N(euro)otjes linzencurry

N(euro)otje is dol op linzen. Vorige week at ze haar favoriete linzencurry:

LinzencurryEn het is zo simpel te maken.

De curry zelf:

  • 200 gram (bruine) linzen
  • 3 tomaten, ontveld en in stukjes
  • minimaal 2 teentjes knoflook, geperst of gehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rood pepertje, fijngehakt
  • 2 of 3 aardappelen, in stukjes

Het specerijenmengsel maak je apart:

  • een scheutje (maïs)olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 volle theelepel garam massala
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 volle eetlepel ketoembar (koriander)
  • zout naar smaak

Bereiden:

De tomatenstukjes licht bakken. Schenk vervolgens 800 ml water in een pan. Voeg alle overige ingrediënten voor de curry toe en laat een uur sudderen op laag vuur (N(euro)otje gebruikt hiervoor haar éénpits-petroleumstelletje). Voeg ongeveer 20 minuten voor het einde van de kooktijd de aardappelblokjes toe.

Doe de olie en de boter in een andere pan en bak daarin de ui. Voeg de komijn, garam massala, knoflook, koriander en chilipoeder toe en laat ongeveer 1 minuutje doorbakken.

Meng het specerijenmengsel door de linzen en voeg zout naar smaak toe. Je kunt er rijst bij eten.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Frans
    Jun 21, 2013 @ 09:04:11

    Dat ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

  2. linda schreuders
    Jun 21, 2013 @ 18:34:18

    oh wat een leuk bord
    groet Linda

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: