N(euro)otjes No Impact Week: Dag 4

Dag vier staat in het teken van voedsel. De stappen van vandaag waren:

  1. Wat is de milieu-impact van wat je gegeten hebt?
  2. Er wordt aangeraden eens wat minder vlees te eten of een vegetarische of zelfs veganistische maaltijd klaar te maken.
  3. Kijk of je lokaal eten kunt kopen en probeer eens een nieuw recept uit.
  4. Wat vind je zelf de grootste uitdaging aan duurzaam eten?
  5. En waar ben je vandaag dankbaar voor?

N(euro)otjes antwoorden:

  1. De milieu-impact van het eten van gisteren viel mee. Op de banaan na dan… Maar de stamppot rauwe andijvie was best wel duurzaam want de aardappels met weinig water en de deksel op de pan gekookt en de andijvie rauw erdoor. Op de Klimaatweegschaal kun je nauwkeurig uit laten rekenen hoe duurzaam je voedsel is.
  2. Minder vlees eten ze in Huize Vrek al. N(euro)otje zelf is al een kleine dertig jaar vegetariër en de rest van het gezin eet dus voornamelijk vegetarisch. Veganistisch heeft ze ooit geprobeerd als puber maar dat lag haar niet. Te gek op eieren. Die komen weer van eigen scharrelkippen dus dat zit wel goed… 🙂
  3. Lokaal eten is wel een doel. Ze eet zoveel mogelijk wat er in het seizoen is en dan nog zoveel mogelijk uit eigen tuin. Alleen met fruit lukt dat niet erg, getuige de bananen…
  4. Het moeilijkste aan duurzaam eten: dat mag duidelijk zijn, fruit… 🙂
  5. Dankbaar is ze vandaag voor de mooie luchten waar ze op de terug naar huis pardoes op af reed, voor de vriendschappen die zij en Man hebben (vanavond weer een heerlijk gesprek gehad met Grote Vriendin). Vriendschap is met geen geld te koop.

Leuke tips van het NI-team: verse producten kopen bij boerderijen in de buurt, een groentenabonnement, een (makkelijke) moestuin beginnen, en vooral niet moeilijk doen over vreemde of lelijke groenten.

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. anderson cottage
    Mrt 14, 2013 @ 08:24:15

    het zou heel aantrekkelijk zijn om zo’n no impact week te verlengen he? , wat let mij, geniet ervan , liefs marion

    Beantwoorden

  2. izerina
    Mrt 14, 2013 @ 08:34:42

    Ooit at ik een winter alleen groenten en fruit uit de streek. Maar miste op den duur mijn banaan en af en toe die sinaasappel.

    Beantwoorden

  3. H.
    Mrt 14, 2013 @ 08:56:10

    Ja variatie in, liefst vers, fruit is lastig. Hoewel ik wegens overvloed heel veel bramenpulp en aardbeien had ingevroren dit jaar. Maar ja, die vriezer is ook niet zo duurzaam he.
    Maar het laten staan van vlees vind ik ook een lastige

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: