N(euro)otjes tomatensoep zonder pakjes, zakjes en blokjes

Echt, hele simpele soep, die ze vaak even snel maakt als er onverwacht bezoek is. Vorig weekend was nog zo’n gelegenheid. Maar de soep is nooit hetzelfde. Soms heeft ze een pakje soepgroenten in de vriezer liggen maar ook niet altijd. Vorige keer gebruikte ze een verse prei, 1 stengel bleekselderij en 1 gele en 1 rode paprika. Maar wat er verder ook in gaat of niet in gaat, de basis is wel altijd dezelfde:

  • olijfolie
  • 2 (of 3) uien, gesnipperd
  • 4 of 5 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2-3 eetlepels gedroogde basilicum (N(euro)otje is van mening dat je met basilicum nooit kunt uitschieten, de zoetige smaak is zalig!)
  • 1 theelepel thijm
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • zout en peper
  • eventueel tabasco
  • en vulling naar smaak: 1 prei (in ringetjes), 1 of 2 wortelen (in stukjes), 1 of 2 stengels bleekselderij (in stukjes), paprika’s in stukjes of gewoon een zakje diepvriessoepgroenten, en voor het afmaken van de soep: vermicelli of pasta (van de week waren het wokkeltjes 🙂 )

De uien bakken (niet bruin), knoflook, koenjit en paprikapoeder toevoegen en alles even heel kort mee laten bakken. De diverse groenten in de pan en ook even laten meebakken, eventueel nog een beetje olie erbij tegen het aanbakken. Dan het pakje gezeefde tomaten en de basilicum, oregano en thijm toevoegen, verder aanvullen met niet teveel water en laten koken tot de groenten zacht zijn. Verder op smaak maken met zout en peper en eventueel een drupje tabasco. De pan kan van het vuur als de vermicelli of de pasta erin gaat, dat gaart vanzelf in de hete soep.

Advertenties

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Vlijtig met zuinigheid
    Nov 14, 2012 @ 20:44:07

    Voor hoeveel personen is deze heerlijke soep? En hoeveel water is niet teveel? Ik ga het zeker maken.

    Beantwoorden

    • N(euro)otje
      Nov 15, 2012 @ 07:52:53

      @Vlijtig met zuinigheid: ik hou niet van waterige soepjes dus ik doe er zoveel water bij dat het nog een beetje ‘dik’ lijkt. Later met de pasta of vermicelli erbij wordt het natuurlijk nog wat dikker, dan kan er altijd nog wat water bij.

      Beantwoorden

  2. Sonja
    Nov 15, 2012 @ 06:11:32

    Lekker, dit recept bewaar ik.

    Beantwoorden

  3. Willemien
    Nov 15, 2012 @ 07:07:15

    toch niet helemaal zonder pakje: een pakje gezeefde tomaten 😉

    Beantwoorden

  4. Pecunia
    Nov 15, 2012 @ 15:32:43

    Bedankt voor het plaatsen van het lekkere recept. Het lijkt me een heerlijke en ook voedzame soep.

    Deze ga ik binnenkort zeker eens maken.

    Pecunia.

    Beantwoorden

  5. henriette
    Nov 15, 2012 @ 15:52:47

    Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden

  6. 19ronald79
    Nov 28, 2012 @ 20:20:28

    vandaag gemaakt was heerlijk!!!!!!!

    Beantwoorden

  7. Pecunia
    Jan 05, 2013 @ 17:54:43

    Hoi Neurotje,

    Nogmaals bedankt voor dit fijne recept!

    Ik heb het al eerder gemaakt, maar op dit moment staat deze tomatensoep hier weer lekker te pruttelen op mijn fornuis!

    Het smaakt echt heerlijk!

    Dadelijk lekker eten van de verse soep, en morgen de rest voor de lunch.

    Als ik de hoeveelheid vermenigvuldig, is deze soep ook ideaal voor een verjaardag of zo!

    Nogmaals bedankt, ik ben nog steeds erg blij met dit recept.

    Prettig weekend.

    Groeten van Pecunia.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: