N(euro)otjes No Impact Week: Dag 3

Dag 3 staat in het teken van vervoer. De bedoeling was:

  1. Om te kijken waar je naar toe moest en te zien of het mogelijk was om daar op een duurzamere, alternatieve manier te komen
  2. Bijhouden wat je vandaag gegeten hebt in verband met de uitdaging van morgen
  3. Proberen te carpoolen of een auto te huren als je die echt nodig had
  4. Je ervaringen delen wat betreft het fietsen of het gebruik van het openbaar vervoer
  5. En weer 5 dingen noteren waar je vandaag dankbaar voor bent

N(euro)otjes bevindingen en conclusies:

  1. Dat dit een van de moeilijkste uitdagingen van de hele week zou worden, wist ze al van tevoren. Met haar werk op 55 kilometer afstand, is fietsen geen optie. Het openbaar vervoer duurt twee keer zo lang als autorijden en de aansluitingen zijn niet best. Dat betekent bijvoorbeeld dat N(euro)otje na haar avonddienst later deze week, die tot acht uur duurt, pas na tien uur eens een keer thuis zou kunnen zijn. Daar zit dan een stuk in van twintig minuten lopen en een heleboel wachten. ’s Avonds in haar eentje in het donker lopend door de stad behoort niet tot haar favoriete vrijetijdsbestedingen en bovendien wordt de dag zo wel heel lang… Kortom, OV is geen optie.
  2. Vamorgen is ze begonnen met een heel milieuonvriendelijk behandelde en vervoerde banaan, gekweekt aan het andere einde van de aardbol. Fout, ze weet het, ze weet het… Tussen de middag heeft ze een salade in elkaar geflanst van sla, twee eitjes van eigen kippen, wat feta, geraspte kaas, ui, komkommer en tomaat. Lekker! En o ja, met een beetje mayo en peper erdoor… Vanavond thuis stamppot rauwe andijvie.
  3. Carpoolen! Yes! Eindelijk een punt gescoord! Want dat doet ze zoveel mogelijk. Vandaag kon ze met een collega meerijden. Morgen kunnen er twee collega’s met N(euro)otje meerijden. Vandaag scheelde het dus één auto op de weg, morgen blijven er zelfs twee staan.
  4. Tja, niets over te zeggen want niet gedaan…
  5. En er is weer heel veel om dankbaar voor te zijn. Alle punten van gisteren, met dit verschil dat ze zich vandaag alweer een heel stuk beter voelde omdat de verkoudheid bijna uitgewoed is. Dankbaar voor de seizoenen want daar is ze dol op, dankbaar voor het voedsel van elke dag, voor alle lieve mensen die ze kent en nog veel meer…

Natuurlijk tellen de eerste twee uitdagingen gewoon door. En ook vandaag is er niets nieuws gekocht in Huize Vrek. Het afval valt ook mee, 1 plastic verpakking vond ze bij thuiskomst, de rest is bio en gaat naar de kippen of de composthoop.

De uitdaging van morgen, dag 4: Voedsel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: