N(euro)otjes honden, update

En toch zullen ze het geprobeerd hebben: de zieke in Huize Vrek krijgt nu medicijnen. Na een gedegen gezinsberaad waarin Zoon het moeilijk kreeg met het komende verscheiden van een geliefde hond, besloten ze en bloc dat ze toch medicijnen gingen proberen. Het kan goed gaan maar het kan ook helemaal fout gaan. Als de hond verkeerd reageert kan het wel eens heel abrupt over zijn. Maar ze is nog zo vrolijk, ze lijkt verder nog zo fit, het lijkt bijna oneerlijk om het níet geprobeerd te hebben. Dus haalde Zoon de medicijnen op bij de dierenarts.

En nu is het dus afwachten. Verandert er iets? Lijkt ze zich beter te voelen? En belangrijker nog: als ze over een maandje nog eens voor suiker laten prikken: zou het gedaald zijn? Voor haar ogen is het inmiddels te laat. Dat ging zo hard, ze zag de laatste tijd al niet heel goed meer maar de lichtjes gingen van de ene op de andere dag definitief uit. En toch, na een dag botsen en struikelen lijkt ze ook daar al aardig aan te wennen. De kanjer.

Ondertussen gaat de grote verwencampagne onverminderd door. Ze ligt op stoelen en banken waar ze nooit eerder op mocht. En ze geniet er van dat de stukken eraf vliegen.

Je weet het als je er aan begint, er komt sneller een einde aan dan je zou willen. En toch is het slikken. N(euro)otje heef het er soms wel moeilijk mee. Deze hond hield ze in haar handen toen ze amper een week oud was. Elfeneenhalf jaar geleden was dat. Niet groter dan haar hand. Oogjes nog dicht. En nu oud en ziek. Maar nog lang niet op. Iedereen in Huize Vrek hoopt er het beste van.

Advertenties

10 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Nov 24, 2012 @ 08:01:38

  Wat moeilijk zo’n laatste tijd. IK hoop,dat jullie haar nog een poosje in redelijke conditie kunnen houden. En inderdaad verwen haar maar.

  Beantwoorden

 2. jenneke
  Nov 24, 2012 @ 08:51:43

  Ik hoop zo voor jullie allemaal dat de lieverd nog even mag blijven.
  Heel veel sterkte.

  Groetjes jenneke

  Beantwoorden

 3. Mirjam
  Nov 24, 2012 @ 09:19:30

  sterkte! geniet van elkaar! Mirjam

  Beantwoorden

 4. Spaarcentje/Wel en Wee met ME
  Nov 24, 2012 @ 10:20:07

  Dat is moeilijk. Ik nam ook afscheid van meerdere katten inmiddels. Maar o wat fijn dat je ze een heerlijk leven hebt gegeven.

  Beantwoorden

 5. marion anderson
  Nov 24, 2012 @ 11:31:44

  ooooh , geniet er maar flink van, liefs marion

  Beantwoorden

 6. Nina Nijntje
  Nov 24, 2012 @ 13:54:19

  Heftig!!! Iedereen met huisdieren weet wat jullie nu doormaken.
  Ik ben er heilig van overtuigd dat dieren het altijd zelf aangeven wanneer het genoeg is geweest en dat jullie dat moment ook gelijk doorhebben.
  Verwen haar helemaal te pletter, dat is het laatste wat jullie nog kunnen doen voor haar.

  Beantwoorden

 7. kniepertie
  Nov 24, 2012 @ 14:10:38

  Oh wat moeilijk, ‘k hoop dat je d’r nog heul lang kan verwennen,
  groet

  Beantwoorden

 8. Cisca
  Nov 24, 2012 @ 23:02:08

  Je weet het nooit. Mijn hond leefde nog vrolijk 2 jaar door met goede medicijnen. Tot begin deze maand . Toen werd hij echt ziek en liet ik hem inslapen. Dat is knalhard want hij werd bijna 16 jaar geleden bij mij geboren.Maar een lijdensweg omdat ik veel van de hond houd, dat was geen optie.De laatste 2 jaar lag hij ook zielsgelukkig op stoelen en banken die daarvoor taboe waren.En hij was uitgekookt genoeg om misbruik te maken van het feit dat hij al knap bejaard was.Ach ja, ons kent ons.Geniet maar zo lang mogelijk van elkaar. Die tijd komt nooit meer terug.

  Beantwoorden

 9. Sonja
  Nov 26, 2012 @ 06:53:16

  Bah, naar is dat toch als zo’n beestje oud en ziek is. Verwen haar maar goed. Sterkte, hopelijk houdt ze het nog een poosje vol.

  Beantwoorden

 10. van a tot vrek
  Nov 27, 2012 @ 09:32:41

  Ik ben nog altijd van mening dat honden (of welk ander lief huisdier dan ook) gewoon net als wij 100 moeten kunnen worden. Ik hoop dat jullie nog lang kunnen genieten van elkaar!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: