N(euro)otje en de bonuskaart…

Ooit (december 2008) accepteerde N(euro)otje een AH-bonuskaart. Omdat ze haar bijna-jaarlijkse boodschappen bij de grootgrutter had gehaald en ze er bij de kassa achterkwam dat de korting alleen gold voor pashouders. Maar ze registreerde de kaart niet. Een anonieme kaart dus. En nu blijkt dat de supermarkt via achterdeurtjes toch achter de identiteit van anonieme pasgebruikers heeft kunnen komen. En dat dat nooit aan de klanten bekend is gemaakt. Hiermee is de wet op de privacy overtreden.

Men heeft inmiddels een en ander aangepast en voldoet daarmee weer aan de wet. En een nog in te voeren systeem waarmee de winkel aan klanten hele specifieke, zogenaamd gepersonaliseerde, aanbiedingen kon doen, is voorlopig nog wel van de baan.

N(euro)otje is niet zo’n liefhebster van het laten rondslingeren van je digitale gegevens en wil daarom ook geen geregistreerde winkelpasjes hebben. In het geval van de bonuskaart heeft het trouwens helemaal niet eens zoveel zin want er zit geen ah in de buurt en N(euro)otje is in de vier jaar dat ze het pasje heeft niet meer dan vier, vijf keer in de winkel geweest. En de laatste anderhalf, twee jaar al helemaal niet meer…

Overigens schreef ze een tijd geleden over de voors en tegens van pasjes op naam. Je kunt het paranoïde vinden maar wat ze toen schreef over gepersonaliseerde aanbiedingen, stond dus wel al bij bovengenoemde grootgrutter in de planning. En het zal echt wel een keer uitgevoerd gaan worden.

N(euro)otje hoeft die pasjes dus niet zo nodig en ze blijft lekker contant betalen. Heerlijk anoniem. Behalve voor de lezers alhier, die mogen gerust weten waar N(euro)otje de goedkope mosterd haalt 🙂

11 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. betjesonnetje
  Nov 12, 2012 @ 21:15:41

  Is contant geld nog anoniem? Staan er geen nummers op die biljetten? Als dat zo is, dan kan de bank registreren welke nummers jij gepind hebt. Vervolgens kan de winkel registreren met welke nummers jij betaalt. Koppel de gegevens van de bank met die van de winkel, en je bent er. En als iemand anders geld uitgeeft dat jij gepind hebt, dan kan dat ook op die manier ontdekt worden.

  Beantwoorden

 2. zuinigaan
  Nov 12, 2012 @ 21:53:11

  Ik had ook een anonieme bonuskaart, die heb ik jaren later aan de Airmiles gekoppeld. Ik heb er niet bij stilgestaan, maar daarmee ben ik waarschijnlijk ook niet meer anoniem. Beetje dom van mij.

  Beantwoorden

  • Bianca
   Nov 13, 2012 @ 13:37:18

   Je kunt een gekoppelde bonuskaart/airmileskaart laten ‘ontkoppelen’. Gewoon even vragen bij de Servicebalie. Moet je alleen voortaan wél weer alletwee de pasjes laten scannen bij het afrekenen 🙂

   Groetjes, Bianca

   Beantwoorden

 3. Nicole
  Nov 13, 2012 @ 09:41:05

  Ik ben mijn AH bonuskaart kwijt, maar ik zeg dan altijd gewoon dat ik wel graag de korting wil. Dan gebruikt de kassiere een kaart die bij de kassa ligt, of de meneer of mevrouw achter mij biedt haar kaart aan.

  Beantwoorden

 4. lila39
  Nov 13, 2012 @ 10:33:06

  Zucht, ik hoorde t op het nieuws en dacht; ik heb n anonieme kaart….naief dus van mij te denken dat dat safe was….

  Beantwoorden

 5. Vlijtig met zuinigheid
  Nov 13, 2012 @ 13:45:38

  Ik heb een gepersonaliseerde bonuskaart en van mij mogen die aanbiedingen komen. Ik geef er helemaal niet om dat ze weten wat ik koop.

  Beantwoorden

 6. petradepooh
  Nov 13, 2012 @ 15:00:55

  denk ook even aan je anonieme ov kaart als je die oplaadt via de chip of pinpas! Nee niets is anoniem al wil men het wel doen geloven. Ook je IP adres is in weze na te gaan en dus is ook internet niet anoniem, cookiesmelding of niet! En dan heb ik t nog niet over je GSM die automatisch inlogt op een mast waar je langs rijdt e.d.!

  Beantwoorden

 7. dreamingalynia
  Nov 13, 2012 @ 18:46:05

  Inderdaad, niets is meer anoniem tegenwoordig. Ik gebruik mijn bonuskaart wel regelmatig, maar ja, ik heb dan ook een Appie op loopafstand, en dan zijn die bonus-aanbiedingen wel erg fijn…

  Beantwoorden

 8. Debby
  Nov 13, 2012 @ 23:14:58

  De ervaring gebied te zeggen dat als je aangeeft wel bonusaanbiedingen hebt maar geen kaart, ze toch vaak met een eigen code de korting kunnen geven. Ook als ik mijn pasje ben vergeten, doen ze dat !
  Zelf kan ik me er niet erg druk om maken dat ze mijn koopgedrag kunnen zien. Geeft aan dat ik niet merkbewust ben en een koopjesjager!

  Beantwoorden

 9. Ellen1979
  Nov 15, 2012 @ 20:58:08

  Ik studeerde in de tijd van de intocht van de bonus kaart. We ruilden ze uitbundig. Dat was heel grappig. Vooral ook omdat er soms wel post kwam iod. Ik weet het niet eens meer precies. We hadden er wel goed lol om. Misschien iets om weer te gaan doen met de anonieme kaarten? Blijven ze anoniemer…

  Beantwoorden

 10. lila39
  Nov 21, 2012 @ 10:39:29

  gister viel er van AH een kortingsbon van 10euro in de bus.
  wel registreren met bonuskaartno en airmilesnunmer, heb n anonieme kaart, maar zo is er nix anoniems meer aan!
  tja, bestellen vanaf 70eu plus extra bezorgkosten
  slimbezig, geen fratsen AH!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: