N(euro)otje over het weer

En o mensen, wat valt het tegen, dit voorjaar. De paar mooie dagen zijn nog op één hand te tellen en die heeft N(euro)otje voornamelijk op haar werk doorgebracht. Eerder deze week hoorde ze berichten van nachtvorst en sneeuw aan het einde van deze week maar gelukkig kan ze daar zelf niets van terug vinden. Dus hoopt ze maar dat het allemaal, letterlijk, overwaait…

Zo aan het einde van één van de langste herfstperiodes, voor haar gevoel dan toch, die begon rond begin oktober vorig jaar, heeft zelfs N(euro)otje, weer- en seizoenenliefhebster in hart en nieren, er helemaal genoeg van. Zon en warmte, dat is wat ze wil. Ze is nog nooit eerder chagrijnig geworden van het weer maar het jaar 2013 heeft de absolute primeur. En dat na ‘slechts’ twee waardeloze zomers, dito lentes en winters….

Nu, zo na het zeuren, weer terug naar de orde van de dag: de plantjes in de kas willen het toch best wel doen, hoewel ze de indruk geven liever in een echte, verwarmde kas te staan. Ze groeien althans niet zo hard als anders, ondanks alle paardenpoep die ze hebben gekregen… Twee van de vier komkommerplanten zijn opgevreten door onvindbare slakken maar gelukkig kreeg N(euro)otje van vrienden twee olijfkomkommerplantjes, waar nu zomaar ineens ruimte voor is vrijgekomen. Ofwel, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Kousenband ligt blijkbaar niet goed bij slakken, zij zijn nog steeds gaaf en groeien zachtjes maar zeker door.

Ook eten ze al bijna elke dag van de tuin: spinazie, snijbiet, meiknolletjes, pluksla, snijsla, krop- en ijssla, andijvie, raapsteeltjes, het gaat allemaal toch wel redelijk door. Maar: de tuinset ziet groen, de barbecue is verzadigd van water, de vijver stroomt bijna over, de kippen glijden door de ren en de muizen vluchten de boerderij in. Nou ja, mocht iemand denken dat N(euro)otje lijdt aan weerdepressie, die zou best eens gelijk kunnen hebben… 😦

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Mei 23, 2013 @ 08:11:45

  Wij zitten op een boerderij in Frankrijk. Hier hetzelfde koude,natte voorjaar. Maar de boerin vertelde,dat het vroeger vaker zo’n voorjaar was.Dus niet zo’n uitzondering. Om vervolgens om te slaan in een warme zomer.Laten we hopen,bij ons ook.

  Beantwoorden

 2. VeggieMo
  Mei 23, 2013 @ 08:51:59

  We hebben de laatste jaren veel slechte zomers. Vanaf 2007 is alleen 2009 mooi geweest. De anderen hadden veel regen. En met name als je in het noorden van Nederland woont.
  Ik hoef geen hete zomers, maar lekker zon en niet teveel regen zou wel fijn zijn.
  Ik heb mijn winterjas weer aan en gisterochtend ook nog de handschoenen.
  Het is hier net gelukkig droog geworden en gisteren hadden we even zon.

  Ik heb het ook gelezen over nachtvorst aan de grond aankomende nacht. Hopelijk valt het mee en overleven de mini aardbeitjes, pruimen en peren het.

  Beantwoorden

 3. Jacqueline
  Mei 23, 2013 @ 09:28:43

  Ik was gisteren ineens goed chagrijnig van het weer. Ik heb mijn zomerkleding nog nauwelijks gedragen – het enige voordeel is dat ik niet de moeite hoef te doen om zomerkleren bij te kopen. Maar het zal wel weer een fikse winterdepressie geven komende winter. Hopen dat we tot diep in de herfst een mooi najaar krijgen (en natuurlijk een mooie zomer) ter compensatie.

  Beantwoorden

 4. inenomdekas
  Mei 23, 2013 @ 11:25:26

  Het onkruid groeit zo hard! Tussen de buien door blijven we maar wieden…

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/23/stevia

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: