N(euro)otje doet mee door niet mee te doen….

Aanstaande zaterdag, 30 november is het Koop-Niets-Dag.

Op de site koopniets.nl staat het volgende te lezen hierover:

“Een nieuw product verovert de markt: het product Niets! Er is veel vraag naar Niets. Miljoenen mensen hebben Niets nodig! Het nieuwe product is nu verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs: je krijgt Niets voor niets! De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Niets geeft ruimte in huis, vraagt geen onderhoud, hoeft niet verzekerd te worden en verbruikt geen energie. Het geeft zelfs energie, want voor Niets gaat de zon op! Niets is beter! Koop Niets!

Het uitgelezen moment om Niets aan te schaffen is op de laatste zaterdag van november, Internationale Niet-Winkeldag (Buy Nothing Day). Die dag is immers de protestdag bij uitstek van iedereen die zich verzet tegen het consumentisme, het najagen van economische groei, de macht van de grote bedrijven, de 24-uur-stressmaatschappij, de zevendaagse koopweek en een leven in dienst van de economie.”

Kijk, dat vindt N(euro)otje nou leuk. Hoewel het voor haar geen opgave is omdat het bij haar bijna dagelijks koop-niets-dag is. Ze doet alleen maar één keer in de week wat boodschappen en de keren dat ze buiten dat iets anders koopt, zijn op één hand per jaar te tellen.

Maar het is natuurlijk een geweldig initiatief: je bewust worden van de overconsumptie. En doe je er zelf al niet aan mee, doen anderen het wel. Misschien een mooi moment om ze te wijzen op deze dag waarin Niets! voor niets verkrijgbaar is.

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Nov 27, 2013 @ 10:36:08

  en misschien een mooie dag om na te denken over al dat moois,dat niet gekocht kan worden

  Beantwoorden

 2. Nietzomaarzo
  Nov 27, 2013 @ 11:20:50

  Eens met Izerina; denk die dag na over de zaken die geen prijskaartje hebben maar de grootste waarde bezitten. Zal wel moeilijk worden 30 november, zaterdag en vlak voor Sinterklaas. Ik vind het wel een goede oefening voor mijzelf. Dank je.

  Beantwoorden

 3. Janneke
  Nov 27, 2013 @ 11:26:37

  Ik zelf koop eigenlijk nooit iets op zaterdag behalve de wekelijkse boodschappen als ik vrijdags niet kan. Maar voor mijn man hoop ik toch niet dat niemand iets gaat kopen, wij moeten er toch van leven en zaterdags is het over het algemeen toch de drukste dag. Vandaar dat ik ook nooit op zaterdag of vrijdag-& woensdagmiddag de stad in ga. Ik vind op die tijden winkelen nog erger dan anders.
  Maar ik geef je wel gelijk, waarom moeten winkels 7 dagen in de week open zijn. Voor kleine ondernemers, zoals wij, is dit de doodsteek voor het gezin. Als je niet meedoet gaan ze ergens anders heen en een andere dag vrij heeft geen zin want de kinderen zijn dan naar school toe. Maar ja wat maakt het uit voor de gemeente en multinationals.

  Beantwoorden

 4. Silvia
  Nov 27, 2013 @ 15:44:33

  Ik doe mee, goed initiatief. Op een gegeven moment is het ook klaar, wat moet je met alle overbodige zooi.

  Beantwoorden

 5. Vlijtig Liesje
  Nov 29, 2013 @ 09:35:50

  Een leuk project, maar de datum vind ik best gewaagd, zo vlak voor Sinterklaas! Ik denk dat veel mensen nog Sintaankopen zullen willen doen. Maar dat maakt de timing misschien ook wel des te beter.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: