N(euro)otje bezuinigt en betaalt meer…

N(euro)otje bezuinigde vorig jaar verder door de tandartsverzekering geheel te schrappen en de aanvulling tot het absolute minimum terug te brengen. Helemaal zonder aanvulling durfde ze toch niet. Stom hè… Nu zijn ook de premies voor de basiverzekering ietsjes minder geworden. De totale besparing per maand voor de Familie Vrek komt uit op 41 euro. Trek daar de vermindering van de zorgtoeslag van 40 euro per maand vanaf en je ziet dat ze er onder de streep weliswaar niets op achteruit gegaan zijn maar ook niet op vooruit. Maar wel een hele verzekering minder…

Ondertussen kwam de jaarafrekening van het waterschap binnen. Die viel tegen. Ondanks dat erop gerekend werd dat die dit jaar hoger uit zou vallen want er wonen nu eenmaal twee personen meer in Huize Vrek. Het maandbedrag gaat met 7.29 euro per maand omhoog. Dit betekent een verdubbeling van de waterrekening voor N(euro)otjes kant van het huis. Ouders hoeven hier niet aan mee te betalen. De extra lasten voor de inwoning nemen N(euro)otje en Man voor hun rekening.

Het gasverbruik zit nog steeds op koers, voor het electriciteitsgebruik houdt N(euro)otje haar hart vast… Maar die jaarafrekening komt pas in juli.

Natuurlijk heeft ook N(euro)otje vanaf deze maand een iets hoger netto loon. Een paar tientjes. Net genoeg om de vermindering van de zorgtoeslag te compenseren. En misschien ook nog de verhoogde waterlasten. Aan de andere kant raakte ze vorige maand wel haar tweede kleine inkomen kwijt, bruto 165 euro per maand…

Al met al dus toch een negatieve uitkomst. Beetje jammer….

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Willemien
  Jan 29, 2014 @ 10:29:07

  Maar de rekening van het waterschap gaat toch alleen over 1 of meer persoonshuishoudens, of meerpersonen nu 2 of 10 personen zijn dat maakt niet uit. Of bedoel je het de rekening van het waterleidingbedrijf en het drinkwaterverbruik?

  Beantwoorden

 2. Maia
  Jan 29, 2014 @ 12:38:55

  Jammer is dat, doe je zo je best en dan gaat het effect toch nog teniet.
  Ach, als jij niks gedaan had was je er zeker flink op achteruit gegaan!

  Beantwoorden

 3. ik moet het kunnen
  Jan 29, 2014 @ 13:42:30

  Balen is dat.
  Maar geef de moed niet op want we moeten door.
  In 2015 gaat het eigen risico en andere dingen van de zorg heel erg omhoog daar maak ik mij erg zorgen over.
  Kunnen we dat straks nog wel betalen.

  Beantwoorden

 4. Silvia
  Jan 29, 2014 @ 14:12:36

  Denk dat de meeste mensen in een hoop dingen geschrapt hebben maar per definitie ga je er toch weer op achteruit. En dit is pas het begin. Volgend jaar worden er nog meer zaken doorgevoerd die afgesproken zijn en wordt het nog erger. En het enigste wat je leest is dat er dagelijks bossen mensen thuis komen te zitten. Ik maak me wel zorgen!

  Beantwoorden

 5. Riet
  Jan 29, 2014 @ 19:06:40

  Wat ik boeiend vind is dat iedereen er min of meer van uit gaat dat we het met zijn allen steeds beter zouden moeten krijgen. Dat is echt iets van de laatste 50 jaar. De 20 eeuwen daarvoor was dat niet het geval. Er was altijd wel een oorlog, een epidemie, een overstroming of wat dan ook waardoor veel mensen stierven of tot de bedelstaf geraakten. Laatst las ik ergens dat we daar veel meer rekening mee moeten gaan houden. Groet

  Beantwoorden

 6. Margreet
  Jan 29, 2014 @ 20:48:13

  Hier ook enkele dingen nog weer geschrapt: de hypotheek aangepast, zodat het maandbedrag naar beneden kon (kosteloos), het voorschotbedrag van de energie naar beneden bij kunnen stellen en een overstap gemaakt naar een goedkopere…. Idd maakte de betaling van de zorgverzekering en de tegoedkoming elkaar niet zoveel. Ook probeer ik weer erg te bezuinigen op de boodschappen, de energie en het watergebruik. Toch weer even wat meer de puntjes op de i.

  Beantwoorden

 7. Debby
  Jan 30, 2014 @ 11:55:16

  Wij zijn blij met alles wat we hebben, maar de zorgen zijn er behoorlijk. De kosten staan bij ons niet in de verhouding met ons inkomen. Dus het weinige dat we kunnen beknibbelen daar doen we dan ook ons best voor. Het moet kunnen, daar hou ik me maar aan vast.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: