N(euro)otje bereidt zich verder voor op de winter

Want die winter zit er nu dan toch eindelijk aan te komen. Het wordt weer druk op de diverse fora waar N(euro)otje als vaste bezoekster rondscharrelt. Het gonst overal dat er na komend weekend kou aankomt. En er wordt zelfs voorzichtig over sneeuwkansen gesproken… 🙂

Dit seizoen hebben Man en N(euro)otje zich niet gek laten maken door eerdere berichten over sneeuw en kou. Zelfs die één of twee dagen in november, toen het hier inderdaad sneeuwde en het glibberig werd langs het kanaal waar N(euro)otje uitgerekend die dag langs moest, reed ze nog  op zomerbanden. Gewoon een beetje voorzichtig aan doen. Het is nu eenmaal doodzonde om met winterbanden te rijden in temperaturen zoals die daar de laatste weken zijn geweest. Januari heeft nu al de hoogste temperaturen ooit gemeten in die maand, opgeleverd. Het ene warmterecord na het andere is gesneuveld. Dus ze reden nog lekker op hun zomerbandjes. En ook nu gaan de winterbanden er nog niet op. De banden liggen klaar en Man wacht het even geduldig af. Eerst zien, dan geloven, zeg maar. Maandag is nog vroeg genoeg.

Maar verder is ze er wel klaar voor natuurlijk! Mutsen, sjaals, warme wanten en van die dingetjes voor onder je schoenen, het ligt allemaal keurig netjes klaar. De sneeuwscheppen zijn geïnspecteerd, het zout staat klaar en de antivries in de auto is zojuist bijgevuld. Nu komt de tijd dat N(euro)otje weer elke rit naar haar werk een thermoskan met hete thee meeneemt. Met de bijbehorende bekertjes, een warme deken, een paar waxinelichtjes en een pakje lucifers,  kunnen zij en  haar carpoolcollega’s elke file in de kou doorstaan.

En de voorraadkast…? Tja, wat zal ze zeggen? Die is er ook klaar voor. Maar dat mocht al langer duidelijk zijn 🙂

10 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. nada surf
  Jan 09, 2014 @ 08:38:55

  Na de slogan R in de maand Davitamon, heeft de bandenfabrikanten daar goed na gekeken en zo is Nederland er massaal ingetuind en heeft zich dure winterbanden laten aansmeren helemaal niet nodig ook niet bij een beetje sneeuw.

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Jan 09, 2014 @ 09:16:03

   @nada surf: wij hebben ook alleen maar winterbanden omdat we meerdere malen per maand de grens overgaan voor boodschappen en benzine. Winterbanden zijn daar verplicht; hebben we geen winterbanden, kunnen we in principe van oktober tot april niet naar Duitsland. We hebben voor die tijd altijd met gewone banden gereden, in heel wat heftigere winters dan die van de afgelopen jaren en we hebben nooit wat gehad. Ik ben ervan overtuigd dat je ook met zomerbanden prima de winter door kunt komen. Maar voor grensstreekbewoners loont de aanschaf wel 🙂

   Beantwoorden

   • kniepertie
    Jan 09, 2014 @ 10:14:48

    Winterbanden zijn in Duitsland alleen verplicht als er sneeuw ligt, verzekeringsmaatschappijen ed maken daar handig gebruik van door te stellen dat je altijd aansprakelijk bent als er iets gebeurt en jij hebt geen winterbanden om. Je zou dus gerust op je zomerbandjes naar de buren kunnen rijden maar owee als je ook maar een klein ongelukje krijgt.
    BTW, ‘k hoorde vorig jaar een werknemer van een ‘bandenfabrikant’ idd op de radio verkondigen dat het pure nonsens was om op winterbanden te rijden zolang er geen sneeuw ligt.
    groet

 2. Lot
  Jan 09, 2014 @ 08:53:34

  We komen vaak is Duitsland en dan is het wel verplicht in winterse omstandigheden, jullie komen daar toch ook regelmatig?
  Nu ik op het platteland ben gaan wonen vind ik het ook wel een veilig idee om ze eromheen te hebben.

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Jan 09, 2014 @ 09:19:06

   @Lot: Klopt. Daar hebben we ze ook voor. Anders waren we er nooit aan begonnen. Maar toen we een paar winters geleden de tandarts, die dus ook in Duitsland zit, moesten afbellen omdat er sneeuw lag en wij geen winterbanden hadden, werden we het wel een beetje zat 🙂

   Beantwoorden

 3. Thuisblijf Mommy
  Jan 09, 2014 @ 14:24:54

  Bij ons zijn de winterbanden al wel gemonteerd en nu ze er eenmaal opzitten haal ik ze er ook niet meer zo snel af.

  Eigenlijk wacht ik een beetje met lede ogen op die winter.
  Gewoon even een paar weken flinke vorst en het liefste een beetje sneeuw.
  Genoeg voor een paar flinke winterse wandelingen, de rechtvaardiging van warme chocomelk met slagroom en een flinke sneeuwpop in de achtertuin.

  Helaas, het ziet er naar uit dat die winter nog niet komt, hoe klaar we er ook voor zijn…

  Beantwoorden

 4. Henriette
  Jan 09, 2014 @ 20:22:49

  Bij ons gaan standaard in het najaar de winterbanden eronder en in het voorjaar weer de gewone banden dit omdat we door dld gaan en in de andere landen is dit ook verplicht. De weer voorspellers zitten er nogal eens naast , dus wij wachten gewoon af en komt de winter prima. We hebben een goede antivries tot – 35 erin zitten ( ook nodig voor Roemenie) . En mutsen , sjaals etc ligt het hele jaar door klaar in de kast want bij zere spieren pakken wij een sjaal om erop te leggen. De hond vindt het minder fijn als eht koud is buiten , wat we wel doen ivm de pekel op straat en stoep is haar voetzolen dun insmeren met vaseline zijn ze beschermd tegen het zout .Oftewel van ons mag de winter komen.

  Beantwoorden

 5. Huisvlijt
  Jan 10, 2014 @ 09:02:16

  Wij hebben all weather banden. Volgens mijn man zijn die ook veilig. Ik hoop het maar.

  Beantwoorden

 6. petradepooh
  Jan 10, 2014 @ 13:12:27

  die horror winter was denk ik geschoold op Amerika? Daar gaat de vlieger wel op….. Je ziet filmpjes van kokend water wat meteen bevriest zo gauw je t in de lucht gooit en ook verslaggever Mouthaan van RTL heeft een leuk filmpje van een nat shirtje…… Met zulke winters zijn de winterbanden neit overbodig. Wij reizen tussen de 2 en 4 keer per jaar af naar Duitsland met zomerbanden! Ik ben nooit vergeten dat ik ergens reeds een een duitse auto met veel snelheid en winterbanden bijnna de oprit optolde voor mij maar ik door gewoon het rijgedrag aan te passen alles kon ondervangen, incluis de auto’s achter mij…… Ik denk juist omdat men wil laten geloven dat je die dingen om je auto moet hebben je schijnveiligheid creeërt, zoals met die auto dat je denkt dat je wel sneller kan rijden en geen afstand hoeft te behouden maar ook dan kan het je gebeuren. NB Ons mankeerde niets, geen schade, ook niet de mensen die achter mij reden….. en de auto in kwestie vervolgde de weg ook wat rustiger……

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: