N(euro)otje had het een beetje druk…

En nu heeft ze al zes dagen niets geschreven… Oeps…

Maar vandaag dan weer wat nieuws. Vandaag halen Man en N(euro)otje de dubbelasaanhangwagen weer op die ze een week geleden hebben mogen stallen bij vrienden in Duitsland. Deze mensen hebben twee paarden en ze zijn erg fanatiek in het drollenscheppen in de rijbak. Zodoende hebben ze altijd bergen met poep zonder stro. En dat spul is ideaal voor een moestuin… Paardenmest (ze zal het maar even netjes houden…) komt vaak uit stallen. Dan moet je het minstens een jaar laten liggen omdat er veel urine doorheen zit. Maar de mest die ze krijgen van deze mensen, is dus pure mest. Vorig jaar verspreidde ze de mest over de tuin en zaaide er rechtstreeks in. En dat ging prima! Nu wordt de mest wel even opgeslagen, voor gebruik in de herfst maar de flinke eters, zoals de kolen, pompoenen, courgettes en preien krijgen alvast wat. Als extraatje.

De aanhanger kunnen ze ophalen tijdens de boodschappen- en tankrit die ze elke week naar Duitsland maken. De vrienden wonen daar dichtbij. En zo slaan ze vandaag drie vliegen in één klap.

En waar N(euro)otje het zo druk mee had de laatste tijd? Met huizen kijken. Niet voor zichzelf hoor, voor Dochter en Schoonzoon. En het is gelukt. Ze hebben een huis. Gekocht notabene. Is op het moment een stuk goedkoper dan huren. Fijn bij N(euro)otje in de buurt, een kilometer of vier verderop, halfvrijstaand, met vrij uitzicht over de landerijen. Het is een heel klein, lief huisje met een hele flinke tuin. Het stond al heel lang te koop en daardoor hebben ze nu iets kunnen kopen wat ze zich een jaar geleden niet hadden kunnen permiteren. Dochter en Schoonzoon zijn heel praktisch en erg verstandig voor hun leeftijd. Ze wisten precies hoeveel ze maximaal wilden betalen per maand en het is ze gelukt om daar zelfs nog onder te  komen. Liever een klein huis met een net zo kleine hypotheek dan een groter huis met hogere maandlasten. Tja, en nu kunnen ze dus niet wachten tot de overdracht daar is. Zo spannend!

15 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anderson cottage
  Jul 11, 2013 @ 08:38:31

  gefeliciteerd met het nieuwe huis , enne hier gaat alle kippenpoep naar de groenten toe, erg goede mest, geniet ervan , liefs marion

  Beantwoorden

 2. loesje
  Jul 11, 2013 @ 09:21:03

  Gefeliciteerd voor jouw dochter en schoonzoon met de aanlkoop van hun huis!
  Het is nu inderdaad de tijd om te kopen.
  Wij staan op het punt om een huis in Duitsland te kopen, een idee waar we al jaren mee bezig zijn en dat mede door jouw blog alleen maar bevestigd is.
  Ik weet niet precies waar jij woont (heb wel een beetje een idee) maar denk dat het toch ook redelijk bij jou in de buurt is, een uur rijden vanaf Groningen.
  Ik volg met argusogen jouw moestuinverslagen, heb er ook zin in!

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Jul 11, 2013 @ 12:00:42

   @loesje: in Duitsland zijn de huizen helemaal goedkoop! We hebben een aantal jaren geleden zelf ook heel erg getwijfeld maar het niet gedaan vanwege mijn ouders die geen Duits spreken en de kinderen die al op de middelbare school zaten. We vonden het toen niet de tijd om alles over te poten, zogezegd… Een uur rijden vanaf Groningen, ja, dan is de kans groot dat je bij ons in de buurt uitkomt. Veel succes met de plannen!

   Beantwoorden

 3. kniepertie
  Jul 11, 2013 @ 09:32:43

  Gefeliciteerd met de woning voor Dochter en Schoonzoon, gezellig zo in de buurt, je kan het lopende doen 😉
  groet

  Beantwoorden

 4. izerina
  Jul 11, 2013 @ 09:34:06

  Wat fijn voor je dochter en schoonzoon. Gaan ze ook moestuinieren?

  Beantwoorden

 5. Greet
  Jul 11, 2013 @ 11:04:52

  Gefeliciteerd met het huis voor dochter en schoonzoon.

  Beantwoorden

 6. Vlijtig met zuinigheid
  Jul 11, 2013 @ 11:21:06

  Van harte gefeliciteerd voor de kids. Wat ontzettend verstandig van hen. Kunnen ze ook nog een moestuintje beginnen.

  Beantwoorden

 7. Samenbesparen
  Jul 11, 2013 @ 16:14:31

  Gefeliciteerd! Leuk zeg, ik zie het huisje helemaal voor me 🙂
  En wat fijn dat ze een “kleine” hypotheek hebben, en verstandig!

  Beantwoorden

 8. Gea
  Jul 11, 2013 @ 17:51:13

  Gefeliciteerd voor je dochter en schoonzoon. Wij hebben 31 jaar (eigenlijk als starterswoning bedoeld) met veel plezier en goedkoop in een klein huisje gewoond. In 2009 een vrijstaande woning gekocht die ook al meer dan een jaar te koop had gestaan en flink in prijs was gezakt. Wij konden ook niet wachten tot de overdracht daar was en zaten wij met mooi weer daar soms in de tuin (huis stond leeg) want de grens ligt tegen een losse kavel grond aan die wij hebben gehouden zodat wij nu een hele grote tuin hebben. Niemand heeft gemerkt dat wij zijn verhuisd alles ging door de achtertuin. Wij zijn blij dat wij die stap hebben genomen. Succes!
  Groeten Gea

  Beantwoorden

 9. grandma
  Jul 11, 2013 @ 20:22:43

  Gefeliciteerd , fijn hoor. Lekker kneuteren daar met zn allen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: