N(euro)otjes zorgpremie

De beslissing is genomen: N(euro)otje en Man schaffen alle aanvullende zorgverzekeringen af. Dus niet alleen de tandartsverzekering maar ook de andere aanvullende zorgverzekering. Alles wat ze tot nog toe nodig hebben gehad, viel onder de dekking van de basisverzekering, de aanvulling heeft niets extra’s toegevoegd en de tandartsverzekering kost een kleine 400 euro per jaar terwijl ze maar twee keer per jaar 20,80 euro per persoon kwijt zijn aan controles. En dat krijgen ze niet 100 procent terug dus ook die premie is weggegooid geld.

Wat ze wel gaan doen: de bespaarde premie op een aparte spaarrekening zetten. Mocht er dan wel eens een behandeling nodig zijn die niet (geheel) vergoed wordt door de basisverzekering, dan hebben ze daar een potje voor.

Ook gaan ze een hoger eigen risico nemen. Dat durven ze wel aan. Alleen N(euro)otje heeft het afgelopen jaar een paar keer een dokter nodig gehad maar Man helemaal niet. N(euro)otje verwacht voor het komende jaar geen gekke dingen. Ze weet waar de problemen vandaan kwamen en die zijn te ontlopen (ze is nogal allergisch voor bepaalde dieren en kan dan een fikse astma-aanval krijgen. Dat ging het afgelopen jaar, na een klachtenvrije periode van bijna dertig jaar, ineens een paar keer goed mis maar ze is er nu weer op voorbereid: geen logeerpartijen meer in de buurt van katten en andere harige beesten waar ze niet tegen kan šŸ™‚ )

Sommige mensen hebben graag een aanvullende verzekering omdat ze bang zijn voor medische kosten in het buitenland. Maar het loont om te kijken of een doorlopende reisverzekering dan niet beter is. In N(euro)otjes geval geldt dit rekensommetje: ze is verzekerd bij Interpolis. Zou ze daar gebruik maken van de Zondermeer aanvulling, betaalt ze, met korting van de Rabobank, 5,10 per persoon per maand. Hierin zijn medische kosten in het buitenland opgenomen voor de tarieven die in het buitenland gelden (vaak veel duurder dan in Nederland). Voor N(euro)otje en Man betekent dat dat ze per jaar 122,40 kwijt zijn aan premie. Maar sluiten ze een doorlopende reisverzekering af bij Unive, betalen ze in totaal voor zijn drietjes (Zoon kan ook nog tot zijn 27e op deze verzekering meeliften), 68,50 euro per jaar en zijn diezelfde kosten voor medische zorg in het buitenland ook verzekerd.

Al met al gaan ze voor zijn tweeƫn met deze actie iets meer dan 93 euro zorgpremie per maand besparen. En dat is op jaarbasis 1.120 euro. Met een beetje geluk hebben ze weer een goed jaar en staat dit bedrag aan het einde van dat jaar onaangeroerd op de rekening. Om nog verder aangevuld te worden. Het lijkt misschien riskant maar voor wie twijfelt een linkje naar de uitzending van Radar die dit onderwerp eerder deze week besprak.

Advertenties

11 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Budgetmama
  Nov 27, 2012 @ 22:44:50

  Wij schrappen ook de aanvullende verzekering en de tand voor manlief.

  Beantwoorden

 2. Gerda
  Nov 28, 2012 @ 07:23:12

  Wat goed!! Toevallig had ik gisteren een eerlijk en open gesprek met een medewerker van onze zorgverzekeraar, IZZ zij raadde mij ook aan om zo te kijken! Super, ik neem jou overweging ook mee. Alleen kunnen wij niet de tandarts loslaten, te groot ricico. Bedankt voor je stuk

  Beantwoorden

 3. Linda
  Nov 28, 2012 @ 08:16:35

  Ik heb een paar jaar geleden al de aanvullende verzekering geschrapt, omdat ik er geen gebruik van maakte. En dat terwijl ik een chronische ziekte heb waarvoor ik minimaal vier keer per jaar in het ziekenhuis kom, nog eens een keer geopereerd wordt en medicijnen gebruik! Vorige week ook voor beide de tandartsverzekeringen eruit geknikkerd. De kosten die we daarvoor maakten waren veel minder dan de betaalde premie. Kortom kijk inderdaad goed naar je aanvullende verzekeringen; heb je deze wel echt nodig! Het is in deze tijden het eerste verdiend,

  Beantwoorden

 4. Spaarcentje/Wel en Wee met ME
  Nov 28, 2012 @ 08:27:51

  Goed plan, wij doen dit ook, het uitgespaarde geld opzij zetten om pech mee te bekostigen. Dat werkt al jaren prima. Ik ben wel aanvullend verzekerd want met een chronische aandoening haal ik dat er makkelijk uit, maar geen tandartsverzekering en man heet hoogste eigen risico en geen aanvulling

  Beantwoorden

 5. izerina
  Nov 28, 2012 @ 08:57:14

  Ik haal mijn premie van de aanvullende verzekering en dubbel en dwars uit door alternatieve geneeswijzen.

  Beantwoorden

 6. Patrick - De Kleine Dingen
  Nov 28, 2012 @ 09:05:08

  Goed hoor! Wij doen het ook al een tijdje zonder aanvullende verzekeringen. We hebben nog een laatste besparing doorgevoerd. We betalen de premie in 1 keer. Dat is een flink bedrag, maar dan krijg je nog eens extra korting er bovenop. Daarna maandelijks het premiebedrag naar een spaarrekening overmaken, zodat je weer genoeg op de spaarrekening hebt staan, om volgend jaar weer alles in 1 keer te betalen.
  Het is even een aanslag op je buffers, maar uiteindelijk levert het weer geld op!

  Beantwoorden

 7. Aukje
  Nov 28, 2012 @ 11:57:55

  Wij hebben ook aanvullende tandartsverzekering eruit geknikkerd,en de andere aanvullende verminderd tot het minimum(deze vliegt er naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar er ook uit).
  IK vond trouwens ook het verschil nog wel tamelijk groot als je de paieren versie hebt of de on-line versie.Bij sommige verzekeraars liep dit verschil toch wel tussen de 6 en 10 euro per maand per persoon.
  Ik ben trouwens wel benieuwd wat straks de zorgverzekeraars gaan verzinnen als er erg veel mensen de aanvullende verzekeringen opzeggen.

  Beantwoorden

 8. Sonja
  Nov 29, 2012 @ 06:37:47

  Tandarts hebben we er ook uitgedaan, de andere niet. Ik ga er eens naar kijken of dat voor mij zou kunnen. Man kan niet zonder de aanvullende verzekering omdat hij vaak fysio heeft.

  Beantwoorden

 9. marion anderson
  Nov 29, 2012 @ 07:04:36

  ik heb het afgelopen jaar geen anvullende verzekering gehad en de hoogst eigen risico, dat scheelt veel poen, en een beetje meer bewust zijn van hoe je leeft, geniet ervan , liefs marion

  Beantwoorden

 10. Sonja
  Nov 29, 2012 @ 07:18:43

  Ik heb het net nagekeken en berekend. Voor mezelf nog wat dingen veranderd en de totale besparing wordt 67 euro per maand.

  Beantwoorden

 11. Studentzondergeld
  Nov 29, 2012 @ 15:00:22

  heb mijn aanvullende zorg pakket al twee weken geleden stopgezet vanaf 1 januari. Goed bezig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: