N(euro)otjes vrekkenmaaltijd

N(euro)otje kookt graag aan de hand van een weekmenu. Het bespaart kosten en tijd. Iets wat op bijna elk weekmenu wel voorkomt is de kliekjesavond. Een geweldige manier om de restanten van voorgaande maaltijden nuttig te gebruiken.

Een makkelijke manier om aardappelen en groenten op te maken is door alles even kort te bakken in de koekenpan en dan te overgieten met een paar eieren die je geklutst hebt met kruiden zoals peterselie, bieslook, beetje paprikapoeder en peper.

Het geheel op niet al te hoog vuur ongeveer 15 of 20 minuten laten garen met deksel op de pan. Dat heet dan een aardappel-groenten-omelet. Bijna geen werk en alle restanten zijn gered van de kliko.

N(euro)otje is dol op kliekjesverwerking. Er komen vaak de lekkerste gerechten door op tafel die je niet van tevoren had kunnen bedenken. Ook handig daags na een avondje gourmetten…

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Debby
    Dec 28, 2012 @ 23:31:44

    Wij veranderen veel groenten in een salade, zeker zomers. Ook gevulde maaltijdsoepen ontstaan spontaan. Ook wij hebben jou tip wel als optie gebruikt, alleen schuiven wij het dan de oven in. Gemak … en smakelijk.

    Beantwoorden

  2. Sandra
    Dec 29, 2012 @ 00:05:25

    Goh,wat een goede tip zeg,ik wist eerlijk gezegd wat ik met restjes moest doen,behalve gebakken aardappels dan maar dit ga ik zeker proberen,bedankt!

    Beantwoorden

  3. izerina
    Dec 29, 2012 @ 09:19:04

    En zo’n restjesmaaltijd maak je ook nooit meer op precies dezelfde manier.Zo smaken mijn broden van restjes meel ook bijzonder.

    Beantwoorden

  4. astridreinders
    Dec 29, 2012 @ 20:29:13

    Inderdaad; als soep of omelet of saus voor pasta. En gek…alles wat de kinderen eerder niet lekker vonden gaat er nu zonder problemen in…

    Beantwoorden

  5. Henriette
    Dec 30, 2012 @ 10:00:05

    Wij doen dit vaker en noemen het ”husseltje” een restje geraspte kaas erover is ook heerlijk.

    Beantwoorden

  6. betjesonnetje
    Dec 31, 2012 @ 23:18:56

    In de winter maak ik van restjes vaak soep. Aardappels, groente, pasta, rijst, alles gaat bij elkaar. Beetje tomatenpuree erbij of een ander smaakje (sojasaus, vissaus, … ) Aanlengen met water, aan de kook brengen en dan fijnmaken met de staafmixer. In de soepkom misschien een lepel miso. Oplossen in een beetje soep. Rest van de soep toevoegen, doorroeren. Misschien afmaken met een scheutje yoghurt. Of zure room natuurlijk, maar yoghurt is net zo lekker en veel goedkoper.

    Beantwoorden

  7. vrekdesiecle
    Jan 04, 2013 @ 11:27:15

    dit doen wij ook heel vaak. noem het spaanse aardappelomelet haha! soms doe ik er een beetje chorizo bij als ik dat heb, wordt het lekker pittig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: