 8. Jacqueline
  Feb 01, 2014 @ 11:33:07

  Wat kost de benzine dan in Duitsland. En dan bedoel ik de gewone Euro loodvrij 95, welke is dat in Duitsland?

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Feb 03, 2014 @ 08:38:23

   @Jacqueline: de loodvrij heet daar gewoon Super bleifrei en kost de laatste tijd ongeveer tussen de 1,43 en 1 , 55. Je hebt er ook de E 10, die is nog goedkoper maar die is niet voor elke auto aan te raden. Op Internet kun je gemakkelijk nakijken of jouw auto daar geschikt voor is.

   Beantwoorden

   • Jacqueline
    Feb 05, 2014 @ 11:39:43

    Dank je wel voor je reactie.
    Ik ga eerst mijn tank (rustig) leger rijden en dan een keertje naar Duitsland boodschappen doen en tanken heb ik al bedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: