N(euro)otje blogt weer lekker door

Het was schrikken, eind vorige week. Vaders werd plotseling getroffen door een herseninfarct. Hij werd met gillende sirenes naar Groningen gebracht waar ruim binnen de anderhalf uur de behandeling kon beginnen. Inmiddels ligt hij in een ziekenhuis heel wat dichterbij en is aardig aan het opknappen. Het is ook wel een vechter hoor. Het is geen man die gaat liggen afwachten. De revalidatie is al begonnen, samen met de spraaklessen. N(euro)otje en de rest van de familie hebben er inmiddels flink vertrouwen in dat het weer helemaal goed gaat komen.

Na het dagenlang werken en tussendoor heen en weer reizen naar het ziekenhuis, heeft ze weer even een dag vrij van haar werk. Het wordt wel een hele drukke dag maar niet druk genoeg om niet even tien minuutjes te kunnen bloggen. Dus… waar zal ze het nu eens over hebben…?

Toen Man en N(euro)otje vanmorgen het huis door liepen om vuiltjes te zoeken die nog in de grijze kliko konden (want die wordt vandaag geleegd en Vaders zet de bak altijd aan de weg, dus ze moesten er goed aan denken het niet te vergeten), bedacht ze zich ineens dat ze nooit vuilniszakken gebruikt. Voor het weggooien van afval gebruikt ze verpakkingsmateriaal. Zo knipt ze melk- en fruitsappakken open, spoelt ze even om en gebruikt ze vervolgens als vuilnisbakje. Of een zak van de koffiebonen, of een boterkuipje… Wordt allemaal gevuld met afval. Nooit pedaalemmerzakjes en grote vuilniszakken nodig. Bespaart toch ook weer een beetje…

Dit past toch best in de categorie vrekkentips… 🙂

Advertenties

14 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. kniepertie
  Okt 10, 2013 @ 14:02:06

  Ai, da’s schrikken, gelukkig dat hij weer op lijkt te knappen,
  beterschap en sterkte

  Beantwoorden

 2. WMT
  Okt 10, 2013 @ 14:21:03

  Dat is schrikken…Beterschap en sterkte met je vader!! Overigens een goede tip…ik gebruik nog steeds plastic vuilniszakken…

  Beantwoorden

  • geldover
   Okt 11, 2013 @ 09:04:03

   Haal ze voor de gein dan eens open en stort ze los af in je container. Je kan dan makkelijk twee keer zoveel kwijt. Manlief stampt hier ongeveer drie keer die container aan voordat hij aan de weg gaat. Plank op maat bovenin en er even bovenop gaan staan. Er zijn ook containerpersen te koop waarbij je het met de hand kunt aantrekken. Manlief is lenig genoeg om er op te klimmen

   Beantwoorden

 3. spaarolifantje
  Okt 10, 2013 @ 14:34:12

  We hebben op ons aanrecht nu ook een opengeknipt melkpak staan als vuilnisbakje. Handig om frutseltjes in weg te gooien, en wordt zo snel vervangen dat het niet gaat stinken of er erg lelijk uit gaat zien.

  Heel veel beterschap voor je vader!

  Beantwoorden

 4. astrid
  Okt 10, 2013 @ 14:40:15

  Sterkte met en voor je vader. Ik heb ook een melkpak oid staan voor kleine dingen tussendoor maar gebruik toch echt vuilniszakken; hier is de groene vuilniszak verplicht (9,50 per tien!!! dat leert je wel heel bewust met afval om te gaan)

  Beantwoorden

 5. izerina
  Okt 10, 2013 @ 15:12:57

  Wens je vaker sterkte. En dat melkpad met afval,ik leerde het vroeger al.

  Beantwoorden

 6. Vlijtig met zuinigheid
  Okt 10, 2013 @ 16:25:15

  Veel sterkte met je vader. Gelukkig is hij aan de beterende hand. Ik gebruik wel zakken om eerlijk te zijn.

  Beantwoorden

 7. liesbet
  Okt 10, 2013 @ 17:00:29

  Lege tetrabricks mogen bij ons niet worden meegegeven met het restafval maar moeten in de zak van het pmd afval. Ik maak elke lege tetraverpakking open en was ze mee af in het laatste afwaswater vooraleer ik de platte verpakking in de pmd zak doe. Wij hebben zeer weinig pmd afval en het duurt heel lang vooraleer een pmd zak vol is. Was ik de verpakkingen niet af dan zijn er toch bepaalde brickverpakkingen die na een tijdje beginnen te stinken (melkverpakkingen, verpakking van fruitsap)

  Beantwoorden

 8. Maia
  Okt 10, 2013 @ 19:41:53

  Veel beterschap voor je vader, wat fijn dat hij aan de beterende hand is.

  Ik gebruik voor restafval plastic zakken van de winkel, de flodderige of soms broodzakken. Nu hebben wij een hele kleine grijze bak, en heel weinig grijs afval.

  Sap pakken en melkpakken horen bij een andere afvalgroep dan restafval hier, dus dat zou niet werken. Maar dan nog zou het hier zeker een week of twee duren om zo’n pak vol te krijgen.

  Beantwoorden

 9. Nina
  Okt 10, 2013 @ 19:51:42

  dat was zeker schrikken. Ik ken je vader niet persoonlijk, maar door jouw verhalen is hij toch wel een beetje bekend. Ik wens jou en de rest van de familie, vooral je vader en moeder, heel veel sterkte en doorzettingsvermogen. Zoals je zelf zegt: alle vertrouwen.

  Hier worden pedaalemmerzakken gebruikt voor het restafval. Maar we hebben dat zo weinig dat die pedaalemmer maar 1 keer per 2 weken naar de ondergrondse container wordt gebracht. De rest gaat de groene bak in (die we dus elke 2 weken wel nokkievol hebben met 4 nijnen in 2 hokken) en in de plastic afvalbak (voorheen de restafvalbak) en de papierbak.

  Beantwoorden

 10. Spaarcentje
  Okt 11, 2013 @ 09:22:33

  Sterkte, dat was schrikken!

  Beantwoorden

 11. petradepooh
  Okt 11, 2013 @ 11:20:44

  tsja ik gebruik dus wel vuilniszakken, maar ipv de pedaalemmerzakken gebruik ik kapote draagtassen en het plastic van de wc rollen voor dat afval. In de keuken heb ik een sappak voor de kleine dingen… Maar die plastic bakjes kijk ik per bakje. Zo kan een boterbakje ook prima dienen als diepvriesbakje namelijk, en dan kan je ze nog wel een keer of 10/15 gebruiken eer ze afgeschreven als vuilnisbakje op t aanrecht belanden.

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Okt 13, 2013 @ 13:39:14

   @petrahdepooh: dat doen wij ook: zakken van de wc-rollen gebruiken als pedaalemmerzak. Er gaat hier niets weg tenzij het gevuld is met ander afval. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan als de gemeente hier ooit eens het afvalscheidingssysteem gaat uitbreiden. Voorlopig mogen we hier alles nog in 1 bak gooien. Alleen glas gaat naar de glasbak en oud papier wordt opgehaald. En GFT-afval natuurlijk.

   Beantwoorden

 12. Debby
  Okt 20, 2013 @ 19:15:55

  Heel veel sterkte met je vader. En uiteraard met het revalideerproces. Fijn te lezen dat jullie er goede prognose op herstel bij hebben.
  Wij hebben wel vuilniszakken maar eigenlijk zijn dat meer de boodschappentastjes of de zakjes van de markt, de aardappelen zitten ook in een zak enzevoorts. Dat van de melk en drinkpakken vind ik een goed idee, dank daarvoor.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: