N(euro)otje bezuinigt ook al jaren

Vorig jaar blijkt zeventig procent van de Nederlanders bezuinigd te hebben. Het meest werd er bezuinigd op luxe goederen zoals tv’s en geluidsinstallaties, etentjes en kleding. Hoewel een deel van deze bezuiniging wel weer weggestreept kan worden tegen het bericht dat N(euro)otje een paar weken geleden hoorde, namelijk dat na het bekendmaken van de aanstaande troonswisseling, de XXL-televisieschermen niet aan te slepen waren… Maar goed, dat even terzijde, dat is 2013. Het gaat nu even over 2012…

Wat opvallender is, is dat de helft van de ondervraagde mensen aangeeft niet meer te kunnen bezuinigen dan ze nu al doen. Negen procent heeft puur uit bezuiniging de auto weggedaan.

De belangrijkste manier die men aangrijpt om te bezuinigen is zoveel mogelijk in de aanbieding te kopen.

Daar kan N(euro)otje zich nou helemaal in vinden. Ze heeft het al jaren over eenvoudige manieren om bijvoorbeeld goedkopere boodschappen te doen:

 • altijd boodschappen doen aan de hand van een lijstje en hier niet van afwijken
 • als het even kan vooraf een weekmenu samenstellen aan de hand van de seizoensgroenten en jawel, daar is -ie, de aanbiedingen
 • van houdbare artikelen die je normaal al gebruikt, extra inslaan zodra ze in de aanbieding zijn.
 • en stap, als je ze nog gebruikt, van merken af. In de meeste gevallen zit er geen tot weinig verschil tussen een A-merk en een huismerk. Sterker nog, vaak komen ze bij dezelfde leverancier vandaan en zit het verschil ‘m alleen  in het etiketje. En de prijs natuurlijk…

Onder andere hier kun je nog meer tips vinden over goedkoper boodschappen doen.

 

 

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. scootermp3
  Apr 23, 2013 @ 01:13:23

  Leuk en zeker herkenbaar om te lezen… meestal heb ik dezelfde artikelen in huis… vaak komen de artikelen uit dezelfde fabriek en is de verpakking anders… 😉
  Mijn boodschappen lijstje zie ik niet snel veranderen…
  Een Televisie heb ik niet in huis… en die komt er nu ook niet… 🙂
  Met “uitzending gemist” is er op een iets later moment ook veel van te volgen… 😉

  Beantwoorden

 2. annelieya
  Apr 23, 2013 @ 07:21:07

  Ik doe het ongeveer op dezelfde manier en dat werkt inderdaad prima.

  Groetjes Annelieya

  Beantwoorden

 3. kruidig meisje
  Apr 23, 2013 @ 08:51:51

  hoewel ik je tips over boodschappen graag zie, weet ik niet of het nu.nl bericht die bezuinigingen bedoelde. Het ging meer om bezuinigingen van 10-20% van het inkomen. Dus geen vakantie, geen etentjes meer, geen nieuwe kleren kopen, sparen voor grote uitgaven, etc. (en bij veel mensen doet dat hen heel zielig voelen)
  Het engste vond ik de zin dat er blijkbaar een behoorlijk aantal mensen zijn, die ondanks dat soort bezuinigingen – incl een strak boodschappenplanning – niet meer uitkomen. Kunnen die niet allemaal langskomen bij Neurootje voor een kom-met-je-geld-uit cursus? Of moeten er meer dan 3 filialen komen van het genoeghuis?

  Beantwoorden

 4. petradepooh
  Apr 23, 2013 @ 12:48:14

  Je kan ook nog kijken in je vaste lijst bij diverse winkels op prijs (even omrekenen af en toe) en dat noteren. Dat werk je zo nu en dan bij en zo kan je dan zelfs zien of een aanbieding de moeite waard is op te halen en in te slaan! Zolang we nog kunnen besparen op luxe als auto, tv en oranjeprularia (zie eens de reclamegids van AH deze week bv)is er niet zoveel mis. Als je móet gaan besparen op woning- kleding- en voedsel dus de drie 3 basisdingen dan wordt het wel schrijnend. Maar dan nog……. Wat dachten jullie van de restjesdag de dag vóór je boodschappen gaat doen? Dan gooi je dus toch niets weg. Er past heel veel in een (maaltijd)salade , op een pizza of in quiche (groenten, vleeswaren, fruit, aardappelen, pasta enz) …… En appelmoes kook je in een handomdraai van zachte appels , alleen even de lelijke plekjes afsnijden. We hebben hier ook wel eens buffet. Mag iedereen kiezen uit verschillendee dingen die over zijn. Maar je wilt niet weten hoeveel mensen dan toch nog de aanbiedingen alsnog weggooien. Hou bij vers in t achterhoofd: heb ik het nog in de tuin /op balkon staan of kan ik het krijgen van iemand met moestuin die op vakantie is en het niet kan oogsten? Heb ik het echt nodig? Is het nog bruikbaar op de dag in het weekmenu? Kan ik het heropwarmen evt? En maak dan eerst op wat er is.

  Beantwoorden

 5. Selfbalance
  Apr 23, 2013 @ 22:05:25

  Helemaal waar!
  Wij hebben laatst de chocolade melk van de Aldi ontdekt…dat smaakt dus gewoon net zo als de dure Chocomel en is veel goedkoper!!

  Beantwoorden

 6. lila39
  Apr 28, 2013 @ 22:11:23

  lieve medevrekken! morgenochtend rond 8uur sta ik weer bij de Jumbo en waarom? omdat ik hen met hun eigen beleid confronteer. ze hanteren het “vers is ook echt vers beleid” dwz dat ik in een maand tijd 300eu GRATIS boodschappen mee naar huis heb genomen.
  wat houdt het in? alle zuivel,groente, sappen, kaas en voorverpakte vleeswaar met de datum van vandaag of morgen krijg je gratis mee! vind je iets van over de datum dan krijg je een nieuw product mee.
  blijkbaar ben ik een uitzondering op “service met een glimlach” want ik word wel gevolgd door een beveiliger, nors toegesproken, gewaarschuwd, of er staan 4 medewerkers bij de kassa mn buit te controleren…
  haal voor de zekerheid een folder hierover bij de infobalie! het geldt nml niet voor brood, gebak, vlees en vis

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: