N(euro)otje en de energieprijzen

In 2013 gaan de energieprijzen fors omlaag. Dat schijnt te maken te hebben met het steeds meer loskoppelen van de gas- en olieprijzen. Dat is mooi nieuws maar… N(euro)otje heeft toevallig net voor het eerst van haar leven een vast contract afgesloten. Voor één jaar weliswaar maar toch… Een telefoontje met Greenchoice maakte een hoop duidelijk. Geen paniek. De prijzen van haar contract zijn al vrij scherp, het is maar de vraag of de variabele prijs onder haar vaste prijs komt. Bovendien, op de energievergelijker blijkt Greenchoice nog steeds bovenaan te staan: daar valt het grootste voordeel te halen.

Helaas wordt het voordeel voor de consument toch weer voor het grootste deel teniet gedaan omdat tegelijkertijd de belastingen op energie fors verhoogd worden…

N(euro)otje maakt zich dus maar niet druk en wacht rustig het einde van haar contract af. Dan kan ze altijd nog zien wat ze wijzigt. Eerst maar eens zien of het ondanks de hogere belastingen toch nog lukt om volgend jaar geld terug te krijgen omdat ze zoveel minder gebruikt hebben. Want dat zou wel heel wrang zijn: zo je best doen om je verbruik en je uitgaven terug te dringen en er financieel dan niets mee opschieten…

Daarom wordt het ook aangeraden om ieder jaar goed te vergelijken want bij een overstap kan veel voordeel gehaald worden omdat de energieleveranciers smijten met mooie aanbiedingen. Grote kans dat N(euro)otje volgend jaar ook weer overstapt. Het heeft heel lang geduurd voor ze het durfde, maar de beide keren dat ze het er toch op gewaagd heeft, zijn erg goed bevallen. Dat gaat ze vaker doen.

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Annelieya
  Okt 23, 2012 @ 07:46:07

  Ben benieuwd hoe het de komende tijd gaat met Greenchoice. tot nu toe ben ik er blij mee. Zonder problemen overgestapt.

  Groetjes Annelieya

  Beantwoorden

 2. Willemien
  Okt 23, 2012 @ 08:25:53

  Door alle blogjes heb ik gister ook de stap maar eens gewaagd. Nu zien of het goed gaat.

  Beantwoorden

 3. izerina
  Okt 23, 2012 @ 08:28:27

  Helaas zit ik ook nog in een 3 jaren contract voor gas. dat is komend jaar afgelopen. En dan maar eens kijken,hoe het prijsverloop is.

  Beantwoorden

 4. Vlijtig Liesje
  Okt 23, 2012 @ 09:39:52

  Ik heb dit nieuws van die lagere prijzen ook gehoord, met onmiddellijk daarna de verhoging van de belasting. Het is inderdaad nog maar afwachten hoe het uiteindelijk uitpakt.

  Beantwoorden

 5. zuinigaan
  Okt 23, 2012 @ 10:42:13

  Ik zit nog tot maart ’13 vast aan mijn contract. Pas dan krijg ik de beloofde overstapbonus van 230 euro. Dus.. …. je snapt, ik stap pas in maart ’13 over. Dan ga ik op zoek naar een nieuw aanbod.

  Beantwoorden

 6. henriette
  Okt 23, 2012 @ 11:05:21

  Wij hebben ook greenchoice en dat bevalt prima. Gisteren kwam de cv ketel schoonmaker ( onderhoudscontract woningbouw) en die wist te vertellen dat de ketel zo was ingesteld dat deze steeds aansloeg om water te verwarmen ook als we de kraan niet aan hebben. Bleek dit standaard te zijn zo’n afstelling, deze man vroeg of hij hem anders mocht afstellen , zodat hij alleen aanslaat als we warm water nodig hebben. Ja dus , scheelt weer gas en kosten. Zo zie je maar dat je overal verstand van moet hebben .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: