N(euro)otje rijdt ook zo graag zuinig…

N(euro)otje is best wel een beetje trots. Op Zoon, wel te verstaan. Zoon, zo dol op zijn scheurijzer, een Honda Civic…, heeft pas ontdekt dat op tijd opschakelen en niet al te ruig gas geven, geld schelen.

Ja, echt waar!

‘Ik denk dat ik wel de 1:14 of 1:15 kan halen!’, riep hij gisteren nog. Waar is de tijd gebleven dat hij alleen maar dacht aan sneller optrekken dan de buurman voor het verkeerslicht of helemaal stikgelukkig werd van veel lawaai uit de uitlaat?

Ze worden best wel snel volwassen…

Zo leuk… 🙂

Overigens heeft N(euro)otje nog een leuke site gevonden met een heleboel tips om zuiniger te kunnen rijden. Onder het kopje “Alleen voor fanatiekelingen”, staat hoe je zo zuinig mogelijk door een scherpe bocht komt: “Verlies geen sneelheid, het kost brandstof het weer op te bouwen. Door niet te remmen voor een bocht, is het daarna niet nodig gas te geven om weer op snelheid te komen.” Ja, die kent N(euro)otje wel, die gaat ook altijd vrij recht over een rotonde. Een prachtige gelegenheid om klevers af te schudden. Wel even eerst eventuele passagiers waarschuwen, is wel zo aardig… 🙂

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Astrid
  Feb 14, 2013 @ 10:30:45

  Ach dat kleine beetje brandsof. Nee niet vol gas optrekken en pas op het laatste moment remmen. Maar wel gewoon rijden. rotonde gaat altijd zoveel mogelijk rechtuit. Met de motor is dat helemaal heerlijk. die heeft toch niet veel nodig om op koers te blijven. beetje gas bij en je slalomt ook gewoon om de bulten heen. nog eventjes dan kan dat weer.

  Beantwoorden

 2. Nikki
  Feb 14, 2013 @ 10:32:27

  eindelijk een excuus voor mijn rijgedrag over rotondes!!!! Ik rij ze namelijk vrijwel altijd met vrij hoge snelheid (tot ongenoegen van medepassagiers). Maar nu kan ik dus zeggen: dat scheelt benzine, dus het moet. 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: