N(euro)otje en de strijd tegen de bloedluis

En daar ging ze gisteren dan: in haar kloffie met een te grote veiligheidsbril met een elastiek eraan waar geen rek meer in zat maar nog prima vastgezet kon worden met haar haarspeld, rubberen huishoudhandschoenen aan en een theedoek voor de mond. Dit alles volgens de voorschriften op het etiket van het verder toch veilig voor mens-, dier- en milieu genoemde goedje….

Gewapend met in elke hand een fles ging ze spuitend als een gek het nachthok in, spoot nog bijna een half verdwaasde broedende kip mee en ging door tot het gaatje, dat wil zeggen ver voorbij het punt waarop de veiligheidsbril zo beslagen was dat ze niet meer kon zien waar ze spuiten moest.

Verder heeft ze flink geborsteld, gebezemd en geschept en het nachthok ziet er weer redelijk uit. Nu moeten de wanden nog gewit worden met wat ‘naturel blanc’ blijkt te heten.

Verder trok ze nog een paar varenbladeren uit de tuin en deponeerde die in de broedhokken. Dit naar aanleiding van een tip die gisteren gegeven werd door Christiane.

En ze gaat de kippen knoflook geven. Heel veel knoflook. Dan wordt hun bloed minder lekker… Volgens N(euro)otje moet het helpen want ze eet zelf ook veel knoflook en kan rustig gaan slapen in een kamer met muggen maar wordt zelden gebeten… Het kan ook baarlijke onzin zijn natuurlijk maar ook hier geldt: baat het niet, schaadt het niet.

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Tonny
  Aug 23, 2013 @ 09:03:04

  Goed bezig, maar ben je nu niet bang dat je eitjes naar knoflook gaan smaken?

  Tonny

  Beantwoorden

 2. Ernie
  Aug 23, 2013 @ 09:12:15

  wat zullen je eieren lekker smaken………ach, als je van knoflook houdt is het niet erg.;-)

  Beantwoorden

 3. Maia
  Aug 23, 2013 @ 09:53:58

  Zo, dat zal ze leren!
  En ik ben ook benieuw of je knoflook-eieren krijgt, dat zou een gat in de markt kunnen worden šŸ˜‰

  Beantwoorden

 4. VeggieMo
  Aug 23, 2013 @ 09:59:10

  En blijven controleren want die rotbeestjes kunnen erg hardnekkig zijn. Wij hebben jaren terug ook eens last gehad van bloedluis en het was een hele klus om dat ongedierte weg te krijgen.
  De varens en tabakstelen werkten niet voldoende en het hok is door manlief met gif schoon gespoten. Later toch weer bloedluizen en die met een bus gif weg gespoten. Ik ben niet zo van het gif maar de kippen waren er zo slecht aan toe dat hun kammen van de bloedarmoede wit waren geworden en de kippen versuft rondliepen. We hebben de eieren van de kippen toen een tijdje niet gegeten.

  Ik hoop dat je snel van de bloedluis af bent!

  Beantwoorden

 5. petradepooh
  Aug 23, 2013 @ 10:13:53

  onze kat kreeg ook altijd al vroeger knoflook tegen de vlooien, werkte kennelijk ook perfect want die had ze nooit. Hoop dat het voor je kipjes ook gaat helpen. Maar knoflookeieren? Ach wie weet kan je er wel potten knoflookmayo van maken šŸ˜‰

  Beantwoorden

 6. Valhalla
  Aug 23, 2013 @ 10:29:14

  Argh, bloedluis! In ons oude kippenhok ook gehad, drie keer gespoten (met belgische zooi), en uiteindelijk het hok met de grond gelijk gemaakt en in de fik gestoken, kippen naar de achtertuin verhuisd en toen eindelijk waren we er vanaf. Sterkte in de strijd tegen de miniminiminivampieren!

  Beantwoorden

 7. Nina
  Aug 23, 2013 @ 10:38:29

  die knoflook is dus onzin :). Wij eten het ook veel, maar worden allebei ook heel veel gestoken door muggen. Gelukkig heb ik er geen last van qua jeuk etc… Want ik zou anders gillend gek worden.
  We hebben het jaren geleden ook op de hond uitgeprobeerd in de hoop teken weg te houden….. hopeloos mislukt.

  Beantwoorden

 8. Marieke
  Aug 25, 2013 @ 16:21:40

  Die knoflook werkt bij mij ook niet. Eet er genoeg van maar wordt altijd, echt altijd lek geprikt.
  Ik ben gelukkig van de bloedluis af. Hopelijk jij nu ook.

  Beantwoorden

 9. Antoinette
  Aug 27, 2013 @ 14:35:04

  onze kippen hadden in het voorjaar veerluis , gespoten met een spuitbus (hok en kip) en daarna preventief strooien met diatompoeder en tot nu toe zijn ze beestjes vrij !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: