N(euro)otje naar het museum

Gisteren was het de jaarlijkse Rabobank Museumdag. En de Nederlandse volksaard eer aandoend, zijn N(euro)otje en de rest van de Familie Vrek wel te porren voor een gratis bezoekje aan een museum 😉

Ze was gisteren dan ook, samen met een berg logés, te vinden in het Gevangenismuseum Veenhuizen. Het was er erg druk, een cellentekort dreigde maar de doorloop was gelukkig redelijk stabiel. Ze hebben weer een hoop geleerd over pijnbanken, de ware betekenis van radbraken gezien en een echte boevenbus van binnen bekeken.

Voor diegenen die de Museumdag gemist hebben, er zijn gelukkig heel veel musea in Nederland gratis te bezoeken. Het is nog weekend dus misschien zit er nog wat voor je tussen. Kijk maar eens hier, op Gratisdagjeuit.nl.

Advertenties

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Okt 28, 2012 @ 08:52:44

  Kreeg je geen vervelend gevoel bij het zien van zoveel vroegere mishandeling?

  Beantwoorden

 2. Willemien
  Okt 28, 2012 @ 09:05:38

  Het is een heel leuk museum ook voor kinderen, wij zijn er deze zomer geweest.
  En het gehalte mishandeling is erg laag. Het gaat meer over het rechtsproces.

  Beantwoorden

 3. Pecunia
  Okt 28, 2012 @ 11:30:08

  Een goede tip, maar zelf heb ik een Museumkaart. Ik wil geen reclame maken, maar dat is echt ideaal.

  Gewoon lekker gratis binnenlopen om een bepaald gedeelte van het museum te zien, zonder het zonde te vinden niet uitgebreid door het hele museum te moeten gaan. In de lente en zomer met mooi weer lekker naar de Botanische tuin, en daar lekker lezen.

  En ik had een keer met iemand wat afgesproken, we wilden ergens lekker gaan lunchen. Wij hadden aan een voorbijgangster gevraagd waar je in de buurt goed kon lunchen. Zij vroeg, hebben jullie een Museumkaart. Door haar tip hebben wij heerlijk gelunched in een museum, zonder entree te hoeven betalen.

  Beantwoorden

 4. petradepooh
  Okt 28, 2012 @ 12:04:31

  er zijn meer (gratis) mogelijkheden bv nationale monumentendagen, museumnachten (helaas nog niet in t noorden), open museumdagen. Bij dat laatste togen wij voor slechts 1 euro het stripmuseum te Groningen in dit jaar, super museum voor jong en oud en ook best leerzaam! Oja en dan is er nog in Noord-Holland/Groningen/Drenthe en Friesland Oktober kindermaand (vandaag laatste dag!) waar er van alles gratis bezocht en gedaan kan worden door kinderen

  Beantwoorden

 5. WMT
  Okt 28, 2012 @ 12:15:30

  Wij zijn gisteren met de kids naar het stripmuseum in Groningen geweest, erg leuk!
  Vooral de tentoonstelling van Donald Duck 60 jaar.
  Het gevangenismuseum heeft 1 a 2 keer per jaar een open dag (gratis). Een leuk en leerzaam museum voor volwassenen en kinderen. Vooral het bezichtigen van een echte gevangenis heeft veel indruk gemaakt!

  Beantwoorden

 6. Vlijtig Liesje
  Okt 30, 2012 @ 10:45:48

  Leuk zeg! Zulke dingen zijn leuk om mee te pakken!

  Beantwoorden

 7. Debby
  Okt 30, 2012 @ 23:44:36

  Misschien hebben we elkaar wel gezien, want ook wij zijn bij het gevangenismuseum in Veenhuizen geweest. Ook hebben we een rondje met de Raborondleiding gewandeld om het complex heen. Was ook interessant. De busrit hebben we achterwege gelaten vanwege de grote rij(en). Met onze kleine meid van 7 jaar hebben we de kinderspeurtocht gemaakt die zeker heel leuk was (voor klein en groot).
  We hebben eerder op de dag het Drents Museum aangedaan, die ook voor onze kleine meid een kindermuseum had ingericht over energie. En dus heeft ze zich spelenderwijs bezig gehouden met stroom, vervoer, warm en koud electriciteit en electrische apparaten. Zeer leerzaam en alles zeer geavanceerd met computers. Jammer alleen dat die niet allemaal optimaal werkten. Ze voelde zich een kleine professor. Wij doen ieder jaar museumdag van de Rabobank, m.u.v. vorig jaar. We hebben al het speelgoedmuseum in roden bezocht en het koestmuseum in nienoord. En ondanks alle lof en leuke bezoekjes ben ik wel blij dat het gratis is want dit maakt voor ons zo’n dag eindelijk “betaalbaar”.

  Beantwoorden

 8. s
  Okt 31, 2012 @ 23:11:15

  Paar maanden geleden was er ook de nationale museumdag. Toen ben ik er ook geweest. Alleen was het toen zo druk, dat je weinig tijd had om alles goed te zien. Met de bus door de omgeving rijden was wel leuk.

  Beantwoorden

 9. Monique
  Nov 15, 2012 @ 22:04:04

  Ook ik wil dit museum graag als tip doorgeven om met kinderen (vanaf een jaar of zes) te bezoeken. Zeker de moeite waard! Vooral door de kindvriendelijk spreur/rondleiding van Gajes ;o)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: