N(euro)otjes boodschappen

Vorige week deed N(euro)otje wel heel goedkoop boodschappen: niet. Er was gewoon genoeg in huis, er stond genoeg op de tuin en sommige dingen mochten wel eens op. Dus geen boodschappen gedaan.

Deze week deed N(euro)otje boodschappen voor 23 euro. Er moet nu alleen nog hondenvoer gehaald worden en dat was het dan weer.

Bij elke keer boodschappen haalt ze wel altijd wat voor de voorraad. Daarbij moet je denken aan pasta’s, oliën en azijntjes, rijst, tomatenpuree, gezeefde tomaten, koffie, thee, hondenvoer, wc-papier, meel en dergelijke. De voorraad is daardoor altijd goed op orde. Er wordt zelden misgegrepen in Huize Vrek.

De laatste paar maanden werd er erg veel geld uitgegeven aan flesjes water met bubbels voor op het werk. Zoon wilde eerst elke dag één flesje mee, toen werden het er twee en uiteindelijk nam hij er drie of vier per dag mee. Van lieverlee nam N(euro)otje ook flesjes mee naar haar werk. Best wel lekker. Maar wat dat kost! Bovendien is ze er op tegen vanwege het plastic. Daarom kocht ze de flesjes alleen in Duitsland want daar moet je statiegeld betalen en komen ze in ieder geval dus niet in de kliko terecht (in de gemeente waar N(euro)otje woont, wordt nog niets gedaan aan aparte inzameling van plastic…). N(euro)otje zette daarom onlangs de hakken weer eens in het zand en weigerde nog flesjes te halen…

Nu hebben zij en Zoon allebei een RVS thermoskannetje (3 euro van de A.ction) waar gewoon kraanwater in kan. Het blijft er lekker koud in en kan makkelijk bijgevuld worden op het werk. Alleen zonder bubbels. Voor N(euro)otje is dat geen probleem, zij vindt gewoon ‘plat’ water toch het lekkerste wat er is.

15 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Marijke
  Aug 30, 2013 @ 07:18:45

  Lekken die kannen niet? Ik heb ze zien staan maar durf het niet aan te schaffen. Ooit heb ik in een andere winkel een goedkope RVS-kan gekocht en die lekte als een zeef, sloot niet goed af. Wij zitten namelijk met hetzelfde probleem: pakjes/flesjes (duur), een dure tupperwarebeker die kwijt raakte, een goedkope beker die ging lekken…

  Beantwoorden

 2. izerina
  Aug 30, 2013 @ 08:32:18

  Dit is de tijd,dat jij ook veel uit je tuin eet zeker?

  Beantwoorden

 3. Huisvlijt
  Aug 30, 2013 @ 09:40:51

  Ik heb voor dit schooljaar flesjes gekocht, die in de afwasmachine kunnen. Die kunnen de kinderen dan meenemen in plaats van die wegwerpflesjes met bubbels. Want die zijn hier ook populair!

  Beantwoorden

 4. Maia
  Aug 30, 2013 @ 09:44:07

  Wij hebben hier aanmaaklimonade in plastic flesjes, deze flesjes bewaren wij dat voor als we eens wat water of drinken mee willen nemen. We wassen ze ook weer en na een aantal keer gebruiken gaan ze pas in de plastic bak.

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Aug 30, 2013 @ 09:51:51

   @Maia: dat deed ik ook maar ik heb me laten vertellen dat na een paar keer gebruik de weekmakers in het plastic beginnen los te komen. En dat is weer niet zo goed voor de gezondheid. Vandaar dat we nu over zijn gegaan of kleine rvs thermosjes.

   Beantwoorden

 5. spaarmoeder
  Aug 30, 2013 @ 11:19:42

  Heerlijk om je eigen winkel in huis te hebben. ik ben weer begonnen met de aanleg, is bij mij een herfstdingetje.

  Beantwoorden

 6. Nikki
  Aug 30, 2013 @ 15:01:21

  ik heb op werk gewoon een hele grote soepkom staan (zo’n uit de kluiten gewassen koffiebeker) daarmee loop ik om de paar uur naar de kraan. Werkt als een tierelier.

  Beantwoorden

 7. Greet
  Aug 30, 2013 @ 16:00:41

  Ik heb nooit goed begrepen waarom mensen voor veel geld flessen water kopen terwijl het uit de kraan nagenoeg gratis is. Alleen al vanwege het gesleep met die boodschappen, zou ik het niet doen.

  Beantwoorden

 8. Ineke Sterk
  Aug 30, 2013 @ 17:27:52

  Gut & Günstig 🙂

  Beantwoorden

 9. gerrie
  Aug 30, 2013 @ 17:47:46

  Als je af en toe groenten in pot koopt dan zijn die potten heerlijk om water in mee te nemen. Voor een fietstochtje gebruik ik deze potten ook als drinkbeker. Ze zijn prima af te wassen en kosten geen knoop. Heb het goed.

  Beantwoorden

 10. Thea
  Aug 30, 2013 @ 18:28:07

  Ik gebruik al een paar jaar een Dopper, zonder weekmakers, kan in de afwasmachine!

  Beantwoorden

 11. moestuinmeisje
  Aug 30, 2013 @ 21:05:16

  Leuk filmpje waar in uitgelegd wordt waarom het bter is om water uit de kraan te drinken ipv uit een flesje. leuk en duidelijk uitgelegd!!

  Beantwoorden

 12. Willemien
  Aug 31, 2013 @ 07:27:45

  De rvs thermosflessen en kannen van die blauwe meubelgigant zijn niet duur en zijn perfect. Niet lekken, lang warm en koud en heel stevig.

  Beantwoorden

 13. Iris
  Aug 31, 2013 @ 19:21:02

  Als je zoon dat bubbelwater echt zo lekker vindt, dan kan je misschien zo’n sodastream apparaat aanschaffen ? dat brengt koolzuur in kraantjeswater, en je werkt met herbruikbare flessen. niet echt goedkoop in aanschaf, maar na een jaar heb je het er wel uit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: