N(euro)otje doet mee aan no-impact-week

Van 10 tot en met 17 maart is weer No-Impact-Week. Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid. Maar dan wel in combinatie met genieten. Want duurzaam leven is helemaal niet saai, ongezellig, moeilijk of zielig. Misschien kom je er zelfs wel achter dat je het fantastisch vindt.

Wat is de bedoeling van deze week:

” ‘Het draait niet om perfectie, het gaat om het leerproces’ volgens Beavan. Dat betekent dat je tijdens deze week zelf kan ontdekken welke duurzame gewoontes wel en niet bij je passen. Tijdens No Impact Week koop je zo min mogelijk nieuwe dingen, produceer je weinig afval en je probeert zo min mogelijk energie & water te gebruiken. Je eet zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatst je zoveel mogelijk op eigen kracht (trap i.p.v. lift, fietsen, wandelen). De kleine impact die je dan nog wel hebt op het milieu wordt gecompenseerd met een goede daad voor de samenleving, waarbij No Impact Man de nadruk legt op het belang van gemeenschap!

Je kan zelf meedoen of samen met  je kinderen, je vrienden, je team op het werk of studentenhuis. Meld je aan op www.noimpactweek.nl en ontvang een handleiding waarin je stap voor stap per dag wordt meegenomen naar een steeds duurzamere levensstijl. Het begint met een dag geen nieuwe dingen kopen (naast voedsel) en eindigt met de uitdaging van elektriciteit. Hoeveel elektriciteit heb je echt nodig op een dag? De handleiding staat vol met tips en dit jaar is er ook de FUN Flyer voor de levensgenieters onder ons! No Impact Week: Duurzaam genieten, kan dat? “

Het is dus een experiment van een week waarin als deelnemer je gedrag onder de loep wat betreft consumeren, afval, transport, voedsel, energie & water. Het is een hulp om je levensstijl te verduurzamen. Met behulp van een uitgebreide handleiding wordt je elke dag een stapje verder geleid.

N(euro)otje doet mee. En dit jaar zal ze proberen de hele week op dit weblog bij te houden hoe dat gaat. Meer informatie over No Impact Week is te bekijken in dit filmpje:

 

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Feb 28, 2013 @ 16:30:19

  Ik las toevallig het boek dit weekend.En ben weer gemotiveerd.

  Beantwoorden

 2. Ilse
  Feb 28, 2013 @ 22:41:23

  Leuk, ik doe ook mee voor het eerst

  Beantwoorden

 3. Gertrude
  Mrt 01, 2013 @ 10:36:17

  Wat een mooi project! Ik heb me net aangemeld. Het boek lijkt me ook boeiend, eens kijken of ik er duurzaam aan kan komen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: