N(euro)otje kijkt The queen of Versailles

Ergens vorige week was het te zien op televisie: hoe een miljardairsgezin aan de ‘bedelstaf’ raakt. Nou is die bedelstaf nog heel luxe hoor, te zien aan de vijf of zes winkelwagens die de vrouw des huizes nog kan vullen met speelgoed voor de acht kinderen. Even een paar kleine feitjes op een rijtje:

  • Ze was gewend per jaar ongeveer 1 miljoen dollar aan kleding uit te geven. Alleen voor zichzelf hè…
  • Het gezin beschikte uiteraard over een eigen privévliegtuig (hilarisch om te zien hoe ze door geldgebrek met een gewone lijndienst moeten vliegen en de moeder vraagt hoe haar chauffeur heet. Het gezicht van de baliemedewerker spreekt boekdelen)
  • Ze zijn het grootste woonhuis van Amerika aan het bouwen: met 30 badkamers en tien keukens en een kledingkast voor mevrouw ter grootte van een gemiddelde eengezinswoning…
  • Het project komt niet af door financiële tegenslag. Zij heeft geen idee hoe ze moet bezuinigen en hij dreigt ermee de energierekening niet meer te betalen zodat ze zonder licht komen te zitten.
  • Er vallen ontslagen onder de negentien personeelsleden. Vier nanny’s blijven aan om het ook al enorme huis waar het gezin dan woont, te onderhouden. Dat lukt niet helemaal en de tien hondjes poepen en plassen er binnenshuis lustig op los.
  • Zeggen dat je aan de bedelstaf raakt en toch nog naar de botoxdokter kunnen gaan om je helemaal vol te laten spuiten… En let op die enorme boezem! Die zal ook een lieve cent gekost hebben… Maar die stamt natuurlijk nog uit betere tijden.
  • En dan het moment dat moeder ontdekt dat de salamander geen eten en geen drinken meer heeft en de dood constateert. Tegen een door het beeld lopende zoon roept ze verschrikt uit dat de salamander dood is. Waarop zoonlief onverschillig terugroept dat hij niet eens wist dat ze een salamander hadden…
  • Eén van N(euro)otjes favoriete momenten uit de documentaire is die waarop moeder, gehuld in een ongetwijfeld peperdure bontjas zegt dat ze niet kan vertellen hoe laat het is omdat ze geen geld meer had voor een horloge…

Een hilarische documentaire over een gezin zo rijk, dat ze van gekkigheid niet weten wat ze met het geld moeten doen. Dat geldt dan toch in ieder geval voor de vrouw. N(euro)otje wist het al langer: zoveel geld hoeft ze niet. Want zo gek als deze mevrouw wil N(euro)otje niet worden.

Advertenties

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. econowiser
  Dec 02, 2012 @ 19:26:00

  Ik heb het net zitten kijken op uitzending gemist nav de tweet van Mariekebespaart vandaag. Ik heb met verbijstering zitten kijken…

  Beantwoorden

 2. Vlijtig met zuinigheid
  Dec 02, 2012 @ 21:17:53

  Het komt vanavond bij Ivo Niehe om 21.30 uur. Ben benieuwd.

  Beantwoorden

 3. Jacqueline
  Dec 03, 2012 @ 08:33:29

  Ik weet nog niet of ik dit zou willen zien. Ik zou waarschijnlijk last krijgen van ernstige plaatsvervangende schaamte….. 🙂

  Beantwoorden

 4. CasaDiMama
  Dec 03, 2012 @ 10:44:36

  ja hier is het ook met verwondering en heel eerlijk enige sensatielust bekeken.
  Onbegrijpelijk. Wij kregen het gevoel dat we naar een lange aflevering van het oude vertrouwde Showroom zaten te kijken.

  Beantwoorden

 5. Monique
  Dec 03, 2012 @ 11:14:36

  Kleinste gaat zo naar bed, ga ik even de uitzending kijken ;o)

  Beantwoorden

 6. K.A.M.
  Dec 03, 2012 @ 15:34:11

  Helaas kan het vandaag niet meer bekeken worden via het net.. Of kunnen jullie het wel ergens vinden?

  Beantwoorden

 7. Huisvlijt
  Dec 04, 2012 @ 09:28:51

  Ik wil die uitzending al een tijdje zien, en heb het een tijdje geleden opgenomen, en toen was de opname niet goed. Ik ga er toch nog weer eens achteraan zoeken!

  Beantwoorden

 8. KruidigMeisje
  Dec 06, 2012 @ 14:14:05

  Was lekker aan het sinterklazen, lees het nu pas. Zit me af te vragen: hoeveel mensen hadden ze van schoonwater+dokter kunnen voorzien, als ze als “gewone” nederlander hadden geleefd? Of is dat nou een onbeleefde vraag?

  Beantwoorden

 9. lila
  Dec 06, 2012 @ 14:46:33

  Ik probeerde t ook terug te vinden.
  Wanneer je t googled kun je niet de docu bekijken, wel dat t besproken wordt bij Pauw en Witteman

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: