N(euro)otje gaat aflossen

Een van de rentevastperiodes van de hypotheek liep een paar weken geleden af. De hypotheekverstrekker had aangegeven dat dit beleggingsdeel niet genoeg rendement ging opbrengen voor de geplande aflossing in 2027. De vrekken hebben dit stuk hypotheek daarom voor 1 april omgezet in een spaarhypotheek. Nu betalen ze tien euro meer per maand maar de aflossing van dit gedeelte is nu gegarandeerd. Dat is één.

Verder hebben ze een ander deel weer voor slechts een jaar vastgezet. Daarmee gingen de maandlasten iets meer dan 30 euro naar beneden. Hopend op lagere rentes zijn de totale hypotheeklasten op deze manier in de loop van de jaren aardig naar beneden gezeild. Voor dit moment is de maandelijkse winst alvast weer 20 euro. En dankzij de inflatie is het hypotheekbedrag in vergelijking met toen de hypotheek werd afgesloten al helemaal niet zo hoog.

Dan hebben de vrekken ook nog eens afgesproken te gaan aflossen. In totaal staat er 10.000 euro aflossing in de planning dit jaar. De eerste 5.000 euro gaat er volgende maand uit. Het doel is om over 15 jaar hypotheekvrij te zijn.

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. kruidig meisje
  Apr 11, 2013 @ 09:13:37

  Neurootje, bedoel je met “over 15 jaar hypotheekvrij” dat er dan geen hypotheek meer op jullie naam staat, of dat er geen extra aflossingen meer gedaan hoeven te worden naast de vast maandlasten van de spaarhypotheek?

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Apr 11, 2013 @ 12:55:41

   @ kruidig meisje: ik bedoel inderdaad dat we dan geen hypotheek meer op onze naam hebben staan. Een deel van de hypotheek wordt namelijk tegen die tijd afgelost uit spaarverzekeringen met gegarandeerde einduitkering. Het andere deel willen we dus nu in de komende 15 jaar aflossen.

   Beantwoorden

 2. Margreet
  Apr 11, 2013 @ 20:45:15

  Goed plan van jullie! fijn als je zoveel kunt aflossen!

  Beantwoorden

 3. breienmaar
  Apr 12, 2013 @ 07:54:33

  Dat zal een goed gevoel geven:) De maandlasten gaan toch telkens weer lekker omlaag. Wij hebben ook de renteperiodes die aflopen, zijn aan het kijken wat we het beste kunnen doen.

  Beantwoorden

 4. susanlambeck
  Apr 12, 2013 @ 15:22:16

  Hier idem dito! Over maximaal 14 jaar zitten we hypotheekvrij. Alleen is het de vraag of we nog meer extra af kunnen lossen, omdat er nu 1 inkomen is weggevallen 😦

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: