N(euro)otjes boodschappen

De boodschappen van deze week voor de vijf bewoners van de ene helft van het Vrekken huishouden zijn weer binnen. Voor 72 euro waren ze klaar. Een deel kwam uit Duitsland, 44 euro voor onder andere een flinke voorraad hondenvoer en een iets bescheidener voorraad wijn. De rest werd gehaald bij de ceeduizend. Daar hadden ze heel veel dingen voor een euro… N(euro)otje heeft er onder andere de grootste en mooiste bloemkool voor een euro uitgezocht. Want er moeten er wel vijf van eten hè…

In Duitsland hebben ze natuurlijk ook nog even de auto afgetankt. Terwijl ze terug reden, rekenden ze uit wat ze zo’n beetje bespaard hadden op de boodschappen en de benzine. Op de boodschappen waren ze ongeveer 14 euro goedkoper uit dan in Nederland,  op de benzine besparen ze per tankbeurt ongeveer 8 tot 10 euro. Soms zelfs nog iets meer. Dit keer iets minder omdat er niet zoveel in kon, maar ja, je rijdt die pomp natuurlijk niet voorbij. De brandstofprijzen in Duitsland variëren nogal vaak op een dag en ze wisten al dat ze op een ongunstige tijd gingen tanken maar toch scheelde het nog 14 cent op een liter. Dus wist Man er toch nog 28 liter in te persen. Altijd leuk, toch?

Volgende week weer 🙂

Advertenties

10 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. loesje
  Jan 16, 2014 @ 21:55:28

  Vanaf eind februari wonen wij in Duitsland. Inmiddels zijn wij er vaak om de verbouwactiviteiten van ons huis gade te slaan en ik kan er steeds minder goed tegen om dingen (boodschappen, tanken, uit eten) in Nederland te betalen, wat een verschil!
  Was laatst gewoon even bij een pizzeria in Nederland met een paar vriendinnen, niets speciaals gegeten/ gedronken maar we moesten 40 Euro p.p. afrekenen terwijl we mijn schoonouders in Duitsland getrakteerd hebben met alles erop en eraan voor maar 20 Euro p.p. En eigenlijk lekkerder ook…
  Wel erg voor de ondernemers in de grensstreek….Waarom is alles in Nederland zo extreem duur?

  Beantwoorden

 2. joke schut
  Jan 16, 2014 @ 22:29:43

  ik wil graag weten van je.
  Wat je zoal koopt in Duitsland en wat dan goedkoop is.
  Mijn schoonouders kopen de Drank af en toe in Duitsland.
  maar ik wil graag weten , wat voor boodschappen je koopt.

  groetjes joke

  Beantwoorden

  • Maia
   Jan 17, 2014 @ 19:32:35

   Bijna alles is goedkoper in Duitsland.
   Niet goedkoper: Koffie, kaas, bouillon in potten,
   Wel goedkoper: thee, wc-papier, verzorgingsproducten, alcohol houdende drank, frisdrank, snacks, broodbakmixen en meel, (biologische) pasta, noten /zaden /pitten, kruiden, vlees, deels ook zuivel, tabak (voor de rokers onder ons), gedeeltelijk zijn groente en fruit ook goedkoper, en veel biologische producten zijn ook (veel) goedkoper in Duitsland.

   Beantwoorden

 3. lege zakken vrouw
  Jan 17, 2014 @ 06:34:00

  Ik heb er lang over nagedacht en kan slechts één reden bedenken waarom het in Nederland zoveel duurder is en kom alleen op de prijs van grond uit. We hebben te weinig land en daarom is grond hier veel duurder en ook de lasten voor bv. winkeliers.

  Beantwoorden

  • Arie
   Jan 17, 2014 @ 14:14:38

   @ Legezakkenvrouw: weet niet waar het aan ligt, maar heb eerder het idee van prijsafspraken..Vind het onverteerbaar dat bijvoorbeeld een komkommer hier in Duitsland 59 cent kost en bij de supermarkt die op de kleintjes let 1,29. Zelfde voor bijvoorbeeld Deospray.. Hier 1,29 in NL 3,19. Zelfde produkt en inhoud. Dat heeft niets met grondprijzen en lasten te doen, eerder met hoe hark ik zoveel mogelijk binnen;-)

   Beantwoorden

 4. Huisvlijt
  Jan 17, 2014 @ 08:49:54

  Die variaties in prijs op 1 dag hebben wij ondertussen ook door. Heel apart. Bij de c1000 heb ik deze week ook een aantal dingen gehaald voor 1 euro.

  Beantwoorden

 5. Frans
  Jan 19, 2014 @ 12:00:25

  Deels is het prijsverschil ook te verklaren door de beloning van het personeel.
  De lonen in Duitsland liggen behoorlijk lager.
  Hier wil ik niet mee zeggen dat winkelpersoneel in Nederland rijkelijk beloond wordt, maar er is een duidelijk verschil.
  En supermarkten op zondag open worden doorberekend in de producten de gehele week.
  Verder kent Duitsland het fenomeen 400 euro job en veel mensen hebben zo’n baantje.
  Voordeel voor de Duitse werkgever is dat hij hier geen loonbelasting over hoeft te betalen en hij ook geen last heeft van doorbetaling van loon bij ziekte.
  Verder heeft natuurlijk de Nederlandse overheid een behoorlijke vinger in de pap inzake de kostprijs van sommige producten zoals accijns, btw, vet tax en nu geloof ik ook een suikertax op frisdranken.

  Beantwoorden

 6. Arie
  Jan 19, 2014 @ 22:48:26

  @ Frans: klopt inderdaad wat je schrijft over de inmiddels 450 Eurojobs..
  Maar, mocht iemand ziek worden of werkelooos dan heeft diegene meestal recht op doorbetaling van loon of in dit geval de regelsatz van het Jobcenter.. Dat betaald uiteindelijk de belastingbetaleren dat komt toch ook voor een deel uit de BTW en accijns…

  Beantwoorden

 7. Debby
  Jan 22, 2014 @ 15:03:11

  Ook wij gaan af en toe een uitstapje maken voor boodschapjes uit Duitsland. Wij hebben het voornamelijk voorzien op producten die we in Nederland niet kunnen vinden. Bepaalde drinkzakjes voor onze dochter, de ongesuikerde wafels en enkele mixen van biologische kruiden. Dat sprokkelen we dan bij elkaar en kienen het ook vaak uit om dan uiteraard de tank van de auto vol te gooien. Toch hebben wij niet de extreme lage prijzen in het vizier. Misschien ook omdat we ondanks alles een winkelgroep aandoen die veel door Nederlanders wordt bezocht ?!?
  Afijn, je hebt weer knap inkopen gedaan voor 5 personen. Petje af.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: