N(euro)otjes vuurplaats

Er is een stukje tuin wat niet echt gebruikt werd. Zonde want het is een heel leuk stukje tuin. Het bestaat uit een cirkelvormig, stenen terras, te bereiken over een smal, door longkruid en geraniums omzoomd paadje, met aan het begin een boog vol rozen. Omringd door fruitbomen, boerenjasmijn, rododendron en vlierbessen, zit je daar heerlijk afgeschermd en in een warme zomer (huuuh….) lekker koel. N(euro)otje gaf het plaatsje ooit een naam, Stringplein, niet omdat hier ooit iemand in niet meer dan een string heeft liggen zonnen maar omdat het zou kunnen als je het zou willen… 🙂

Alleen, niemand zat of lag er ooit. De idylle wordt elk jaar ruw verstoord door een paar miljoen muggen die zich voortplanten in het beekje. Maar toen was daar Moeders. Met een idee. Een vuurplaats in het midden. Fikkie stoken om de muggen uit te roken en je kunt er op Neerlands talloze frisse avonden lekker omheen zitten. Een mooie manier om na het hakselen overtollig snoeiafval weg te werken en meteen lekker lang buiten te kunnen blijven. De vuurplaats ligt aan alle zijden tientallen meters van andere huizen af en niemand heeft er dus last van.

Zo’n idee heeft in Huize Vrek een kort leven. De uitvoering geschiedt namelijk soms razendsnel. Vooral als het niets hoeft te kosten… En zo kwam het dat N(euro)otje en Ouders aan het scheppen gingen: eerst de binnenste cirkel eruit, toen het boompje dat daarin stond, eruit. Vervolgens een beetje uitgraven, steentjes rechtop tegen de rand aan en weer steentjes als bodempje in het ondiepe gat. Et voilá, een pracht van een vuurplaats.

Nu droomt N(euro)otje van haar kookketel aan een kettinkje aan een driepoot. Materiaal hiervoor ligt al klaar. Nog een beetje knutselen en dan kan ze op haar kampvuurtje koken…

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. ellysmith
  Mei 29, 2013 @ 20:18:32

  heksen soep is prima te maken op een vuurplaats.
  Dit is positief bedoeld .
  Ik heb enorme bewondering voor jullie manier van leven .
  En zou willen dat ik iets meer ssteun kreeg om ook zo iets te doen niet in die mate maar toch behoorlijk wat minderen word hier ook steeds meer noodzaak.

  Beantwoorden

 2. Margreet
  Mei 29, 2013 @ 20:41:21

  Foto foto foto …Leuk idee en laat nu maar komen dat lekkere zonnige weer! Jij (en heel veel anderen) zijn er klaar voor!

  Beantwoorden

 3. Cisca Servie
  Mei 29, 2013 @ 21:30:08

  doen wij hier heel vaak, koken in zo’n pot. We hebben 2 ketels verschillende maten en de lekkerst goulash is die van het houtvuur

  Beantwoorden

 4. Leefeensimpelleven
  Mei 30, 2013 @ 00:23:31

  Wat een geweldig idee zeg. Ik hou van fikkie stoken, helemaal als je er een potje boven kan koken. Zal helaas in onze tuin niet lukken. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Beantwoorden

 5. kniepertie
  Mei 30, 2013 @ 06:58:59

  Goed idee!!!! Jammer dat zoiets nou niet kan in een postzegel ;(,
  groet

  Beantwoorden

 6. izerina
  Mei 30, 2013 @ 08:41:42

  kun je een keer een foto plaatsen?

  Beantwoorden

 7. sprokkelen
  Mei 30, 2013 @ 13:43:02

  Wat een geweldig idee!

  Helaas, mijn postzegel ligt midden in de stad, onder een grote eik.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: